Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Birlik’ten “Girişim” doğdu – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Birlik’ten “Girişim” doğdu

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından Eski Otogar alanının bir bölümünü kapsayan ve ticari alan vasıflı Alışveriş Merkezi, Showroom yapımına uygun arsanın ihalesi dün yapıldı.

Merkez Güvenevler Mahallesi’nde Ankara, İzmir, Konya yolu üzeri kavşak noktasında bulunan değerli arsa için işadamlarının bir araya gelerek kurdukları Afyon Girişim A.Ş. firması tarafından 44 milyon 15 bin liralık teklif sunuldu. Sunulan teklif onaylanırsa arsa üzerine dev bir alışveriş merkezi kurulacak

Güvenevler Mahallesi’nde 1838 ada, 1 parselde bulunan, yapı emsali =2 olan 29 bin 331,29 metrekarelik Afyonkarahisar Belediyesi’ne ait arsaya Afyon Girişim A.Ş. tarafından 44 milyon liralık teklif sunuldu. Dün Karaman İş Merkezi’nde bulunan Belediye Hizmet Binası Encümen Salonu’nda gerçekleştirilen ihale, kapalı zarf usulü ile yapıldı. Daha önce dört kez ihale edilen ancak talipli çıkmayan arsa, beşinci kez yapılan ihale ile sahibini buldu. Arsanın bedelinin yüzde 8’lik ilk kısmının ödemesi ve diğer masrafları peşin, kalan yüzde 92’lik kısmı ise 60 ayda 60 eşit taksitle yapılacak.
“2014’ÜN SONUNDA ALIŞVERİŞ
MERKEZİNİ AÇACAĞIZ”
Yapılan ihalenin ardından bir açıklamada bulunan Afyon Girişim A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı H. Hüseyin Karacak, “Aldığımız arsa bir ticaret merkezi üzerine düşüyor. İhale bedeli olarak 44 milyon 15 bin lira verdik. Komisyonun kararını bekliyoruz. Biz tüm çalışmaları 2014 yılının sonunda bitirmeyi planlıyoruz. Öncelikle proje çalışmalarına başlayacağız, Ağustos ayı itibariyle inşaat çalışmaları yapacağız. 2014 yılının sonunda da AVM’yi açmayı planlıyoruz. Kurulan şirkette her sektörden işadamları bulunuyor. Şirketimizin örnek teşkil ettiğini ve büyük okyanuslara yelken açacağını tahmin ediyorum” dedi. Şirket ortaklarından olan Ömer Aktan ise, 120 kişinin bir araya gelmesiyle kurulacak bu alışveriş merkezinin örnek bir oluşum olacağını söyleyerek, “Yapacağımız alışveriş merkezi Afyonkarahisar’a ve bölgeye hayırlı ve uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.
“BÖLGENİN KALKINMASI VE GÜZELLEŞMESİ HIZLANACAK”
Eski otogar alanının toplamda 75 bin m2 olduğunu ve daha önce alışveriş merkezi, konut alanı ve pazar yeri olarak belirlendiğini ifade eden Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, “Arazinin 30 bin m2’lik kısmı alışveriş merkezi olarak ayarlanmıştı ihalesi yapıldı. Afyonkarahisar’da kurulan bir şirket tarafından 44 milyon 15 bin liralık teklif verildi. İnşallah güzel bir proje çıkaracağına eminim. Bu projeyle bizim yanına yapacağımız pazar yeri ve Hanımlar Lokaliyle bölgenin kalkınması ile güzelleşmesi hızlanacaktır” diye konuştu.
Sonuç 15 gün İÇİnde
bellİ olacak
KDV’den istisna olarak, 43 milyon 996 bin 935 lira bedelle satışa çıkan arsanın satış ihalesine katılan tek firma olan Afyon Girişim AVM ve Hizmet İşletmeciliği A.Ş. 44 milyon 15 bin TL teklifle ihaleye en yüksek teklifi sundu. İhale Komisyonu huzurunda yapılan ihalenin, kanunen 15 gün içinde onaylanıp kesinleşmesi bekleniyor. (Kocatepe)