Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Bizi izlemeye devam edin” – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
“Bizi izlemeye devam edin”

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar’a Kurban Bayramı için 5 müjde verdiklerini; 10 Ekim 2015’te de Cumhuriyet Bayramı için 10 müjde vereceklerini söyledi. Bakan Eroğlu, “Bizi izlemeye devam edin” dedi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun 22 Temmuz 2007 seçimlerinde milletvekili olduğundan bu yana gelenek hâline getirdiği “müjde merasimleri”ne devam ediliyor. Bakan Eroğlu, AK Parti İl Başkanlığı’nda düzenlenen “Kurban Bayramı için 5 Müjde” toplantısına katıldı. Bakan Eroğlu, burada yaptığı konuşmada, 5 müjdenin 1 tanesinin bütçesinin 7 milyon lira olduğunu hatırlatarak “2003’te biz iktidar olmadan önce, Afyonkarahisar’a yapılan yatırımların toplam bedeli 6 milyon lirayı bulmazdı. Yatırımların bütçeleri, 1 lira olarak belirlenirdi. Şimdi bir müjdenin bütçesi 7 milyon lira. Bizi izlemeye devam edin” dedi.
ŞU ANA KADAR
140 MÜJDE VERİLDİ
Bakan Eroğlu, “Bilindiği gibi dini ve milli bayramlarda müjde veriyoruz. Bu gelenek bozulmadı. Şuana kadarda 140 müjdeye ulaştık. Bunlar normal yatırımlar dışında söz verdiğimiz bir takım tesislerin ve projelerin müjdesidir. Afyonkarahisar’ımız acısından çok büyük önemli yatırımlar var. Kurban bayramı vesilesi ile de 5 yeni müjde daha açıklıyoruz. Müjdelerin ilkini ben açıklıyorum. Afyonkarahisar da sulanmadık arazi bırakmayacağız. Sinanpaşa ilçemize bağlı Yörükmezarı köyünde regülatörü ve sulama sistemi Ekim ayı içerisinde ihalesi yapılarak inşaatına başlanılacak. Projenin maliyeti 4 milyon TL’dir. 370 dekar zirai arazi basınçlı borulu sistemle sulamaya açılacak. Son 113 yılda Afyonkarahisar da 483 bin dekar araziyi sulayarak toprağa can verdik. Böylece çiftçimize yılda 482 milyon TL zirai gelir artışı sağladık” diye konuştu.
“HALKA VERDİĞİMİZ SÖZLERİ YERİNE GETİRDİK”
Toplantıda bir konuşma yapan AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, “Partimiz halkına verdiği sözleri yerine getirdi. Temeli atılan bir tesisin veya bir projenin takipçisi olarak kısa sürede hayata geçmesini sağladı” dedi. AK Parti döneminde ülkeye yağan yatırım ve hizmetlerden Afyonkarahisar’ın da yararlandığını belirten Yurdunuseven, “Millete hizmet yolunda çalışmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bundan önce olduğu gibi bundan sonrada müjdelerimiz devam edecek. Sayın Bakanımızın önderliğinde bu güne kadar 140 müjde verildi ve bunların 90 adeti hizmete geçti. Allah’a hamdolsun ki verdiğimiz sözlerin her zaman arkasında olduk” dedi.
İŞTE O MÜJDELER
Bakan Veysel Eroğlu’nu ardından Milletvekili Halil Ürün, Ali Özkaya ve Remziye Sıvacı ile İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven’de birer müjde açıkladılar. Bakan Eroğlu’nun açıkladığı müjdenin dışında Milletvekilleri ve İl Başkanı Yurdunuseven’in kamuoyuna duyurduğu müjdeler ise şunlar; “Emirdağ Davulga ve Aşağıkurudere Taşkın koruma, Sandıklı Yayman, Daylık, Ürküt, Celiloğlu, Yavaşlar ve Alagöz köyleri taşkın koruma ve dere ıslahı, Ağaçlandırma, toprak, muhafaza ve erozyon kontrolü çalışmaları ile Hocalar ilçesi Akçadere köyü taşkın koruma tesisi ile Hocalar Çok Programlı Anadolu Lisesi.” (Kocatepe Haber Merkezi)

KUVVETLİ YAĞIŞ GELİYOR

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Marmara Bölgesi ve İstanbul başta olmak üzere bir çok kent için yağış uyarısında bulundu. Eroğlu “Sonbahar artık geliyor, havalar soğumaya başladı. Bilhassa Marmara bölgesinde özelikle uyarılarımız oldu. Meteoroloji artık çok ileri teknolojiye sahip. Yani dünyanın en ileri teknolojilerini kurduk meteorolojiye. Dünya da ilk 7’ye giriyoruz meteoroloji olarak. Meteoroloji genel müdürlüğü de bana bağlı biliyorsunuz, daha önceden çok iptidai bir sistem vardı meteorolojide. Tahminler tutmuyordu, ama şuanda yüzde 90’nın üzerinde bir tahmine ulaştık. Dolayısı ile her hangi bir yerde sıkıntı olacağı zaman ikaz ediyoruz, böylece can ve mal kayıplarına karşı tedbirler alınıyor. Kaldı ki biz bütün Türkiye’de aşağı yuları bin 500’den fazla dereyi ıslah ettik. Hızlı bir dere ıslahı yaptık. Hatta dereleri artık estetik olarak yapın talimatı verdim. Özellikle hakikaten bazı bölgelerde takın ihtimali var. Özellikle Marmara Kuzey, İç Ege, Göller Bölgesi ile Eskişehir, Rize, Artvin, Kars, Ardahan, Ağrı ve Doğu Akdeniz’in Toroslar mevkiinde sağanak yağış ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışların özellikle Marmara Bölgesinde kuvvetli olması bekliyoruz, şuanda metrekareye 50 kilograma kadar yağış bekliyoruz. Çanakkale, Kırklareli, Tekirdağ, zaman zaman İstanbul’un bazı kesimlerinde çok kuvvetli hatta metrekareye 100 kilograma varan yağışlar bekliyoruz. Zaten biz bütün kurumları uyardık. Gerekli tedbirleri alıyorlar vatandaşlarımızın da bu konuda dikkatli olmaları gerekiyor” dedi.

10 EKİM’DE 10 MÜJDE

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 1 Kasım seçimleri dolayısıyla 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda seçim yasaklarının başlamış olacağını, bu nedenle Cumhuriyet Bayramı müjdelerinin 10 Ekim’de verileceğini kaydetti. Bakan Eroğlu, Afyonkarahisar’da 10 Ekim’de 10 müjde açıklayacaklarını kaydetti.

“PKK’NIN SONUNU GETİRECEĞİZ”

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bitlis’in Tatvan ilçesindeki orduevine yapılan ve çok sayıda askerin yaralandığı saldırıya sert tepki göstererek, “Kesinlikle PKK’nın sonunu getireceğiz. Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadele devam edecek, tabi onların da son çırpınışları” dedi.
Bakan Eroğlu, şöyle konuştu:
“PKK’ya karşı en kapsamlı mücadele şuanda hükümetimiz tarafından yürütülüyor. Yani 30-40 yıla baktığımız zaman şuanda inlerini vuruyoruz, vurmaya da devam ediyoruz. Daha dün gece bir takım inler vuruldu Kandil’de. Kandil zaten yerle bir edildi. Kesinlikle PKK’nın sonunu getireceğiz. Zaten mücadelemizde daha önce Başbakanımız devam ifade etti, son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadele devam edecek. Tabi onların da son çırpınışları. Biliyorsunuz aşağı yukarı 2 binden fazla terörist etkisiz hale getirildi. İnşallah bu terörü hep birlikte bitireceğiz. Ama terör örgütü zaten oradaki vatandaşlarımızın da düşmanı. Yani Türk-Kürt kardeştir biliyorsunuz, ama PKK oradaki vatandaşlarımızı kendilerini Kürt olarak adlandıran, Kürt etnik grubuna mensup kardeşlerimizin en büyük düşmanı. Onlara büyük zarar veriyor. Bütün oraya yapılan yatırımları engelliyor. Ekonomik kalkınmayı engellemek için barajları, yolları, göletleri, hastaneleri hatta biliyorsunuz ambulansları bile yakıyor vatandaşa hizmet etmesin diye. Hatta hıncını alamayıp sivil vatandaşlara dahi özellikle ateş etmeye başladı. Bu sonunun geldiğinin göstergesidir. Tabii şuanda askerlerimizin hayati tehlikesi yok, yaralılar var.”

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti