Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Birlik ve beraberlikle tüm zorlukları aşarız

Bu haberin fotoğrafı yok
Birlik ve beraberlikle tüm zorlukları aşarız

Afyon Kocatepe Üniversitesi Tarih Kulübü ile Türk Ocakları Afyonkarahisar Şubesi, “97. Yıldönümünde Çanakkale Destanı” başlıklı bir panel düzenledi. Panelin açılışında konuşan Türk Ocakları Afyonkarahisar Şube Başkanı Doç. Dr. Yavuz Birdane, Türk Milleti’nin birlik ve beraberlik içinde yaşaması hâlinde her türlü zorluğu yeneceğini söyledi

Afyon Kocatepe Üniversitesi Tarih Kulübü ile Türk Ocakları Afyonkarahisar Şubesi, Ahmet Necdet Sezer Kampüsü Birinci Eğitim Fakültesi Abdullah Kaptan Konferans Salonu’nda “97. Yıldönümünde Çanakkale Destanı” konulu panel düzenledi. Panelin açılış konuşmasını yapan Türk Ocakları Afyonkarahisar Şube Başkanı Doç. Dr. Yavuz Birdane, Türk Milleti’nin her bireyiyle birlik olduğunu, bu bütünlüğü bozmak isteyenlerin amaçlarına ulaşamayacaklarını söyledi. Son dönemde gelen şehit haberlerinin, vatandaşları üzdüğüne dikkat çeken Birdane, Çanakkale Savaşı’nın da birlik ve beraberlik ile kazanıldığının altını çizdi. Birdane, Peygamber Efendimiz’in (SAV), bir menkıbesini anlatarak Efendimiz’in manevi olarak Çanakkale Savaşı’na destek verdiğini söyledi. Birdane, “Şimdi görüyor musunuz, Türk Milleti neden birlik olmalı? Türk Milleti birlik olduğunda neler başarabilir, nelere vesile olabilir? O yüzden diyoruz ki: Bizim tek milletimiz, tek vatanımız, tek bayrağımız, tek dilimiz ve tek Türkiyemiz var” diye konuştu.
İnsanlık hikayeleri de mevcut
AKÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Altıntaş, Çanakkale Savaşı’nın tarihsel boyutunu ele aldı. Altıntaş, “Çanakkale Savaşı, yalnızca kahramanlıkların değil, bugün çok ihtiyacımız olan insanlık hikayelerinin de çıktığı bir savaştır. Çanakkale Savaşı anlatılmadan, mazlum milletlerin uyanışları da anlatılamaz” ifadelerini kullandı.
Anzakların fikirleri değişti
AKÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sadık Sarısaman ise Anzak askerlerinin Türkiye’ye gelirken düşündükleri ile Türkiye’yi gördükten sonra düşündüklerinin zıt olduğunu anlattı. Sarısaman, Anzakların Türklerle savaştıktan sonra Türklerin kahramanlıklarının ve mertliklerinin farkına vardığını belirtti. (Kocatepe)