Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bu kadar insafsızlık olmaz: Hafızlık törenini istismar ettiler

İslam’a saldırıyı amaçlayan bazı

İslam’a saldırıyı amaçlayan bazı basın yayın organları bu kez Afyonkarahisar’da düzenlenen hafızlık törenini hedef aldılar. Genç Hafızları onurlandırmak amacıyla düzenlenen etkinlikte hafızların cemaatin arasından geçebilmeleri amacıyla hazırlanan yol “protokol üyelerine hazırlanan kırmızı şeritli yol” olarak yansıtılmaya çalışıldı. Hafızların oturması için konulan koltukları da “Protokol için camiye koltuk” diye tanımlayan art niyetli haberler Afyonkarahisar kamuoyunda tepkiyle karşılandı.

 

15 Ekim günü Afyonkarahisar’ın Hacı Mehmet Sayın Camii’nde düzenlenen tören ile hafızlığa hak kazanan 155 Kur’an Kursu öğrencisi için icazet töreni düzenlenmişti. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Hafızlık İcazet Töreni’nde Afyonkarahisar’ın en büyük kapalı alana sahip Camii olan Hacı Mehmet Sayın Camii tamamen dolmuştu. Cuma namazından 2 saat öncesinden başlayan Hafızlık İcazet Töreni’nde yüzlerce Hafız yakını ve Afyonkarahisarlı camiyi tamamen doldurmuştu. Hafız olan 155 öğrenci caminin kalabalık cemaatin arasında, kırmızı şeritle ayrılmış alandan ilerleyerek arka saftan ön safa gelebilmişti. Hafızların cemaatin arasından geçişi sırasında evlatlarının bu mutlu gününü görüntülemek isteyen yüzlerce vatandaş görüntü alabilmek için birbiriyle yarışmıştı. Cemaatin ön tarafına konulan yaldızlı koltuklara oturarak cemaate Kur’an-ı Kerim tilavetinde bulunan genç hafızlar sonrasında icazet belgelerini protokol üyelerinin elinden almıştı. Protokol mensupları da tüm cemaat gibi töreni yerde oturup, saf tutarak izlemişti.

SAPTIRMANIN DİK ALÂSI

Bu olayı saptıran bazı basın-yayın organları hafızlar için hazırlanan geçiş güzergahından ilerleyip ön safa gelen Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in fotoğrafını kullanarak “Protokol için kırmızı şeritli yol hazırlandı” şeklindeki haberlere yer verdi. Bazı basın-yayın organlarında ise hafızları onurlandırmak için hazırlanan yaldızlı koltukların da protokol için konulduğu gibi ifadelerle olayı başka bir boyuta taşıdı.

Tamamen saptırma ve saldırma amacıyla hazırlandığı belli olan haberler Afyonkarahisar kamuoyunda tepkiyle karşılandığı gibi Afyonkarahisar Valiliği’nden de konuyla ilgili açıklamada bulunuldu. Valilik’ten yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

“Diyanet İşleri Başkanlığımıza bağlı Kur’an Kurslarımızda hafızlığını bitirmiş öğrencilere yönelik, il ve ilçe müftülükleri tarafından 15.10.2021 tarihinde Afyonkarahisar İl Müftülüğümüzce ilimizin en büyük cemaat kapasitesine sahip olan Hacı Mehmet Sayın Camii’nde 155 hafıza icazet belgelerinin takdim edildiği bir program düzenlenmiştir. Söz konusu icazet merasimi ile alakalı bazı basın yayın organlarında gerçeğe uygun olmayan haberler yapılmıştır. Haber metninde protokol şeridi diye iddia edilen söz konusu şerit, hafızlarımızın kalabalık olan cemaati rahatsız etmeden, bir bütün olarak geçmeleri için tertip edilmiş bir şerittir. Ayrıca resimlerde de görüleceği üzere iddia edilen iki koltuk, protokol için değil Hafızlık İcazet Merasimlerinde gelenek olduğu üzere kurra hafızların oturduğu koltuklardır. Protokol ise iddianın aksine yine resimlerde de görüleceği üzere cemaatle birlikte yere oturmuş, saf düzeni almış ve o şekilde program icra edilmiştir.

BAKIN NASIL SAPTIRDILAR:

Odatv, Halktv, BirGün, T24 gibi sol görüşlü basın-yayın organlarında yer alan haberlerde ise şu ifadelere yer verildi:

Camide kırmızı şeritli protokol yolu

Afyonkarahisar’da Kuran kursu öğrencileri için düzenlenen hafızlık icazet töreninde Vali, Belediye Başkanı ve Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı için protokol yolu oluşturuldu.

Afyonkarahisar İl Müftülüğü Salar Fatih, İsmailköy ve Sahipata erkek Kuran kurslarında hafızlığını tamamlayan, yaşları 10 ile 15 arasında değişen 155 öğrenci için “Hafızlık İcazet Merasimi” düzenledi. 15 Ekim’de Hacı Mehmet Sayın Camii’nde gerçekleştirilen törene Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ile Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşleyen katıldı. Törenden yansıyan fotoğraflarda, caminin girişinden itibaren kırmızı şerit çekilerek bir protokol yolu oluşturulduğu görüldü. Protokole katılanlar, bu yoldan kuran kursu öğrencisi ve velilerini selamlayarak yürüdü. Öte yandan protokoldekiler için hazırlanan altın sarısına boyanmış varaklı koltuklar da dikkat çekti.