Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Bu referandum, 2010’dan daha büyük belalara neden olacak”

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul
"Bu referandum, 2010'dan daha büyük belalara neden olacak"

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı’nda düzenlenen basın toplantısında referandum sürecini değerlendirdi. CHP İl Başkanı Kemal Demirkırkan, CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Hafize Özmen, CHP Merkez İlçe Başkanı Yusuf Onur Seçme ve partililerin katıldığı basın toplantısında konuşan Aykut Erdoğdu, “Sürekli bir gerilim ve tartışma yaşanıyor. Memleket artık hayır diyor. Vatandaş da bu kavgaya hayır diyecek” dedi.
BÖLÜNMEZ BÜTÜNLÜĞÜMÜZE TEHDİT
2010 referandumunda da benzer uyarıları yaptıklarını hatırlatan Erdoğdu, “Bu Anayasa, Türkiye’nin Misak-ı Milli sınırları içindeki dış baskıyla oluşmuş riski artırmaktadır. Bu Anayasa kabul edilirse, Türkiye’nin bütünlüğü sıkıntıya düşecektir. Bu Anayasa’ya konuyan gizli maddelerle Türkiye’nin üniter yapısını tehdit edecek yetkiler, Başkanlık Makamı’na verilmek istenmektedir. Merkezi hükümet ile alakalı teşkilatları kurmak ve ortadan kaldırmak yetkisi Cumhurbaşkanlığı Makamı’na verilmiş ve hiçbir denetleme mekanizması konulmamıştır. Hükümet, Türkiye aleyhine bir karar verilmesini istemektedir. Hükümet, en son 2010 yılındaki referandumda Türkiye aleyhine karar verilmesi için çalışmıştı. Bu değişiklik 2010 referandumundan daha kötüdür. Çok daha fazla bir şekilde başımızı belaya sokacaktır. Tarihe ve sosyolojiye baktığınızda bunu görüyorsunuz. Ben bütün yurtseverlerin hayır demesini bekliyorum” şeklinde konuştu.
HİTLER, SADDAM, MUSSOLİNİ ÖRNEKLERİ
Toplumda ahlaki bir çürümenin olduğuna dikkat çeken Erdoğdu, şöyle devam etti:
“Ahlaki bir çürüme var. Ahlak çürürse vatanınızı kaybedersiniz. Yolsuzlukların olduğu bir ülkede insanları daha ne kadar şehit olmaya ikna edebilirsiniz milleti? Öyle bir hale geldik ki herkes sessizce olan biteni izliyor. Yazık günah değil mi? Ahlak sükut ediyor, toplum çürüyor, kanser hücresi gibi yayılıyor bu durum. Bunları kabul edemeyiz. Hitler aynısını yapmış, Saddam Anayasa’yı değiştirmiş, Mussoli Anayasa’yı değiştirmiş. Sonunda ne olmuş, milletler helak olmuş. Milyonlarca insanın canı gitmiş. Milletvekilimiz, İl Başkanımız adil bir yarışta değil. Valilikler, belediyelere, kaymakamlıklara karşı biz de yarışıyoruz. Bu haksızlığa hayır desinler. Bugün evet derlerse çocuklarının hayır deme imkanı olacaklar. Bugün bakanlar Afyon’a geliyor. Çünkü biz varız, demokrasi var. Evet çıkarsa bakanlar buraya gelmezler. 16 Nisan, demokrasinin son şansı. Millet, demokrasi varsa var. Demokrasiyi korusunlar ve Cumhuriyet’in yıkılmasına hayır desinler.”
YURDUNU SEVEN HAYIR DER
Yurdunu seven herkesin “Hayır” demesi gerektiğini belirten Erdoğdu, “Herkes yurtseverlikten bahsediyor. Temel soru şu: Yurdunu seven ne yapmalı? Yurt sevmek, bu halkın barış içinde, özgürlük içinde, huzur içinde yaşamasını istemektir. Memleket sevmek kolay değil. Önümüzde bir memleket meselesi var. Çocuklarımızın, torunlarımızın geleceğini etkileyecek önemli bir dönemdeyiz. Getirilen bu Anayasa, kuvvetler ayrılığını ortadan kaldıracaktır. Allah korusun evet çıkarsa, Erdoğan Cumhurbaşkanı seçilemeyecek. Biz bu makamın bu kadar güçlü olmasına karşı çıkıyoruz. Türkiye, 15 yılın sonunda yüz üstü kapaklandı ne yazık ki. Bu sürecin bitişinde elbette ki Adalet ve Kalkınma Partisi yıpranacak. Bir sonraki seçime Adalet ve Kalkınma Partisi kan kaybederek girecek” ifadelerini kullandı.
Toplantıda CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal ile CHP İl Başkanı Kemal Demirkırkan da selamlama konuşması yaptı.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti