Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bizim adımız şerefli Türk Milleti

Bizim adımız şerefli Türk Milleti

Anıtkaya Şehitliği’nde düzenlenen törende konuşan Köy Muhtarı Metiner Edis, “97 yıl önce olduğu gibi yine kenetleneceğiz. En önemlisi millet olduğumuzu unutmamalıyız. Bizim adımız şerefli Türk Milletidir” dedi

 

Anıtkaya Şehitliği’ndeki tören saygı duruşu, saygı atışı, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. İstikam Binbaşı Ahmet Barış Ülke, günün anlam ve önemine yönelik bir konuşma yaptı. Programın sunumunu Teğmen Volkan Altun gerçekleştirdi.
“YUNANLILAR
100 ÖLÜ BIRAKIP DAĞILDI”
İstikam Binbaşı Ahmet Barış Ülke, Kurtuluş Savaşı’nda eşsiz kahramanlıklar gösteren 5. Süvari Kolordusu’nun Afyonkarahisar bölgesinde cereyan eden muharebelerde verdiği şehitleri anmak için toplanıldığını söyledi. Ülke, Büyük Taarruz harekâtı içerisinde 5. Süvari Kolordusu’nun başlangıçta görevinin; 25-26 Ağustos 1922 gecesinde Ahır Dağı geçitlerini tutup, Sincanlı ovasına ilerleyip düşmanın geri bölge ile irtibatını kesmek olduğunu aktardı. Binbaşı Ülke, 5. Süvari Kolordusu’nun görev kapsamında Balmahmut-Dumlupınar arasındaki demiryolunu tahrip ettikten sonra Döğer bölgesindeki Yunan ihtiyatlarıyla Uşak’ta bulunan birliklerine karşı keşif ve emniyet görevi yapmak olduğunu belirtti.
Binbaşı Ülke, “5. Süvari Kolordusu 26 Ağustos 1922 Cumartesi günü Ahır Dağlarını aşarak düşman gerisine sarkmıştır. Eskişehir-Afyon demiryolunun tahribi görevini alan kolordunun 2. Süvari tümeni gece karanlığından istifade ederek görev yerine intikal etmiştir. 2. Süvari tümeninin 13. Süvari Alayı’nın, Anıtkaya şosesine geldiğinde yürüyüş halindeki 1. Yunan Kolordusuna bağlı bazı birlikler ile Yedek Subay Eğitim Merkezi öğrencilerine baskın şeklinde taarruz etmiştir. Baskın sonucunda neye uğradığını şaşıran Yunanlılar yüz ölü bırakarak dağıldılar. Bu saldırıdan 5’i subay olmak üzere 30 esir alınmış, düşman araçları tahrip edilmiştir.” dedi.
“BİNBAŞI GALİP DE ŞEHİT DÜŞTÜ”
Binbaşı Ahmet Barış Ülke, Yunan kuvvetlerine yardım etmek için Yenice’de bulunan 9. Yunan tümeninin kuvvetli bir topçu desteği ile 13. Süvari Alayına karşı taarruza geçtiğini kaydetti. Binbaşı Ülke, “Bu bölgede yapılan şiddetli muharebeler neticesinde 13. Süvari Alayı Yunan kuvvetlerine ağır kayıplar verdirmiştir. 13. Süvari Alayı’ndan 17 subay ve 176 er şehit olmuş, 2 subay ve 32 er yaralanmıştır. Şehitler arasında 13. Süvari Alay Komutanı Binbaşı Galip de vardır.” diye konuştu.
“İHANET ŞEBEKELERİ
BOZGUNA UĞRATILDI”
Türk Milletinin zor günlerden geçtiğini, sırtından bıçaklandığını belirten Anıtkaya Köy Muhtarı Metiner Edis sözlerine şöyle devam etti:
“Millet olarak zor günlerden geçiyoruz. Önce sırtımızdan bıçakladılar. Bir gece ansızın işgal girişimi ile karşı karşıya kaldık. Çok şükür bütün planları ve plan yapanların emellerini boşa çıkarttık. Sonra sınırlarımızın yanı başına binlerce terörist yetiştirip ellerine en modern silahları tutuşturup namluları bize çevirdiler. Ezanımızı ve bayrağımızı hedef aldılar. 97 yıl evvel bu topraklarda harekete geçen devlet aklı o günde harekete geçti. Biz çevrilen namluları gidip sahiplerine iade ettik. Şanlı Bayrağımızı Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekâtı ile Suriye’de dalgalandırdık. Daha sonra ise silahla, ihanetle yapamadıklarını tehditle, şantajla ve ekonomimize yapılan müdahalelerle bizi uçuruma sürüklemek istediler. Çok şükür bunu da çalışarak üreterek püskürtüyoruz. 97 yıl önce olduğu gibi yine kenetleneceğiz. 15 Temmuz’da, Zeytin Dalı Harekâtında da olduğu gibi yine kenetleneceğiz. Bizlerin kapısını çalacak bir başka Türkiye daha yok. Hainlere karşı yaralarımızı sarmalı, birbirimize her zamankinden daha fazla sarılmalıyız. Bir olmalıyız. İri olmalıyız. Diri olmalıyız. En önemlisi de millet olduğumuzu unutmamalıyız. Bizim adımız şerefli Türk Milletidir.” Tören askeri birliklerin geçişi, Anıtkaya Şehitliğinin ziyaret edilmesi ve köyün folklor ekibinin gösterisinin izlenmesiyle tamamlandı.
Törene Vali Tutulmaz’ın yanı sıra Demokrat Parti Genel Başkanı ve Afyonkarahiar Milletvekili Gültekin Uysal, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya, Zafer Haftası kutlamaları için Afyonkarahisar’a gelen misafir Generaller, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Özdemir Şan, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, İl Müdürleri ile çok sayıda Anıtkaya’lı vatandaş katıldı.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi