Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Bu kadar sıkıntı varken yeni bina yapacak kadar saftirik değiliz”

“Bu kadar sıkıntı varken yeni bina  yapacak kadar saftirik değiliz”

Kentsel dönüşüm konusunda kimsenin mağdur olmayacağı çözümler üzerinde çalıştıklarını tekrarlayan Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, “Bu kadar sıkıntılı ortamda yeni belediye binası yapacak kadar saftirik değiliz” dedi

 

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Mısri Mahallesi Kentsel Dönüşüm çalışmasında halkın yanında olduklarını tekrarladı. Zeybek, “Birileri kalkıp da bize karşı, Belediye’ye karşı vatandaşı kışkırtmasın.” dedi.
“VİRÜS SAYISINDA AFYON İYİ İLLER İÇERİSİNDE”
Üç ayları sağlıcakla geçirmeyi Allah’tan dileyen Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, “Allah hepimize Ramazan’a ulaşmayı nasip etsin. Tüm kötülüklerden hepimizi ve ilimizi muhafaza etsin diyorum. Koronavirüs salgınına karşı aşılama başladığı için İl Sağlık Müdürlüğü’nden aldığımız bilgiye göre birinci doz aşılamada 70 bin, ikinci doz aşılamada da yaklaşık 80 bin insanımız şu anda aşılanmış durumdadır. Birinci ve ikinci doz aşılama işlemleri yaş gruplarına göre devam ediyor. İnşallah gördüğümüz kadarıyla virüs salgınını Türkiye genelinde en az hasarla atlatan iller içerisindeyiz.” dedi.
“KADEMELİ GEÇİŞ ÜMİT EDİLİYOR”
Afyonkarahisar’ın virüsle mücadele de geçtiğimiz hafta içerisinde çok daha iyi durumda olduğundan söz eden Zeybek, “Bolvadin İlçesi’nde bir köyde ve Emirdağ İlçesi’nde bir köyde covid olan hastaya topluca ziyarete gidilmiş. Bir yerde de cenaze sonrası düzenlenen mevlüt merasimine katılanlarda ciddi bir salgın çıktı. Dünkü Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısından sonra da zannederim illere kademeli geçiş süreci için karar verilir diye düşünüyoruz. Afyon olarak en az hasarlı illerden olduğumuz için İl Hıfzıssıhha Kurulu’nca Sayın Valimiz Gökmen Çiçek’in Başkanlığında alınacak bir kararla kademeli geçişe başlarız diye ümit ediyoruz.” diye konuştu.

“12 MART CUMA GÜNÜ MEKSİKA BÜYÜKELÇİSİ GELECEK”
Geçtiğimiz Şubat ayında Afyonkarahisar’ın tanıtımı için Dışişleri Bakanlığı’ndan Türkiye’de Büyükelçiliği olan ülkelerin listelerini aldıklarını belirten Zeybek, “Gastronomi Bölümümüzle birlikte Afyon’un yöresel lezzetlerinden oluşan paketleri 130 ülkenin büyükelçilerine gönderdik. Büyükelçilerden çok ciddi geri dönüşler aldık. Teşekkür mektupları gönderdiler. İlimizi özellikle ziyaret etmek istediklerini ve ilimizde ticaret yapma istekleri var. İlk Büyükelçi ziyareti Bangladeş’ten geçtiğimiz hafta oldu. Bangladeş 181 milyon nüfusa sahip bir ülke. İlimizin önde olan ürünlerinden bahsettik. Kendileri TSO ve işadamlarımızla görüştüler. Mermerden ve yumurtadan ciddi talepleri olabileceğini ifade ettiler. İnşallah TSO’da yapılan görüşmelerin bir hayra vesile olacağını düşünüyorum. 12 Mart 2021 Cuma günü Meksika Büyükelçisi ilimize gelecek.” şeklinde konuştu.
Başkan Zeybek, 13 Mart 2021 Cumartesi günü Afyonkarahisar İl Jandarma eski Komutanı Albay Hamza Çömez’in askeri ateşe olarak atandığı Tacikistan heyetinin Afyonkarahisar’a geleceğini açıkladı.
“AFYON CİDDİ TANITIM ATAĞINDA”
Eylül ayında 5 gün süreyle Dünya Motokros Şampiyonasının yapılacağını kaydeden Zeybek şöyle konuştu: “Bu sene inşallah festival şeklinde 5 gün süre ile yapacağız. Afyon’un tanıtımı için Türkiye Motor Sporları Federasyonu Başkan Yardımcısı da bize ciddi destek veriyor. Geçtiğimiz hafta sonu 60 ilden Motor Sporları Dernek Başkanlarını ağırladık. Jura Otel’de bir seminer düzenlediler. Önceki gün yaklaşık 40 ilden Off Roadçılar İl Kültür Sosyal İşler Müdürümüz İhsan Akar’ın öncülüğünde Kocatepe’ye çıktılar. Dün Emre Gölü, Ayazini ve çevresinde bir tur yaptılar. Birkaç kişi Afyon’dan geçtiklerini ancak bu tür güzelliklerini ilk defa gördüklerini ifade ettiler. Yukarı mahallelerimizde konakların olduğu yerleri de gezmişler. Hayran kaldıklarını ifade ettiler. Tarihi mekânlarda biraraya gelerek Afyon’da bir gösteri yapacaklar. 27 Şubat 2021 Cumartesi günü Kenan Sofuoğlu ilimize geldi. Dünya Motor Sporları Şampiyonunu getirelim bir rampa kurarak uçuş şeklinde bir görüntü alıp Afyon tanıtımına katkıda bulunalım dediler. İnşallah bizde Afyokarahisar Belediyesi olarak elimizden gelenin fazlasını yapmaya gayret sarf ediyoruz. Tanıtım atağımızla birlikte ilimize ticaret için gelenlerle bir nebze katkımız olur düşüncesindeyim.”
“MALİYETTEN YÜZDE 30’LUK İNDİRİM
YÜZDE 40 ORANA ÇIKTI”
Toplantının sonunda Millet İttifakının CHP’li Belediye Meclis Üyesi Mimar Hüseyin Hüsnü Taşer, Mısri Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm projesindeki son gelişmelerin akıbetini sordu. Zeybek konu hakkında bilgi verdi. Çevre Şehircilik Bakanı Murat Kurum’la Şubat ayında görüştüklerini belirten Zeybek şunları söyledi: “Sayın Bakanımıza durumu izah ettik. Kendisi hem mektepli hem alaylıdır. Daha önce kendisi Türk Konut’un başındaydı. Uygulamayı çok iyi biliyor, pratik zekâsı çok üstün. Görüşmemizde maliyetlerden Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yüzde 30 oranda ‘Benim vatandaşıma hediyem olacak.’ sözünü hatırlattık. Sayın Bakanımıza ısrarcı davrandık oranı yüzde 40’a çıkardı. Yani maliyetten yüzde 40 oranda indirim yapılarak mülk sahiplerine verilecek. Mısri Mahallesi’ndeki hemşehrilerimiz şunu zannediyorlar; TOKİ burayı yapıp elimizden arazimizi alıp bizi kapı dışarı koyacak. Böyle bir şey yoktur. Orada yapılan gayrimenkuller birinci derece de orada ikamet edenlerin yani mülk sahiplerinindir. Şayet mülk sahiplerinden alan olmazsa orada kiracı olarak ikamet eden insanlarımıza teklif edilecek. Üçüncü şahıslara mülk sahibinin elinden alıp satma durumu sözkonusu değildir.”
“BAKAN MESKEN SAYISININ
ÇOĞALTILMASI TALİMATINI VERDİ”
İlk projedeki mesken sayısının çoğaltılması için Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un proje birimine talimat verdiğini açıklayan Zeybek şunları kaydetti: “Arkadaşlar çalışıyor. İhalesi 25 Şubat 2021’de yapılacaktı. Tarihi 25 Mart 2021’e ötelettik. Zannederim yarın veya öbür gün Sayın Bakandan bir randevu daha talep edeceğiz. İhaleyi Nisan ya da Mayıs ayına öteletip iyice olgunlaştırmayı düşünüyoruz. Vatandaşımızın mağdur olmaması için elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz. Yüzde yüzlük kesimi memnun edebilir miyiz? Onu bilemiyorum. Pek mümkün gözükmüyor. Belediye Başkan Yardımcımız Murat Öner ve arkadaşlarımız tapu kayıtlarını herşeyi tek tek çıkardılar.”
Belediye Başkan Yardımcısı Murat Öner konu hakkında uzun ve detaylı bir sunum yaptı.
“BELEDİYE İŞİN SEKRETERYASINI YAPIYOR”
“Mısri Mahallesi Kentsel Dönüşüm çalışmasında kısaca biz halkımızın yanındayız. Birileri kalkıpta bize karşı Belediye’ye karşı vatandaşı kışkırtmasın.” diyen Zeybek, “Belediye olarak biz burada kentsel dönüşüm projesinin sekreteryasını yapıyoruz. Çünkü 2013 yılındaki bu bölge Bakanlar Kurulu kararıyla riskli alan edilmiştir. Tapular üzerine şerh düşüldü. Bizim Belediye olarak o şerhi kaldırmaya yetkimiz ve orada bir imar uygulaması yapmaya yetkimiz yoktur. Zaten oradaki yapıların 88’i ruhsatlı diğerlerinin hiçbirinin ruhsatı yoktur.” dedi.
“İŞ, AŞ EMEKÇİNİN YANINDAYIZ
DİYENLER KIŞKIRTIYOR”
OSB’nin genişlemesiyle ilgili iş yapan büyük bir tekstil firmasının yer aradığını aktaran Zeybek sözlerini şöyle sürdürdü: “Firmanın yaklaşık 280’e yakın çalışanı var. Bizden yer talep ettiler. Yer veremezsek bu arkadaşlar Niğde’ye gidecekler. Niğde’den yer almışlar. Biz Afyon Belediyesi olarak ivedilikle istimlaka kalkalım dedik. ‘İş, aş, emekçinin yanındayız.’ diyenler gidip oradaki arazi sahiplerini kışkırtıyorlar. O insanlar Afyon’a iyilik değil kötülük ediyorlar. Biz yatırımcı getirip iş sahası açılsın diye gayret ediyoruz, oradaki insanları rayiç değer üzerinde fiyatla arsa satmaya yönlendiriyorlar. Sözkonusu kişilerle görüştük, neredeyse arazinin 3 katı fiyat istiyorlar. Bizde barakız olursa olur olmazsa bırarıkız. Ne yapalım yani? Bu yola girenler işin, aşın millete hesabını versinler. Bizde çıkar bunların ne yapmak istediklerini anlatırız.”
“SIKINTILAR ARASINDA YENİ BİNA
YAPACAK KADAR SAFTİRİK DEĞİLİZ”
Mehmet Zeybek, bölgesel yayın yapan Kanal3’te Mehmet Emin Güzbey’in programında kendisine yeni bir Belediye hizmet binası yapılacak mı şeklinde bir soru sorulduğunu söyledi. Muhalefet kanadından bu konuda gelen eleştirileri de cevaplayan Zeybek şunları söyledi: “İlimize gelen her bakan ve misafir Afyon’da bir işhanında Belediye binasının uygun olmayacağını söylemişti. Ben de programda ilerleyen günlerde imkân doğarsa Afyon’a yakışır müstakil bir Belediye binası yapmayı düşündüğümüzü söyledim. Maalesef bazı siyasiler lafı neresinden dinliyorlarsa bilemiyorum yok efendim Belediye binasını kendine saray mı yapıyor dedi. Ben sırtıma vurup gitmeyeceğim. Mevcut binanın 8 ayrı girişi var. Güvenliğini sağlayamıyoruz, yarısı İl Özel İdaresinin. Yarısı da satılmış vatandaşa ait. Bir kısmı Belediyemizin’dir. İl Milli Eğitim Müdürlüğü müstakil bir bina yapıyor. Belki bir çoğumuz görmüştür. Fen Lisesi’nin içerisinde olacak. Tarım İl Müdürlüğü’nün müstakil bir binası vardır. Müftülük müstakil bir binaya gidiyor. Emniyet Müdürlüğümüz de müstakil bir binadadır. Ama Belediye işhanında. Bu bizim ayıbımızdır. Mehmet Zeybek’in şahsi şeyi değil. Bir İl Başkanı yatıyor kalkıyor ‘Efedim kendine saray mı yapıyor?’ Herhalde bu arkadaşımız daha uykudan uyanamadı, ayılamadı. Şunca sıkıntımız arasında İller Bankası’ndan ayrılan ödeneklerin pandemiden dolayı neredeyse 2 ay üst üste aynı ödenek gelmediği bir zamanda biz Belediye binası yapacak kadar haşa saftirik değiliz. Kendilerini akıllı mı sanıyorlar? Kendisi yardıma muhtaç kalkıp kime himmet ede atasözünde ki gibi, Afyon’un hiçbir gündemi yokmuş gibi, mal bulmuş mağribi gibi yapışıyorlar. Toplantıda yer alanları tenzih ederim. Kendini basın mensubu zanneden birisi de kamerayı alıp vatandaşa belediye binası yapılsın mı yapılmasın mı diye soruyor. Yapacaksan sana mı danışacağım kimsin sen? İslam’ın şartı 5’tir, 6. haddini bilmektir. Bazılarının haddini bilmesi lazımdır. Kusura bakmasın burada bu meclis bir karar almazsa uygulayacak değiliz.”
>> Burcu AYDIN’ın Haberinin devamı yarın gazeteniz Kocatepe’de.