Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Böbrek sağlığı için yola çıktılar

Bu haberin fotoğrafı yok
Böbrek sağlığı için yola çıktılar

Böbrek hastalıkları konusunda vatandaşları bilgilendirmek ve olası hastalıkları önceden tanımlayabilmek için sefere çıkan böbrek otobüsü, ilimize geldi. Otobüste, iki günde 300 kişinin böbreğinde hastalık olup olmadığı kontrol edildi

Türk Nefroloji Derneği’nin katkılarıyla yola çıkan böbrek otobüsünün 18’inci durağı Afyonkarahisar oldu. Böbrek otobüsü hakkında bilgi veren otobüs laborantı Murat Kaya, “Burada kan ve idrar testi yapılarak kişilerin böbreklerine bakılıyor. Böbreklerinde sorun var mı yok mu onu tespit ediyoruz. Eğer bir sorun çıkarsa ilgili bölüme yönlendiriyoruz ve orada kontrol oluyorlar. Erken tanı için çalışıyoruz” dedi.
Kaya, “Biz Afyonkarahisar’da 3 gün duracağız. Gittiğimiz illerde en fazla 4 gün duruyoruz. Sabah 9’da açıp akşam 4’te kapatıyoruz. Şimdiye kadar 17 il gezildi. Tahlil ettiğimiz vatandaşların yüzde 45’inde böbrek hastalığı çıktı. Biz erken tanıya vesile oluyoruz. Gelen insanların çoğu şaşırıyor, böbrekleriyle ilgili bilgileri alınca. Toplam 21 il gezildi. Afyon’da bugün ve dün 300 kişinin böbreklerine bakıldı” diye konuştu. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti