Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Borsa Hangi Saatler Arası Açık?

Son yılların en çok tercih edilen yarım aracı olan borsada hangi saatlerde alım satım yapılır?

Son yılların en çok

Kısa adı BIST olan Borsa İstanbul, son dönemin dikkat çeken yatırım alanlarından biri olarak her geçen gün daha yatırımcıların dâhil oluyor. Hal böyle ikin, borsaya dair bilgilere hâkim olmak da bu noktada önem taşıyor. Yatırımcıların borsa ile ilgili hâkim olması gereken önemli konuların başında ise; borsa hangi saatler arası alım satım yapıldığıdır? İşte detaylı yanıtlar.

 

BORSADA HANGİ SAATLERDE ALIM SATIM YAPILIR?

Hisse senedi alım-satım faaliyetlerinin gerçekleştirilebilmesinin esas alındığı borsada işlemler için belirlenmiş saatler mevcut. Ancak, Borsa İstanbul’da genel itibarıyla alım- satımlar 09:30 itibarıyla açılıyor. Pay Piyasası’nda kapanış ise 18.10’da oluyor.

 

VADELİ İŞLEM VE OPSİYON PİYASASI ALIM SATIM SAATLERİ

Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası 09.30-18.10 arasında aktif. Diğer türev pazarları09.30 – 18.15 saatleri arasında alım satım yapılabiliyor. Kıymetli Madenler Piyasası’nda 24 saat işlem yapılabilir. Ödünç İşlemleri Piyasası ile Elmas ve Kıymetli Taş Piyasası 09:45’te açılır ve 17.30’da sonlanır.

 

Borçlanma Araçları Piyasası alım satım saatleri 09.30’da başlarken tam günlerde 17.30’da, yarım günlerde ise 11.50’de kapanır. Ödünç İşlemleri Piyasası ile Elmas ve Kıymetli Taş Piyasası 09:45’te açılırken 17:30’da kapanır.