Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Birdane: Ülkesel planla civciv üretimi sekteye uğratılmamalı

Afyonkarahisar Veteriner Hekimleri Odası’nın
Birdane: Ülkesel planla civciv üretimi sekteye uğratılmamalı

Afyonkarahisar Veteriner Hekimleri Odası’nın olağan seçimli genel kurul toplantısı hafta sonu yapıldı. 24 Eylül Cumartesi günü Kristal Düğün Salonu’nda toplantısı dün ise seçimi yapılan Veteriner Hekimleri Odası’nın mevcut Başkanı Doçent. Dr. Fatih Birdane güven tazeledi.
SU OLMAYAN MERA ISLAH EDİLEMEZ
Afyonkarahisar Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Doç. Dr. Fatih Birdane, kuş gribi ve çeşitli hastalıklar nedeniyle toplu imhalarla kanatlı hayvan ırkının yok edildiğini söyledi. Birdane, “Tüm ülke civciv üreten 5-6 firmanın inisiyatifindedir. Bakanlık gerekirse ülkesel plan ile civciv üretimini sekteye uğratmayacak planlar kurmalıdır” dedi. Stratejik planların tarımdan çalınan tarım dışı istihdamın üzerine kurgulanması gerektiğini savunan Birdane, tarım dışı istihdamın arttırılmasının ülkesel gelişmişlik düzeyi göstergesi olduğunu kaydetti. Birdane; “Daha az kazandırıyor gerekçesi ile koyunların yerini sığırlar almıştır. Mera ve otlaklar bu dengesizliğin en büyük nedenidir. Mera ve otlakların ise en önemli sorunu ıslah değil, su sorunudur. Su olmayan merada ıslahtan bahsedilemez” dedi.
VETERİNERLER
KONTROL ETMELİ
Kanatlı hayvan konusunda Türkiye’de büyük firmaların sektörde oluşturduğu tekelleşmeden söz eden Oda Başkanı Fatih Birdane şöyle konuştu: “Tüm ülke civciv üreten 5-6 firmanın inisiyatifindedir. Bakanlık gerekirse ülkesel plan ile civciv üretimini sekteye uğratmayacak planlar kurmalıdır. Büyük firmaların market zincirlerinin ’Bizdeki et süt yumurta güvenlidir. Veteriner hekim kontrolündedir’ gibi tüketicide ‘Başkasında yok burada var’ algısı oluşturulmasına izin verilmemelidir. Mutlaka her mezbahanın bakanlık ve veteriner hekim kontrolünde hizmet vermesi sağlanmalıdır.”
BİRDANE TEKRAR BAŞKAN
Afyonkarahisar Veteriner Hekimleri Odası Fatih Birdane’nin Başkanlığında; Yönetim Kurulu Üyelikleri Hacı Ahmet Çelik, Nuri Gümüş, Ömer Buğrahan Solmaz ve Hulusi Tütüncü’den oluştu.
Haysiyet Divanı Üyeliklerine; Mehmet Ali Akkoyun, Ayhan Aytulun, Erkan Acar, Yalçın Konak, İsmail Türkmenoğlu seçildi. Büyük kongre delegeliğine; Hasan Hüseyin Aşkın, İsmail Atlı, Zeki Güler, Mahmut Salman, Adil Ekrem Harmandar, İbrahim Tekin seçildi. Denetleme kurulunda ise; Numan Altıntaş ve Mustafa Aslan yer alıyor. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti