Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Biz kimseden emir talimat almıyoruz”

“Biz kimseden emir talimat almıyoruz”
“Biz kimseden emir talimat almıyoruz”

Fethullahçı Terör Örgütü /Paralel Devlet Yapılanması soruşturması doğrultusunda “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma” isnadıyla açılan davalarda dün toplam 19 duruşma yapıldı. Dünkü duruşmalarda Dinar ve Dazkırı bölgesinde FETÖ kapsamında yürütülen operasyonlar sonucu haklarında dava açılan sanıklar yargılandı.
DÜNÜN İLK KARARI
12 YIL HAPİS CEZASI
İkinci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davalarda toplam 19 sanıktan Mehmet Uysal, Metin Şengöz, tutuksuz diğer sanıkların yargılamaları tutuklu olarak devam etti. Tutuklu Sanık Sınıf Öğretmeni Gökmen Aydınoğlu, şahsına yöneltilen tüm suçlamaları reddederek tahliye ve beratini talep etti. Aydınoğlu davasında etkin pişmanlıktan yararlanarak tanıklık yapan kamu çalışanı Mustafa Avlanmaz, Gökhan ismi ile bildiğini söylediği Gökmen Aydınoğlu ile 2016 yılının Nisan ayında tanıştıklarını belirtti. Aydınoğlu ile birkaç kez sohbet etme amacıyla görüştüğünü anlatan Avlanmaz; “Ben 20 Nisan’da göreve başlamıştım. İç Anadolu Dar Bölge İmamı Ali Barinli tarafından bana bir şifre gönderildi. Bu şifre ile kendi aramızda mesajlaşıyorduk. Fethullah Gülen kitapları okunurdu. Ama bilgisayar olmadığından vaazlarını dinlemedik. Daha sonra üç kişi ile daha tanışarak buluştuk. Mushaf Çelik ile üniversite döneminden tanışırız. Ama tekrar görüşmemiz 13 yıl sonra oldu. Kendisi ile Dinar’da karşılaştık. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra bir daha hiçbirisi ile görüşmedim. Yani 2016 yılının Haziran ayı son görüşmemiz oldu. Gelen mesajlarda daha çok Risale-i Nur’dan pasajlar ve dualar olurdu. Berat Kandili’nde yağmurlu bir hava vardı. Kandilden sonra yağacak olan yağmurun hayırlı olacağı yönünde bir mesaj gelmişti” ifadelerini kullandı.
İKİNCİ CEZA 9 YIL 9 AY
Tutuklu olarak yargılanan sanık işadamı Nail Salman, Dinar ilçesinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya bağlandı. Yapının terör örgütü olduğunu bilmediğini, çok pişman ve üzgün olduğunu ifade eden Salman, Silahlı Terör Örgütüne üye olma isnadını reddederek beratini talep etti. Dini bilgilerini geliştirmek için toplantılara katıldığını söyleyen Salman’a 9 yıl, 9 ay hapis cezası verildi. Tutuklu sanık Hanifi Doğru, Silahlı Terör Örgütüne Üye olma suçlamasını reddederek tahliye ve beratini talep etti. Doğru’nun duruşmasında arkadaşları Seyid Ahmet Yörüker ve Yunus Coşkun tanıklık yaptı. Hanifi Doğru’nun karıncayı incitmekten çekinen yapıda olduğunu belirten tanıklar, terör örgütüne üye olamayacağını belirtti. Doğru’nun tutukluluk halinin devamına ve Ömer Faruk Sağbaş’ın tanık olarak dinlenmesi için duruşmanın 29 Mayıs tarihinde görülmesine karar verildi.
“ALLAH FETÖ’NÜN
BELASINI VERSİN”
Tutuklu olarak yargılanan sanıklardan Sezayi Karaağaç da Silahlı Terör Örgütüne üye olma iddiasını reddetti. Karaağaç 30 yıllık itibarlı ticari hayatı bulunduğunu söyleyerek; “Ben ülkücüyüm. Açıkça söylüyorum bunların, FETÖ’nün Allah belasını versin. Tahliyemi ve beratımı talep ediyorum” dedi. Karaağaç’a 9 yıl 9 ay hapis cezası verildi.
“KATALOG EVLİLİK YOK”
Tutuksuz olarak yargılanan sanık Mehmet Uysal’ın duruşması, savunma için ek süre talebi nedeniyle 15 Haziran 2017 tarihinde görülecek. Uysal’ın duruşmasında Ebru Aktaş ve Ayşe Yaman Bal tanık olarak dinlendi. Dinar Adliyesi’nde görevli olan tanıklar eski arkadaşları Habibe Demir’le kin, husumet ve düşmanlık içinde bulunduklarını belirttiler. Ayşe Yaman Bal, Habibe Demir ile iki yıl boyunca aynı lojmanı paylaştıklarını ve iş arkadaşı olduğunu söyledi. Tanıklar, Habibe Demir’le ilgili olarak sanık Mehmet Uysal’a cemaat evliliği (katalog evlilik) teklifi götürmediklerini beyan etti. Sanık Mehmet Uysal 17-25 Aralık 2013 tarihi itibariyle bu yapı ile irtibatlı olmadığını sözlerine ekledi.
ACAR’A 9 YIL 9 AY CEZA
Tutuklu Sanık işadamı Sadık Acar, dokuz ay boyunca tutuklu kaldığını, örgütle ilgisi olmadığını suçlamaların iftira olduğunu dile getirdi. Acar’a 9 yıl 9 ay hapis cezası verildi. Dinar Adliyesi çalışanlarından tutuklu yargılanan sanık Doğan Şevik’in duruşması 29 Mayıs Pazartesi günü görülecek. Şevik’in duruşmasına Selman isimli kişi, tutuklu olan Bülent Dağdeviren SEGBİS ile bağlanarak tanıklık etti. Ayrıca Sait Nuru isimli kişi de tanıklık etti. 2012 yılında memuriyet sınavını kazanmaları sonucu Doğan Şevik ile aynı evde kaldıklarını belirterek; “Doğan Şevik sürekli sohbetlere katılırdı diye bir ifadem olmadı. Bu sohbetlere 17-25 Aralık süreci öncesi katılırdı. Örgüt niteliğiyle sohbetlere katılmadı” dedi.
Tutuklu Tanık Bülent Dağdeviren de SEGBİS ile bağlandığı duruşumada, ilk olarak neden avukatının yanında olmadığını sordu. Mahkeme Başkanının kendisinin tanık olarak dinlendiğini belirtmesi sonrası Dağdeviren; “Doğan Şevik’in fanatik cemaat üyesi olduğu yönünde bir beyanım yok. Verdiğim ifade önümde” diye konuştu. Dağdeviren’in bu beyanı üzerine Mahkeme Başkanı iddianameye ifadenin yanlış geçtiğini dile getirdi. Sanık Doğan Şevik, Bank Asya hesabı, sendika üyeliği olmadığını, yapının her zaman karşısında olduğunu belirterek tahliyesini, beratini talep etti. Ek savunma süresi istemi sonucu duruşma 29 Mayıs Pazartesi günü görülecek.
“AMAÇ BİNA KİRALAMAKTI”
Tutuksuz yargılanan sanık Metin Şengöz, dershane işletmesi için sadece dershaneye uygun şartlarda bina kiralamayı amaçladığını söyledi. Terör örgütü ile bağlantısı olmadığını belirten Şengöz’ün duruşması 15 Haziran 2017 tarihinde görülecek. Şengöz’ün davasında tanıklık yapan Mehmet Emin Yıldız İlçe İmamı olarak bilinen Murat Boşçu ile Metin Şengöz’ün aralarında bir ilişki olup olmadığı konusunda bilgisi olmadığını söyledi.
AYDOĞAN’A ŞARTLI TAHLİYE
Tutuklu sanık Ömer Faruk Dursun, duruşmada Silahlı Terör Örgütüne üye olma suçlamasını kabul etmediğini, ByLock kullanmadığını ifade etti. Dursun hakkında 9 yıl 9 ay hapis cezası verildi. Tutuklu Sanık Gelir Uzmanı Saki İncedal’ın duruşması 27 Mayıs 2017 tarihinde görülecek. Tutuklu sanık 75 yaşındaki Abdullah Aydoğan, darbelere her zaman karşı olduğunu, suçlamalarla ilgisinin bulunmadığını ciddi birçok sağlık sorunu bulunduğunu belirterek tahliye ve beratını istedi. Aydoğan, tahliye edilirken 9 yıl 9 ay ceza aldı. Yargıtay’ın onaması halinde yeniden cezalandırılabilecek.
ADİLLERDEN
DAĞDEVİREN SORUMLUYDU
Tutuklu sanık Nur Yasin Tunç, Silahlı Terör Örgütü Üyesi olmadığını, askerlik görevi dışında eline silah almadığını belirtti. Askere gitmeden birkaç kez sohbet toplantılarına katıldığını ifade eden Tunç; “Zaman Gazetesi Büro Sorumlusu idim. Faizsiz bankacılık nedeniyle Bank Asya’yı tercih ettim” dedi. Hâkimin “Zabit katipliği sınavını nasıl kazandınız?” sorusuna kişisel çaba ve çalışması sayesinde sınavı kazandığı cevabını veren Tunç ev ve yurt toplantılarına katıldığını kaydetti. Tutuklu yargılanan sanık Doğan Şevik’in de tanıklık ettiği duruşmada Şevik, toplantılarda dini konularda sohbet edildiğini dile getirdi. Tanık B.E.B de Nur Yasin Tunç’u sohbet toplantılarında gördüğünü belirtti. Tanık Ş.A., Nur Yasin Tunç’a Zaman Gazetesi büro sorumlusu olarak tanıdığını öğretmen Bülent Dağdeviren’in toplantılarda sohbetleri yaptırdığını açıkladı. Bu sohbetlere Dağdeviren dışındaki katılımcıların Adalet Bakanlığı çalışanları olduğuna işaret eden Alpaylar; “Yurt genelinde Adalet Bakanlığı çalışanlarını ‘Adiller’ diye tanımlıyorlardı. Dinar’daki adillerden Bülent Dağdeviren sorumluydu” diye konuştu. Terör örgütü ile ilgisi olmadığını söyleyen Dağdeviren, cezaevinde iken çocuğunun doğduğunu 8 aylık olan bebeğini görmediğini belirterek tahliyesini ve beratini istedi. Tunç’un duruşması 25 Mayıs 2017 tarihinde görülecek.
“EMİR VE TALİMAT ALMIYORUZ”
Tutuklu Sanık İrfan Gök, 12 yıl, 9 ay hapis cezası aldı. İlahiyat Fakültesi mezunu olmasına rağmen öğretmen olarak iş buluncaya kadar geçim amacıyla 650 lira ücretle Dinar’da dershanede ön muhasebede çalıştığını bildiren Gök, ciddi sağlık sorunu olan ve her an acil müdahaleye ihtiyacı olan çocuğu bulunduğunu, terör örgütü ile bağlantısının olmadığını söyledi. İrfan Gök’ün Avukatı Halil Kılınç yaptığı savunmada, “Kendisi ilahiyat mezunu olduğundan talep edildiğinde dini bilgiler vermiştir. Fethullah Gülen cemaati propagandasında bulunmamıştır. Bir zaman methiyeler düzülen bir Fetullah Gülen var. Üst kademe dışında sadece alt kademenin yargılanması hukuka aykırıdır. Yukarıdakilerin emri ile 650 lira ile evine ekmek götürmek isteyen kişiler yargılanıyor” ifadelerini kullandı. Avukat Kılınç’ın son ifadesine müdahale etme ihtiyacı duyduğunu belirten ve bu ifadeyi düzeltmesini söyleyen Mahkeme Başkanı, “Biz kimseden emir, talimat almıyoruz” dedi. Tutuklu sanık Galip Karacalı, suçlamaları kabul etmediğini, masumiyet karinesinden yararlanmak istediğini belirttiği duruşmada hakkında 9 yıl, 9 ay hapis cezası verildi.
“SAVCILIK İKİNCİ KATTA”
Tutuklu sanık Ömer Karakuyu da hakkındaki suçlamaları reddetti. Karakuyu’ya, 10 yıl, 6 ay hapis cezası verildi. Emekli Öğretmen Ömer Karakuyu’nun Avukatı Mehmet Özalp savunmasında; Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in de Bank Asya’da hesap açtırdığını söyledi. Özalp, “Diyanet İşleri Başkanı da Bank Asya’da hesap açtırıyor. Bu ülkede gözünü açacak bir savcı yok mu?” diye sordu. Ayrıca Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın FETÖ’den kapatılan Fatih Üniversitesi mezunu olduğunu söyleyen Av. Özalp; “Niye onun hakkında dava açılmıyor? Böyle adalet olur mu?” sözleri üzerine Mahkeme Başkanı “Bize niye kızıyorsunuz?” dedi. “Size kızmıyorum ama üzülüyorum” diyen Avukat Mehmet Özalp’e Mahkeme Başkanı “Savcılık ikinci katta” karşılığını verdi.
ÜNALAN AVUKAT TUTACAK
Tutuklu sanık Muhasebeci Harun Okçular, Silahlı Terör Örgütü Üyeliği suçlamasını kabul etmedi. Silahı eline askerde aldığını söyleyen Okçular, bu ithamın çok ağır olduğunu, işini yaparak ekmeğini kazanmanın peşinde olduğunu ifade etti. Devlete karşı suç işlemediğini söyleyen Okçular, tahliye ve berat talep etti. Okçular’a 10 yıl, 6 ay ceza verildi. Tutuklu sanık Taner Özdemir’e 9 yıl, 9 ay hapis cezası verildi. Avukatı bulunmayan Mehmet Emin Ünalan, avukat tutmak istediğini mahkemeye bildirdi. Ünalan’ın duruşması 15 Haziran 2017 tarihinde görülecek. Burdur Cezaevi’nden duruşmaya SEGBİS ile katılan tutuklu sanık Abdullah Çolak’a 9 yıl hapis cezası verildi. >> Burcu AYDIN’ın Haberi