Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Bize oy veren vermeyen herkesin Başkanıyız”

AK Parti’den Afyonkarahisar Belediye
“Bize oy veren vermeyen herkesin Başkanıyız”

AK Parti’den Afyonkarahisar Belediye Başkanı seçilen Mehmet Zeybek dün İmaret Camii’nde partililerle kıldığı öğle namazı akabinde Seçim Kurulu’na giderek mazbatasını aldı. Zeybek’in ardından AK Partili Belediye Meclis Üyeleri de mazbatalarını aldı.
“AYRIMSIZ HERKESE HİZMET EDECEĞİZ”
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, mazbatasını aldıktan sonra medyaya açıklama yaptı. 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçiminden sonra 15 günü tamamladıklarını söyleyen Zeybek, “Daha kıymetli olsun diye 15 gün bekledik. Gerekli yerlere müracaat ettiler. Ama halk iradesi üzerinde hiçbir irade olmadığını kanıtlandı. Yüksek Seçim Kurulu nihai kararı verdi. Başta Orman ve Su İşleri eski Bakanımız, Milletvekillerimizle, teşkilatımızla birlikte mazbatalarımızı aldık. Bundan sonra bize oy veren vermeyen herkesin Belediye Başkanıyız. Hiç ayırım yapmadan herkese hizmet etmek için gayret sarf edeceğiz. Rabbim mahcup etmesin. Allah hayırlı uğurlu etsin” dedi. İlk icraatının Kocatepe Gazetesine daha önce verdiği demeçte de ifade ettiği üzere AFRAY Projesi olacağını belirten Zeybek, askeri havaalanını sivil uçuşlara açılmasıyla ilgili girişimlerde bulunarak Afyonkarahisar’a kazandıracağını kaydetti.
“İNŞALLAH AFYON BÜYÜK HİZMETLERE KAVUŞACAK”
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu, kazananın Afyonkarahisar olduğunu ifade etti. Tüm Afyonkarahisarlılara gönülden teşekkür ettiklerini belirten Eroğlu, “Allah razı olsun. Sayın Başkanımız da ifade ettiği üzere oy versin vermesin şu anda herkesin Başkanıdır. Bizim anlayışımız budur. İnşallah Afyonkarahisar büyük hizmetlere kavuşacak. Kazanan Afyonkarahisar oldu. Bütün projelerini birlikte ele alacağız. Sayın Başkanım başta olmak üzere bizde milletvekilleri olarak Afyonkarahisar’a ne yapılması gerekiyorsa yapmak bizim boynumuzun borcudur. Tekrarlıyorum kazanan Afyonkarahisarlı olmuştur.
“DEMOKRATİK İTİRAZ HAKKINI KULLANDILAR”
Orman ve Su İşleri eski Bakanı Milletvekili Veysel Eroğlu, 15 gün beklenen itiraz süresi ile ilgili düşüncelerini açıkladı. Eroğlu, “Arada çok büyük fark olmasına rağmen itiraz hakkını kullandılar. Bunun için bir şey söylemek doğru değil. Geçmiş şeyleri kapatıyor beyaz bir sayfa açıyoruz. Kimse ile dargın, küskün değiliz. Demokratik itiraz hakkı kullanılmıştır. Ama şunu ifade edelim ki Afyonkarahisar gerçekten çok güzel hizmetlere layıktır.”
“KADER 2019’DA BELEDİYE BAŞKANLIĞINI ZEYBEK’E TESLİM ETTİM”
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ve beraberinde ki heyet devir teslim töreni için Belediye binasına geçti. Burada davul zurna ile karşılanan Mehmet Zeybek’e Belediye eski Başkanı Burhanettin Çoban çiçek verdi. Dua edilmesi akabinde ilk konuşmayı Belediye eski Başkanı Burhanettin Çoban yaptı. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’le birlikte AK Parti kurucuları arasında yer aldığını hatırlatan Çoban şu ifadeleri kullandı: “Allah bizlere 5,5 yıl bu partide İl Başkanlığı yapmayı nasip etti. İlk Belediye Başkanı seçildiğimiz 2009 yılında İl Başkanlığı görevimizi Mehmet Zeybek ağabeyimize teslim etmiştim. Kader böyle imiş 2019 yılında da Belediye Başkanlığı görevini yine kendisine teslim ettim. Ben kendisine şimdiden başarılar diliyorum. İnşallah Allah dünyaya da hizmet etmeyi nasip eder diyorum.”
“BORÇ OLDUĞU GİBİ ALACAK DA VAR”
2009 yılında ilk göreve seçildiğinde Afyonkarahisar Belediyesi’nde hizmet aracı olarak Toros marka araçların olduğunu söyleyen Çoban, “Bugün Belediyemize 10 yılda 120 milyon TL’lik araç, gereç, iş makinesi kazandırdık. Asfalt şantiyesi yoktu Sayın Bakanımız destek oldu tesislerin en güzelini yaptık. Üç tanesi bitti bir tanesi süren dört benzinlik yaptık. Yetmedi fabrikalar kurduk. Yüzlerce bina yaptık. Borçla devir aldığımız Belediye’yi 15 Nisan 2019 tarihi itibariyle refah şekilde teslim ediyoruz. Alçak gönüllülük yapmıyorum. Türkiye de böyle bir Belediye ne büyükşehir de ne de ilde yoktur. Gerçekleşen gelir 302 milyon TL’dir. Şu an itibariyle Vakıflar Bankasına 12 milyon 924 bin TL, bir başka bankaya 8 milyon 294 bin TL, kişi ve kurumlara da 18 milyon 560 bin TL borç vardır. Kişi ve kurum anlamında borcun büyük kısmı Yüntaş A.Ş ile Belediye’nin kendi şirketlerine olan borcudur. 39 milyon 779 bin TL toplam borcumuz vardır. Borçlarda varda alacaklarda var. Arsa satmışız oradan gelecek paralar var. Malum seçim nedeniyle icra yapamadık su kesemedik oradan da ciddi bir su ve emlak alacağımız birikti. Şu anda kasamızda 2 milyon 686 bin 542 TL paramız var. 28 milyon TL alacağımız var. Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan bizi 2009 ve 2014’de uygun görerek Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı yaptı. Şimdi de Mehmet ağabeyimizi yaptı. Afyonumuz da onu seçti. On yıldan beri birlikte çalıştığımız tüm elemanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Herşeyi onlarla başardık. Allah onlardan razı olsun. Hayırlı olsun” dedi.

“ALLAH ŞAŞIRTMASIN, AYAĞIMIZI
 KAYDIRMASIN”
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, 40 yıllık yol arkadaşı olduğunu vurguladı Belediye eski Başkanı Burhanettin Çoban’a teşekkür etti. Kaderin üzerinde hiçbir şey olmadığını dile getiren Zeybek, “Kaderin üzerinde hiçbir şey yoktur. Yola çıkarken hep şunu söyledik, kadere inananın kederi olmaz. Allah nasip etmiş, Sayın Cumhurbaşkanımız Genel Başkanımız uygun görmüştür. Her zaman Başkanımızın yayındaydım. Burhanettin Başkanıma seçimden önce de yanında olduğumu söyledim. Teşkilatlarımızla birlikte el ele vererek hizmetlerin akamet uğramaması için 4 aydır aranızda, halk huzurundayız. Rabbim şaşırtmasın, ayağımızı kaydırmasın” diye konuştu. Kurban kesimi akabinde Zeybek Belediye Başkanlığı makamına oturdu. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti