Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BSL’de yabancı sayısı 6’dan 5’e indirildi

TBF tarafından yapılan toplantı
BSL’de yabancı sayısı 6’dan 5’e indirildi

TBF tarafından yapılan toplantı sonrasında yabancı oyuncu sayısında değişiklik yapıldı. Yapılan değişikliğe göre Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde yer alacak takımların yabancı oyuncu sayısıyla ilgili yapılan değişiklikte sayı 6’dan 5’e indi.
TBF Yönetim Kurulu yaptığı toplantı sonrasında 2017-18 sezonunda uygulanan 6 yabancı oyuncu sayısının, 2018-2019 sezonu ile birlikte 5’e indirilmesine karar verdi.
“HER ZAMAN BİZLERİ GURURLANDIRAN AY-YILDIZLI MİLLİ TAKIMIMIZIN GÜCÜNE GÜÇ KATMAK, HEPİMİZİN SORUMLULUĞUDUR”
Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde uygulanan yabancı oyuncu sayısının 6’dan 5’e indirme kararının açıklayan Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, Türk oyuncuların daha fazla süre almalarını istedikleri için gerçekleştiğini söyledi.
Türk Basketbolunun gelişmesi için her türlü adımı kararlı attıklarını söyleyen Başkan Türkoğlu, “Türk sporcularımızın takımlarında daha çok oynama fırsatı bulmaları çok önemli. Basketbolumuzun gelişmesi için her türlü kararlı adımı attık ve atmaya da devam edeceğiz. Bizleri her zaman gururlandıran, Ay-yıldızlı Milli Takımımızın gücüne güç katmak hepimizin sorumluluğudur” dedi.
Federasyon olarak kulüplerle karar sürecinde sürekli değerlendirmelerde bulunduklarını da belirten Türkoğlu, “Amacımız, Basketbol ailesinin tüm değerli paydaşlarını hak ettiğimiz büyük başarılar için doğru ve milli bir hedef etrafında kenetlemekti. Katkı sağlayan herkese teşekkür ederim. Federasyon olarak, Milli Takımımız ve kulüplerimizin başarılarını her alanda sürdürebilmeleri için desteğimiz artarak sürecek. Oyuncularımızın bu çok kıymetli fırsatı değerlendireceklerine yürekten inanıyorum” ifadelerine yer verdi.
Yabancı oyuncusu sayısı ile ilgili karar gelecek sezondan itibaren geçerli olacak ve iki yıl boyunca Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde (BSL) beş yabancı oyuncu kuralı devam edecek.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti