Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bu fezleke, diğerlerine benzemiyor – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Bu fezleke, diğerlerine benzemiyor

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Gökhan Günaydın, Afyonkarahisar’da yaptığı basın toplantısında CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu için hazırlanan fezlekeyi eleştirdi. Günaydın, bu fezlekenin diğer milletvekilleri için hazırlanan fezlekelere benzemediğini vurguladı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Gökhan Günaydın, Turizm Ekonomi Bilimsel Araştırma ve Tanıtma Merkezi’nin Afyonkarahisar Korel Termal Otel’de düzenlediği Deprem Güvenliği ve Kentsel Dönüşüm Yasal Düzenleme Çalışmaları sempozyumuna katıldıktan sonra CHP Afyonkarahisar İl Başkanlığı’na geçti. Burada bir basın toplantısı düzenleyen Günaydın, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Silivri’de yürütülen mahkemeleri eleştirmesi üzerine fezleke hazırlanmasını değerlendirdi. Soruşturmaların gizli olması gerektiğini, ancak bazı basın kuruluşlarında soruşturmalara ait ayrıntıların yayınlandığını hatırlatan Günaydın, “Genel Başkan hakkında fezleke nedir? Süren bir siyasal süreç hakkında yorumda bulunmak. Bu yürüyen yargı süreci tümüyle hukuki bir süreçse, ben şimdi size soruyorum: Soruşturmanın gizliliği esas olduğu halde poliste ifade veren zanlıların ifadeleri nasıl olup da çarşaf çarşaf yandaş basında sergilenmektedir? Bunu ben eleştirdiğim zaman yargıya müdahil olacağım. Ama polisten, Emniyet’ten sistemli olarak onu basına sızdıranlar yargıya müdahil olmayacaklar” dedi.
O Teğmen’i hatırlattı
Bir süre önce tutuklanan ve daha sonra serbest bırakılan Teğmen Mehmet Ali Çelebi’nin telefonunda yapmadığı konuşmaların ortaya çıktığını da anımsatan Günaydın, Türkiye’de faşizmin yükseldiğini savundu. Günaydın, “Bir teğmen gözaltına alınıyor. Teğmeni bir noktayla suçlamak istiyorlar. Arıyorlar, tarıyorlar, adamda ona yönelik bir emare bulamıyorlar. Sonra teğmenin el koydukları cep telefonuna yapmadığı konuşmaları sanhki yapmış gibi yüklüyorlar. Ben bu yargı sistemini eleştirmeyeceğim. ‘Bağımsız yargı çalışıyor, ben buna karışmayacağım’ diyeceğim. Türkiye’de faşizmin bu kadar yükseldiği bir ortamda anamuhalefet partisi liderinin bu süreci deşifre etme konusundaki haklı talebini, haklı görev yapma sürecini savcının fezleke ile karşılaması diğer fezlekelerle açıklanamayacak bir durumdur” diye konuştu.
Başbuğ, AK Parti döneminde yükseldi
Bir soru üzerine Eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ’un tutuklanmasına da değinen Günaydın, Başbuğ’un Adalet ve Kalkınma Partisi döneminde orgeneral olduğunu ve Genelkurmay Başkanlığı’na yükseldiğini belirtti. Başbuğ’un kaçma ve delilleri karartma ihtimalinin bulunmadığını vurgulayan Günaydın, “Siz kişiye özel mahkemeler kurarsanız, özel mahkemeler kurarsanız, bu, bağımsız yargı faaliyetinin dışına çıkar. Geçmişte sıkıyönetim mahkemeleri böyleydi, Devlet Güvenlik Mahkemeleri böyleydi. Bugün de özel yetkili mahkemeler böyle. Özel yetkili mahkemelerin hakimi de savcısı da özeldir, bu yargılama faaliyetlerini bağımsız yargı olarak görmekte zorlandığımızı açıkça ifade edelim. İlker Başbuğ’un tutuklanmasını gerektirir bir durumun olmadığını düşünüyorum. İstisnai bir durum olan tutukluluğun, özel yetkili mahkelemer aracılıyla infaza dönüştürülmesinin bir örneğini yaşı-yoruz” ifadelerini kullandı.
Hükümet, taslağını açıklamalı
Türkiye’de yeni Anayasa çalışmalarının yürütüldüğünü, ancak Adalet ve Kalkınma Partisi’nin yeni Anayasa hakkındaki taslağının bilinmediğine dikkat çeken Günaydın, bu konudaki bir soruya da “Adalet ve Kalkınma Partisi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yeterli sandalyeye sahip olarak tek başına iktidardır. Anayasa’yı değiştirmek konusunda Adalet ve Kalkınma Partisi’nin hangi ciddi girişimi olmuştur? Örneğin anadilde eğitim konusunda Adalet ve Kalkınma Partisi’nin ne dediğini bugüne kadar duydunuz mu? 9 yıldır iktidarda olan bir partinin ‘Bu da benim taslağım’ diyerek bir metni ortaya koyması lazım. Darbe Anayasası ile Türkiye’nin yönetilmesine karşıyız.Ama sen Anayasa değişikliği adı altında Cumhuriyetin kazanımlarını tasfiye etmek istiyorsan o zaman Cumhuriyet Halk Partisi’ni elbette karşında bulacaksın. Önerilerini net biçimde ortaya koysunlar. Biz de katkımızı ortaya koyalım” yanıtını verdi.
Ekonomi için “büyüklere
masallar” benzetmesi
Günaydın’ın gündemindeki bir diğer konu da ekonomiydi. Türkiye’de ekonomi-nin iyi sinyaller vermediğini aktaran CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, “Türkiye’de AKP’nin izlediği hayvancılık politikaları hem besiciliği, hem de sütçülüğü bitirme noktasına getirmiştir. Türkiye’nin 1980 yılında 50 milyon koyunu varken bugün 21 milyon koyunu vardır. Her iki koyunumuzdan birini kaybettik. 1980’de 19 milyon keçimiz varken bugün 6 milyon keçi var. Her 3 keçiden 2’sini kaybettik. 16 milyon sığırımız, büyükbaş hayvanımız varken 1980 yılında bugün 11 milyon büyükbaş hayvanımız var, 5 milyon sığırımızı kaybettik. Aynı zaman diliminde Türkiye’nin nüfusu 44 milyondan 74 milyona çıktı. Nüfus 30 milyon artarken Türkiye’nin hayvan varlığı geriliyor. Türkiye’de üreticinin ürünleri para etmiyor, buna karşılık gübre ve mazot fiyatları almış başını gidiyor. Gayrisafi milli hasılanın büyüklüğü açısından Türkiye, en büyük 10 ekonomiye girebilir. Büyüklüğü ölçerek, kaliteyi ölçmeden, Türkiye’nin yoksulunu işsizini görmeden bir ekonomik başarı öyküsünü anlatmak sadece büyüklere masallar niteliğindedir” dedi.
Tüm sorular yanıtlanır
Bir basın mensubunun “İsterseniz yanıtlamayabilirsiniz” dedikten sonra “Burs veriyor musunuz” şeklindeki sorusunu da Günaydın, “CHP Milletvekilleri, her türlü soruyu cevaplar. CHP’li milletvekillerinin hemen tamamı 1’den daha fazla öğrenciye burs verirler, Ama hiçbiri çıkıp övünmez” şeklinde cevapladı.
Günaydın, milletvekili maaşlarının yetip yetmediğinin tartışılmasını “zul” olarak addedeceğini söylerken, basın toplantısındaki konuşmasını şu sözlerle tamamladı:
“Türkiye’de yüksek öğrenimde 10 binlerce kızımız, oğlumuz kalacak yurt bulamıyor. Neden üniversite öğrencilerine yetecek kadar yurt yapılmıyor.? Bu yurtları yapmayalım da çocuklarımız sağda solda çeşitli evlerde kalıp beyinleri yıkansın mı isteriyor?”

“19 Mayıs’ı kutlamak, izne tabi değil”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Gökhan Günaydın, Afyonkarahisar’da yaptığı basın toplantısının ardından partililerle sohbet etti. Günaydın, 19 Mayıs kutlamalarının iptal edilmek istenmesininin hatırlatılması üzerine “19 Mayıs’ları kutlamak iktidarın iznine tabi değil” dedi
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Gökhan Günaydın, CHP Afyonkarahisar İl Başkanlığı’nda yaptığı basın toplantısında gündemi değerlendirirken, basın toplantısının ardından da partililerle bir süre sohbet etti. Partililerin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nın Ankara dışındaki vilayetlerde okullarda kutlanmasına yönelik tebliği hatırlatması üzerine Günaydın, halkın iradesinin farklı yönde gelişececeğini bildirdi. Günaydın, “30 Ağustos ve 29 Ekim’de de benzer uygulamalara imza atılmıştı. Biz 30 Ağustos’u kutladık. Nasıl ki 29 Ekim’i de fener alaylarıyla kutladıysak, 19 Mayıs’ı da coşkuyla kutlayacağız. 19 Mayıs’ı kutlamak, iktidarın iznine tabi değil” dedi.
Afyon, hayvancılıkta
önemli bir il
Gökhün Günaydın, basın toplantısında Afyonkarahisar’ın ekonomik durumundan da söz etti. Hayvancılık bakımından Afyonkarahisar’ın önde gelen vilayetler arasında olduğunu, kentin sucuk ve kaymağı ile ünlendiğini hatırlatan Günaydın, yanlış hayvancılık politikaları sebebiyle Afyonkarahisar’daki üreticinin de zor günler geçirdiğini bildirdi. Afyonkarahisar’daki Şeker Fabrikası’nın satılmasının da kentin ekonomisine zarar vereceği gibi ülke ekonomisine de olumsuz yansıyacağını hatırlatan Günaydın, bu konuda kâr eden fabrikaların satılmaması doğrultusunda herkesin duyarlı olmasını istedi. Haber ve Fotoğraflar: Murat ARISOY

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti