Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bu hataya kim düşürdü? – Kocatepe Gazetesi

Bu hataya kim düşürdü? – Kocatepe Gazetesi
Bu hataya kim düşürdü?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Afyonkarahisar programı öncesinde, özellikle sosyal medyada yapılan kampanyalarla “Erdoğan AKÜ’yü de biz kurduk derse inanmayın, AKÜ 1974’de kuruldu” tarzı söylemler yayıldı.
Erdoğan’ın daha önce de kendileri döneminde olmayan bazı işleri sahiplendiğini eleştirmek amacıyla sosyal medyada yer alan bu tür tartışmalara rağmen Cumhurbaşkanı Erdoğan dünkü Afyonkarahisar mitinginde yaptığı konuşmada bahsedilen hataya düşerek “Afyon Kocatepe Üniversitesi’ni de kendilerinin döneminde kurulduğunu” dile getirdi. Cumhurbaşkanı’nın sosyal medyada bir kaç gün önceden başlayan tartışmalara rağmen, böylesine bariz bir hataya düşürülmüş olması büyük bir şaşkınlığa neden oldu.
Afyonkarahisar’da toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “45 bin öğrencinin eğitim gördüğü şehrimize ikinci devlet üniversitesini, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ni biz kurduk. Birinciyi de biz kurduk.” dedi. Oysa Erdoğan’ın ‘birinciyi de biz kurduk’ dediği kentteki ilk devlet üniversitesi Afyon Kocatepe Üniversitesi, 1974 yılında Anadolu Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulmuş, 1992 yılında ise Afyon Kocatepe Üniversitesi olarak müstakil bir yapı kazanmıştı.