Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bu kokular, Sandıklı’ya has – Kocatepe Gazetesi

Ankara’dan gelerek Sandıklı’ya yerleşen
Bu kokular, Sandıklı'ya has

Ankara’dan gelerek Sandıklı’ya yerleşen Sinan Öztürk, Sandıklı’da kurduğu hizmet ile hem ticaret yapıyor, hem de Afyonkarahisar’ın tanıtımına katkı sağlıyor. “Afyan”, “Akdağ Esintisi” gibi markalarla üretime başlayan Sinan Öztürk, “Ankara’da yaşıyordum, eşimden dolayı Sandıklı’ya yerleştim. Haşhaş çiçeğinin esansını çıkartmayı başardım. Haşhaş çiçeği ile kolonya yaptık. Değişik kokuları da üretmeye başladık. Oda kokusu, otomobil kokusu ürettik. Akdağ’ı tanıtmak amacıyla ismini Akdağ koyduk. Afyon’u tanıtma amaçlı kolonyamızın adını Afyan koyduk” dedi.
ŞEHR-İ ŞİFA KREMİ DE VAR
Isparta’nın gülü ile öne çıktığı gibi Sandıklı’nın da haşhaş ile anılabileceğine dikkat çeken Öztürk, “Kozmetikçi olduğumuz için krem de yaptık. Isparta’nın gül ürünleri var, Sandıklı’ya özel Şehr-i Şifa krem ürettik. Haşhaş çiçeğinin içine değişik esanslar katarak parfümler hazırladık. Satışlarımız iyi, koku da beğeniliyor. Normal bir kolonyadan daha çok kalıcılığa sahip. Haşhaş esansı güçlü bir esans” ifadelerini kullandı.
GELECEK YIL SANDIKLI’NIN HER YERİNDE
Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl’e de teşekkür eden Öztürk, “Altı ay bir araştırma yaptık. Çiçeklerden nasıl esans elde edeceğimizi sorguladık. Belediye Başkanımız Mustafa Çöl, bize bu konuda çok destek oldu. Normalde Afyon çiçeği olarak çıkmıştı, Sayın Başkanımız ile görüşmemizde herkesin ‘Afyan çiceği’ dediğini öğrendik. Sandıklı’daki birçok işletmede ve Kültür Evi’nde satışımız var. Bu sene başlangıç oldu, seneye inşaallah Sandıklı’nın her noktasında olacak” diye konuştu.
>> Murat ARISOY’un Özel Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti