Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Borcu Olan Bir Kişi Fitre Verebilir Mi?

İnternette en çok araştırılanlar arasında yer alan Borcu olan bir kişi fitre verebilir mi? Sorusunun yanıtı haberimizde…

İnternette en çok araştırılanlar

Müslüman alemi için büyük bir öneme sahip olan ramazan ayında genel olarak verilen fitre sadakasını kimlere verilir. Borcu olan bir kişi fitre verebilir mi? Gelin birlikte öğrenelim..

 

 

FİTRE VE ZEKAT KİMLER VEREBİLİR

Fitre ve zekat vererek ibadetlerini yerine getiren kişiler İslam dinine göre nisab miktarına göre ve sahip olduğu mallara göre ve psikolojikmen akli dengesi yerinde olan ve ergenliğini tamamlamış kişiler fitre ve zekat verebilmelidir.

 

 

BORCU OLAN BİR KİŞİ FİTRE VEREBİLİR Mİ?

Fitre veren kişiler arasında borcu olan kişinin fitre verip veremeyeceği araştırılırken fitre miktarı da nisap miktarına göre hesaplanmaktadır. Kişinin borçları hesaplandığında nisab miktarının altında kalırsa vermesi gerektiği fitre sadakası kalkmaktadır. Fakat bir Müslümanın borcu hesaplandığında nisab miktarında mala sahip olması kişinin kendisine vaciptir.

 

ZEKAT VE FİTRE SADAKASI BÜYÜK ÖNEME SAHİPTİR

Genel olarak ramazan ayında gerçekleştirilen zekat ve fitre sadakası Müslümanlar açısından oldukça büyük bir öneme sahiptir. Fitre sadakası orucun bitiminde verilen sadakadır. Yaşayan her Müslümanın ramazan ayında fitre ve sadaka vermesi vacip olarak kabul edilmektedir. Müslüman olan her bireyin bu ibadeti yerine getirmesi gerekmektedir.