Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Bu milletin beka sorunu yok”

CHP İl Başkanlığı tarafından
“Bu milletin beka sorunu yok”

CHP İl Başkanlığı tarafından İYİ Parti’ye ve basın mensuplarına verilen kahvaltı programına CHP Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, CHP İl Başkanı Nevzat Ercan, İYİ Parti İl Başkanı Mehmet İnkaya, İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Dr. Mahmut Koçak, İYİ Parti Genel Başkanı Başdanışmanı Abdülkadir Akcan, İYİ Parti ve CHP üyeleri, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi Adayları katıldı.
“SEÇİM BU KADAR ÇİRKİNLEŞTİRİLMEMELİYDİ”
Seçimlerin iftiralarla, hakaretlerle çok çirkin bir hal aldığını söyleyen CHP il Başkanı Nevzat Ercan, “İnşallah 3 gün sonra amacımıza ulaşacağız. Türkiye’deki beka sorunu biz çözeceğiz. Türkiye’de bütün yapılanlara, hakaretlere, iftiralara, yani bir yerel seçim değil de bunu bize beka sorunu gibi sunanlara gereken dersi vereceğiz. Seçim kampanyası boyunca ben hem genel merkez düzeyinde hem de il düzeyinde tüm İYİ Parti’li dostlarımız ve kendi partililerimiz olmak üzere üslubu hiçbir zaman bozmadık. Gerçekten Sayın Dr. Mahmut Koçak ve İl Başkanım, Sayın Milletvekilim ve bizler vatandaşımıza yalan söylemedik. Üslubu sertleştirmedik. Bu milletin bölünmeye değil birleşmeye ihtiyacı var. Çok tehlikeli silahlarla oynadılar. Terörist, hain diyorlar, en son bir haddini bilmez de ‘bize oy vermeyen adiler’ diyor. Yani seçim bu kadar çirkinleştirilmemeliydi. Bu tamamen kaybedecek olmanın sıkıntısı olarak görüyoruz. Biz sabrettik, sevgi veriyoruz, saygılı davranıyoruz vatandaşımıza. Olması gereken değeri veriyoruz, bizden olmayanları ötekileştirmiyoruz. Bu bizim özümüzde var. Her insan, her vatandaşımız istediği partiye, istediği yere oyunu verebilir. Herkes geleceğini orada görür. Ama bu durum insanlara hakaret etmeyi gerektirmez. Ama bu tamamen geri tepmeli top gibi menfi olarak onlara dönecektir.” dedi.
“KOÇAK’IN BAŞKAN OLACAĞINA İNANIYORUM”
Belediye Başkan Adayı Dr. Mahmut Koçak’ın belediye başkanı olacağına inandığını vurgulayan Başkan Ercan, “Biz bütün dıştaki söylemlere rağmen başarılı olacağımıza inanıyorum. İlçelerimizde özellikle Dinar’da bizim verdiğimiz destek, İhsaniye’de sizlerin verdiği destek, Şuhut’ta verdiğiniz destek, hakikaten biz tek vücut olmuş gibiyiz. İnşallah Allah bize Afyon’da da başarıyı sağlatacaktır. İnşallah Dr. Mahmut Koçak’ın belediye başkanımız olacağına kesinlikle inanıyorum. Kendisine şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.
“İSTEYEREK BİRLEŞTİĞİMİZ
İÇİN HEP BİRLİKTE YÜRÜYORUZ”
İYİ Parti ve CHP’nin zorla değil isteyerek birleştiğini ve hep birlikte yürüdüğünü belirten Başkan İnkaya, “Cumhuriyet Halk Parti’li arkadaşım İYİ Parti’nin altına mührünü basarken, hiçbir sorun yaşamadan ruhunda tertemiz basacak. İYİ Parti’li arkadaşım da, dostumuz da Halk Partisi’ne mührü basarken aynı huzur içerisinde basacak. Biz buna inanıyoruz. Samimi olarak yola çıktığımız için kafamızda Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin geleceği söz konusuydu. Atatürk İlke ve İnkılapları söz konusuydu. Biz de bu yolda zorla değil isteyerek birleştiğimiz için hep birlikte yürüyoruz. Mutluyuz, bu mutluluk da bizi inşallah başarıya götürecek. Ben Cumhuriyet Halk Parti’li arkadaşlarımın da, İYİ Parti’li arkadaşlarımın da samimiyetine inanıyorum. İşaret ve sembollerden ziyade büyük bir amaç var ortada. O da Türkiye Cumhuriyeti’nin T.C.’leri. Andımız, 6 milyonu aşmış sayısı belirsiz Suriyeli, amacımız bu yanlışların bu ülkede bir şekilde düzeltilmesi.” ifadesine yer verdi.
“HERKES CİBİLLİYETİNE
GÖRE HAREKET ETSİN”
Siyaset yapanların meşrebine ve cibilliyetine göre hareket etmeleri gerektiğini söyleyen İYİ Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Dr. Mahmut Koçak, “Millet İttifakı’nda milletin adının olması bizim için daha hoş ve daha güzel olmuştur. Her zaman söylüyorum. Bu memleketten hain çıkmaz. Afyonkarahisarlılar’dan terörist çıkmaz. Afyonkarahisar’dan vatan bölme faaliyetleri içine girecek insanlar çıkmaz. Bizim insanlarımız vatanına, milletine, devletine, manevi değerlerine sahip çıkan insanlardır. Kendisi ölür, vatanına ve milletine zarar getirmez. Bizim 82 milyonun birliğine, kardeşliğine ihtiyacımız var. Bugün dünyanın yaşadığı krizler ortada. Afyonkarahisar’da birliği muhafaza edecek, bir üsluba millet ittifakı olarak dikkat ediyoruz. Tahriklere rağmen, iftiralara rağmen, yalanlara rağmen, her türlü düzenbazlığa rağmen biz hukuktan dışarıya çıkmıyoruz. Ahlaktan dışarıya çıkmıyoruz. Herkes meşrebine göre, cibilliyetine göre hareket etsin. Biz Müslüman Türk milletine ve burada yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ve onunla gurur duyan her Türk vatandaşına yakışan şekilde siyaset yapmaya devam edeceğiz. Kim, kendi nasıl istiyorsa o şekilde yapsın. Bizim derdimiz Ahmet’le, Mehmet’le ideolojik kavgalar değil. Bizim derdimiz, hakikaten yoksullaşan, fakirleşen her kapının ardında artık 2 tane işsiz olan bu evleri bu haneleri yüzünü güldürmek.” diye konuştu.
“DAYATMAYLA SOSYAL
YARDIM YAPILABİLİR Mİ?”
“İlla makarna, kuru fasulye, nohut yiyeceksin diye dayatmayla sosyal yardım yapılabilir mi?” sorusuyla sosyal yardımların yapılamayacağını anlatan Koçak, “Afyonkarahisar’ı kentleşmesiyle çok iyi bir yere taşıyarak bir cazibe merkezi haline getireceğiz. Sosyal ve kültürel alanlarda, spor alanında, Afyonkarahisarımızı çok daha iyi noktalara taşıyacağız. Bunun yanında sosyal yardımlarımızı artıracağız. Hele özellikle böylesine fakirliğin olduğu, böylesine milletin boğazını sıkan ekonomik durumların olduğu bir dönemde biz vatandaşlarımıza sosyal yardımları artıracağız. Ama bunun şeklini değiştireceğiz. ‘Gelin belediyenin önünden kolilerle’ dağıtmak insanın onurunu zedeler. Hem bu şekilde yapılan yardımlar şehrin ekonomisini de etkiliyor. 7 tır, 9 tır gelen koliler il dışından doldurulup geldiği için şehrimizin esnafının ekonomisini de etkiliyor. Biz bu paraları kadınlarımıza vereceğiz. Erkekler sağda solda kahvehanelerde harcamasın diye. Vereceğiz kredi kartlarını. Bu kredi kartlarıyla sosyal yardımlarımızı yükleyeceğiz, gitsin kasaptan, mahalle bakkalında, çocuğunun bir ihtiyacı varsa ne yaparsa hür iradesine bırakacağız. İlla makarna, kuru fasulye, nohut yiyeceksin diye dayatmayla sosyal yardım yapılabilir mi? böyle yardım şekillerini de reddediyoruz. Hani bir elin verdiğini diğer el görmeyecekti. Ya bangır bangır bütün Türkiye televizyon ve gazetelerde verileni görecek şekilde davulla zurna ile hayır hasenat yapılır hale gelmiş.” ifadelerine yer verdi.
“HER AY TOPLANAN VERGİLERİN YÜZDE
 6 BUÇUĞU MALİYE BAKANLIĞI’NDAN İLLER BANKASI’NIN HESABINA AKTARILIR”
Belediyelerin aylık gelirlerinin nasıl oluştuğunu anlatan Akcan, “Yerel yönetimlerin sorunlarından çok, suçlandığımız, lekelendiğimiz, çamur atılarak canımızın sıkıldığı günleri geride bırakmakta olduğumuzu düşünüyorum. Mali idareler yerelde vatandaşımızın temel sorunlarının çözülmeye çalışıldığı alandır. Ama getirdik konuyu beka sorununa dayandırdık. Beka sorununa dayandırdık da gerçekten beka sorularımızı tartışmadık. Tarım çöktü, tarımın bekası ortaya çıktı. İktidar partisi mahalli idarecisi olmak bir avantaj değildir. Çünkü her ay toplanan vergilerinin yüzde 6 buçuk mertebesinde olan kısmı kanun gereği Maliye Bakanlığı’ndan İller Bankası’nın hesabına aktarılır. Bunun için bir ikinci kanun gerekmez. İller bankası yetkilileri o ay Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğüne başvururlar ve hali hazırda bu ay için belediye yerleşim yerlerinde yaşayan insan miktarı öğrenir ve bu nüfusa geliri böler. Hesaplanan bu para o belediyenin yerleşim alanındaki nüfus miktarı ile çarpılır o belediyenin o ayki iştikakı hesaplanır. O belediyenin hesabına da miktar aktarılır. Bu iş bu kadar basitken Afyon’da köşelerde bucaklarda billboardlarda ‘Afyon Zeybeksiz, hizmet hükümetsiz olmaz’ pankartları asılı. Bu ne, şimdi Burhanettin Çoban AK Parti’nin Belediye Başkanı değil mi? Hizmeti almak için ekstradan bunun dışında ödedikleri bir para mı var. Hayır yok.” dedi.
“MİLLETİN BEKA SORUNU YOK”
Milletin beka sorunu olmadığını söyleyen CHP Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, “31 Mart’ta gerçekten zorlu bir yerel seçime doğru gidiyoruz. Bu bir hizmet yarışı. Kim daha iyi hizmet verecek. Kim Afyonkarahisar’ı Ege’nin incisi haline getirecek. Kim Afyonkarahisar’ı ilçeleriyle, köyleriyle, beldeleriyle hak ettiği yere getirecek. Bunun seçimini yapacağız. Ama vatandaşa söyleyecek sözü olmayanlar, verdikleri sözleri her seçim döneminde seçim meydanında bırakanlar şimdi çıktılar başka başka yalanlarla, başka başka algılarla bu seçimi götürmeye çalışıyorlar. Hep söyledikleri bir söz var; ‘Bize oy vermezseniz beka sorunu oluşur.’ Beka ne demek kalıcılık, devamlılık demek. Bu milletin beka sorunu 1923’te Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyeti İlanı ile ortadan kalktı. Milletin beka sorunu yok. Ama kendi siyasi geleceklerinde beka sorunu yaşayanlar 3 belediye fazla almak, 5 belediye kaybetmemek adına milleti ayrıştırarak bu seçimleri götürmeye çalışanlar ne yazık ki 31 Mart’a kadar bu millete bu hakaretleri söylemeye çalışanlara gerekli cevabı bu millet verecektir.”diye konuştu.
“GÜNEŞİN OLMADIĞI YERDE 6 OK, 6 OKUN OLMADIĞI YERDE DE GÜNEŞ AMBLEMİ VARDIR”
Millet İttifakı’nın işleyişini anlatan Milletvekili Köksal, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin aday çıkarmayıp İYİ Parti’yi desteklediği yerlerde pusuladaki Güneş amblemi 6 ok hükmündedir. Aynı şekilde Cumhuriyet Halk Partisi’nin destekleneceği İYİ Parti’nin aday çıkarmayıp Cumhuriyet Halk Partisi’nin desteklediği yerlerde de İYİ Parti’li arkadaşlarımız için de pusulada 6 ok amblemi Güneş hükmündedir. Bizim için ittifak budur.” ifadesini kullandı.