Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Biz zaten öğrencileri 1 liraya taşıyoruz”

Afyonkarahisar Belediye Meclisi Şubat
“Biz zaten öğrencileri 1 liraya taşıyoruz”

Afyonkarahisar Belediye Meclisi Şubat ayı olağan meclis toplantısı AFBEL Termal ve SPA Otel’de dün akşam gerçekleştirildi. Toplantıda 39 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.
MECLİS ÜYELERİ SMS’LE BAĞIŞ YAPTI
Bir önceki toplantıya ait tutanak özetinin okumasıyla başlayan toplantının açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, ildeki basın yayın kuruluşları ve sivil toplum kuruluşlarınca Afyon Eğitim Vakfı’na (AEV) SMS aracılığıyla toplu bağış yapıldığını hatırlattı. Çoban, “1980’li yıllarda İstanbul’da kurulan AEV’in nihai amacı ilimiz gençlerine üniversite tahsil imkânı sunmaktı. Bunun yanı sıra eğitim tesisleri yapmaktır. Bu doğrultuda AEV bir SMS bağış kampanyası başlattı. Cep telefonlarından bağış yazıp 6703’e gönderildiğinde 10 TL’lik katkı sağlanıyor. Belediye Meclis Üyeleri olarak hep birlikte cep telefonlarımızı alıp bu bağışı topluca gerçekleştirelim.” dedi.
Daha sonra meclis üyeleri AEV katkı için aynı anda bağış yazıp 6703’e göndererek toplu bağışta bulundular.
“TEMMUZ’DAN BERİ UYGULANIYOR”
Toplantıda, Afyonkarahisar Belediyesi’nin 2019 yılında işletilecek olan şehir içi toplu taşıma hizmeti karşılığında alınacak ücretlere ilişkin fiyat tarifesi konusu karara bağlandı.
Başkanı Çoban yerel seçim öncesi Belediye Başkan adaylarının çeşitli vaatlerde bulunduğunu belirterek, “Özellikle Belediye Başkan adaylarından bir tanesi ‘Ben seçilirsem 1 TL toplu taşıma ücreti yapacağım’ diyor. Bizde zaten 60 TL’ye öğrenci kartı alındığında günde iki sefer binildiğinde 1 TL, dört sefer binildiğinde ise 50 kuruşa yol ücreti gelmiş oluyor. Yani biz bunu 2018 yılı Temmuz ayından beri uyguluyoruz.” diye konuştu.
>> Burcu AYDIN’ın haberinin ayrıntıları Pazartesi günü gazeteniz Kocatepe’de.