Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Borçlar yeniden yapılandırılacak – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Borçlar yeniden yapılandırılacak

ESOB Başkanı Abdülkadir Konak, esnaf ve sanatkarla, işveren borçlarını yeniden yapılandıracak bir uygulamanın kısa sürede hayata geçirileceğini, 5510 Sayılı kanuna göre SSK ve Emekli Sandığı’nın kadınlara tanıdığı borçlanma hakkını Bağ-Kur’lu kadınlara geçerli olmaması konusunun da inceleme altına alındığını bildirdi

Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (ESOB) Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Konak, birliğin bağlı bulunduğu konfederasyonun olağan genel kurul toplantısının yapıldığını eski Konfederasyon Başkanı Bendevi Palandöken’in tekrar göreve seçildiğini açıkladı. Konfederasyonun genel kurul toplantısına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ında katıldığını belirterek kendisine sorunların aktarıldığını belirten ESOB Başkanı Abdülkadir Konak, esnaf ve sanatkarın içinde bulunduğu mali sıkıntılara yönelik bir takım girişimlerin devam ettiğini kaydetti. Bu anlamda Başbakan Erdoğan bilgiler verdiğini söyleyen Konak; “Esnaf ve sanatkarımızın içinde bulunduğu sıkınıların giderilmesi için bir takım girişimlerde bulunulmuştu. Bu girişimlere paralel olarak Sayın Başbakanımız konfederasyonumuzun genel kurul toplantısında yaptığı konuşmada yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Gerek esnafın gerekse işvereni ilgilendiren borçların yeniden yapılandırılması hususunda uygulamaya geçileceği bildirildi. Sayın Başbakanımız borçlandırmalardaki yapılandırmanın nasıl gerçekleştirileceğinin Ekim ya da Kasım ayı başında netlik kazancağını ifade etmiştir. Esnaf ve sanatkarla iş-verenin vergi dairelerine olan borçlarının yeniden yapılandırılması söz konusudur.”dedi.
Bağ-Kur’lu kadınların hakları da inceleniyor
Sektörlerde görülen ara eleman ihtiyacının karşılanabilmesi için konfederasyonla birlikte Milli Eğitim Bakanlığı’nın ortak bir çalışma yürüttüklerini aktaran ESOB Başkanı Abdülkadir Konak, bu çalışmanın 3308 Sayılı Çıraklık ve Meslek Eğitimi Kanunu’nun revizyonu ile ilgili olacağını kaydetti. Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu’nun (TESK) ortak çalışması ile çırak ve kalfalık sürecinde eğitim seviyesinin yükseltilip daha nitelikli elemanların yetiştirilmesinin amaçlandığını kaydeden Konak; “Nitelikli çırak ve kalfa yetiştirilmesi için bir takım yenilikler yapılması düşünülüyor. Bunun Avrupa’daki örneği çıraklıktan profesörlüğe uzanan süreç olarak adlandırılıyor. Öte yandan konfederasyonumuzun genel kurul toplantısında 5510 Sayılı kanuna göre SSK ve Emekli Sandığı’nın kadınlara tanıdığı borçlanma hakkını Bağı-Kur’lu kadınlara geçerli olmaması da gündeme geldi. Konunun insan hakları ve anayasanın eşitlik ilkesine aykırılık teşkil ettiği ifade edildi. Bu durumunda zaman içerisinde yapılacak çalışma ile düzeleceğini düşünüyorum.”diye konuştu. (Kocatepe)