Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Borsada Saat Kaça Kadar Alım Satım Yapılır?

Son yılların en çok tercih edilen yarım aracı olan borsada saat kaça kadar alım satım yapılır?

Son yılların en çok

Son yılların dikkat çeken yatırım alanlarından biri olan borsaya, her geçen gün daha fazla yatırımcı dâhil oluyor. Borsaya yatırım yapan yatırımcıların, Kısa adı BİST olan Borsa İstanbul ile ilgili bilgilere hakim olması oldukça önem taşıyor. Borsa ile ilgili bilinmesi gereken bilgilerin başında borsa hangi saatler arası alım satım yapıldığı geliyor. Borsada hangi saatler arasında işlem yapılır. Sizler için araştırdık.

Son aylarda rekor seviyede yeni yatırımcının dahil olduğu Borsa İstanbul, hisse senedi alım-satım faaliyetlerinin gerçekleştirilebilmesini esas alıyor. Borsada bazı işlemlerin saatleri değişkenlik gösterebilmektedir.

 

BORSADA SAAT KAÇA KADAR ALIM SATIM YAPILIR?

Hisse senedi alım-satım faaliyetlerinin gerçekleştirilebilmesinin esas alındığı borsada işlemler için belirlenmiş saatler mevcut. Ancak, Borsa İstanbul’da genel itibarıyla alım- satımlar 09:30 itibarıyla açılıyor. Pay Piyasası’nda kapanış ise 18.10’da oluyor.

 

VADELİ İŞLEM VE OPSİYON PİYASASI ALIM SATIM SAATLERİ

Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası 09.30-18.10 arasında aktif. Diğer türev pazarları09.30 – 18.15 saatleri arasında alım satım yapılabiliyor. Kıymetli Madenler Piyasası’nda 24 saat işlem yapılabilir. Ödünç İşlemleri Piyasası ile Elmas ve Kıymetli Taş Piyasası 09:45’te açılır ve 17.30’da sonlanır.

 

Borçlanma Araçları Piyasası alım satım saatleri 09.30’da başlarken tam günlerde 17.30’da, yarım günlerde ise 11.50’de kapanır. Ödünç İşlemleri Piyasası ile Elmas ve Kıymetli Taş Piyasası 09:45’te açılırken, 17:30’da kapanmaktadır.