Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bordo Pasaport Nedir Kimlere Verilir?

Bordo pasaport nedir kimlere verilir? Sorusu bugün internette ne çok arananlar listesinde yer aldı. Peki, Bordo pasaport nedir? Kimlere verilir? Neden bugün internette en çok arananlar listesinde yer aldı? Tüm bu soruların yanıtı haberimizde…

Bordo pasaport nedir kimlere

BORDO (UMUMA MAHSUS) PASAPORT NEDİR?

Bordo pasaport, İç İşleri Bakanlığı tarafından sadece Türk vatandaşlarına verilen uluslararası bir kimlik belgesidir. Türk vatandaşları umuma mahsus pasaport ile yurt dışına çıkabilir ve Türkiye ile aralarında vize muafiyeti anlaşması olan ülkelere Türk vatandaşı olduğunu ispatlayan Umumi Pasaport ile giriş yapabilir Bordo pasaportların 6 ay ile 10 sene arasında değişen geçerlilik süresi bulunuyor. Bordo pasaport, yeşil, gri ve siyah pasaportların içerisinde seyahat sınırlaması en çok olandır Koşulları yerine getiren ve yurt dışına çıkmasında herhangi bir sakınca bulunmayan her vatandaş, bu pasaporta sahip olabilmektedir.

BORDO PASAPORT PASAPORT NASIL ÇIKARILIR?

Pasaport başvurusu yapmak için İçişleri Bakanlığa direkt giderek veya online olarak başvuru işlemlerini tamamlayabilirsiniz. Aynı zamanda ALO 199 Vatandaş İşleri Genel Müdürlüğü’nü arayarak telefonla randevu talep edebilirsiniz. Seçtiğin tarih ve saatte istenilen belgelerle birlikte başvuru merkezine giderek pasaport için gerekli belgelerinizi teslim edebilirsiniz. Yurtdışında yaşayan Türk vatandaşları ise gerekli belgeleri tamamlayıp bağlı bulundukları konsolosluklara müracaat ederek bordo pasaportlarını alabilirler. Online başvurularda önemli olan kısım bilgilerin doğruluğundan emin olmak ve eksiksiz bir şekilde bu işlemleri tamamlamaktır. Aksi takdirde pasaport başvurunuz olumsuz sonuçlanabilir.

 

BORDO PASAPORT İÇİN GEREKLİ BELGELER NELERDİR?

Bordo pasaport için gerekli belgeler şunlardır:

Nüfus kartı veya geçici nüfus belgesi

2 adet biyometrik fotoğraf

Varsa eski pasaportunuz

Pasaport harç ve defter ücreti makbuzları (25 yaşın altındaki öğrencilerin harç bedeli yatırmasına gerek yoktur.)

Bordo pasaport almak isteyen öğrenciler için 60 günü geçmemiş öğrenci belgesi

Reşit olmayan kişiler ve engelli bireyler için muvafakatname belgesi