Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Bu seçim boks düellosu gibi geçecek”

Bu haberin fotoğrafı yok
"Bu seçim boks düellosu gibi geçecek"

MHP İl Başkanı Raşit Demirel, 1 Kasım seçim sürecini yorumlarken, bu seçimin AK Parti ile MHP arasında boks düellosu şeklinde geçeceğini, doğu da ve güneydoğu da iktidarın sağlıklı bir seçim yapamayacağını iddia etti

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Raşit Demirel basın toplantısı düzenledi. Toplantıda İl Başkan Yardımcısı Süleyman Karaca da hazır bulundu.
“SEÇİM BASKIN
ŞEKİLDE DAYATILDI”
MHP İl Başkanı Raşit Demirel Türkiye’nin içinde bulunduğu çalkantılı dönemde terör sorununa ek olarak ekonominin de sıkıntılı olduğunu kaydetti. Erken genel seçimin baskın şekilde dayatıldığını kaydeden Demirel; “Terör olayları ile beraber içimiz kan ağlarken, insanlarımız ekonomik sıkıntı yaşarken birde seçim girdabına girmiş bulunuyoruz. Hayat devam ediyor. Bizde 1 Kasım seçim hazırlıklarına bir şekilde başlamış oluyoruz. Hatırlanacak olursa geçen hafta ki basın toplantımız da 14 milletvekili aday adayımızı tanıtmıştık. Bu toplantımız da ise bilgilendireceğim konu erken genel seçim olacak” dedi.
DEMİREL İSRAİL’İ KINADI
Raşit Demirel, 11 Eylül 2015 tarihinde Mekke’de Mescid-i Haram’da meydana gelen vinç devrilmesi kazası sonrası vefat eden 107 hacı adayına Allah’tan rahmet, 238 yaralı hacı adayına da acil şifa diledi. Demirel; “Vefat eden 107 hacı adayından 8’nin Türk hacı adayları olduğunu öğrendik. Onların da geride kalan aile ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. İsrail devleti askerlerinin geçtiğimiz günlerde Müslümanlar’ın kutsal tapınağı olan Mescid-i Aksa’ya girerek içeride ki cemaati darp ettiklerini gördük. Bu durumdan da bir Müslüman Türk olarak üzüntü duyduğumu belirterek İsrail devletini kınayıp protesto ediyorum” diye konuştu.
“ARINÇ GERÇEKLERİ İTİRAF ETTİ”
7 Haziran Milletvekili Genel Seçimlerinin ardından Türkiye’nin adeta kaosa sürüklendiğini söyleyen MHP İl Başkanı Raşit Demirel, bu seçim sonucunda AK Parti’nin tek başına iktidar olma şansını kaybettiğini belirtti. AK Parti’nin 276 milletvekilinden 18 milletvekili eksik çıkardığı için iktidarı kaybettiğini söyleyen Demirel; “İktidarı kaybeden AKP Beştepe’de oturan kişinin talimatına uyarak ayak oyunları yapmaya başlamış, CHP ile 36 gün koalisyon görüşmesi yaparak Türk halkının aklı ile adeta dalga geçmiştir. Daha önce ki hükümette görev alan ve AKP içerisinde etkin görevler üstlenen Sayın Bülent Arınç bir televizyon programında, ‘Koalisayonu bizimkiler kurmadı.’ Bunun altını çizerek söylemek istiyorum. Sayın Arınç gerçekleri milletimize itiraf ediyor” şeklinde konuştu.
“AKP’NİN GÖZÜNÜ
İKTİDAR HIRSI BÜRÜDÜ”
Raşit Demirel, Bülent Arınç’ın konuşmasından örnekler verdi. Arınç’ın; “Ben hep koalisyon tercihinden yana oldum. Seçim benim tercihim değildi. Başbakan’da bunu çok iyi götürdü. Ama kurulamadı. Bir tek örnek vereyim. Kocaeli’nden bir milletvekili arkadaş geldi. Kocaeli’nde niye hükümet kurmadınız diye sormuşlar. O da açıklamış. Bizimle hükümet kurmadılar demiş. AK Partili vatandaş cevap olarak bizi aldatmayın karşılığını vermiş” söylediğini belirten Demirel; “Çok ilginç Bülent Arınç doğruları söylüyor. Halkımıza 1 Kasım’da yapılacak seçimin bu ülke için faydalı olmayacağını belirtiyor. Türkiye’nin kan gölüne dönmesini seçim ihtiraslarından dolayı göz yuman AKP’nin gözünü iyice iktidar hırsı büyümüştür. Bu nedenle AKP baskın şekilde ülkemizi erken seçime daha doğrusu seçim yenilemesine götürmüştür” ifadelerini kullandı.
HEDEF OYU VE VEKİL
SAYISINI ARTIRMAK
1 Kasım seçimleri için geriye dönüş olmadığını belirten MHP İl Başkanı Raşit Demirel, 7 Haziran seçimlerinde yaklaşık 110 bin oy ile Afyonkarahisar’dan bir milletvekili çıkardıklarını kaydetti. MHP olarak 1 Kasım seçimlerinde oy oranını arttırıp, milletvekili sayısını da artırmanın planı içerisinde olduklarını belirten Demirel şöyle konuştu: “Partimizin 14 milletvekili aday adayı ne bir tayin beklemektedir ne de müteahhitlerdir. Onlar adsız kahramanlardır. Sadece ve sadece ülkenin sıkıntılarını gördükleri için aday olmuşlardır. Seçimlerde işimiz kolay olmayacak bunu biliyoruz. Yarış sadece AKP ile değil aynı zamanda hem Recep Tayyip Erdoğan ile hem de devlet ve belediye imkanları ile yarışacağız.”
“AFYON BELEDİYESİ SEÇİM TEHDİTİ Mİ YAPIYOR?”
Son zamanlarda Afyon’da sıkça suların kesilmesini çok manidar bulduklarını söyleyen Raşit Demirel, AK Parti hükümetinin 1 Kasım seçimleri için terörle algı yaptığını ileri sürdü. Demirel, ileri sürdüğü algı oluşumu doğrultusunda Afyonkarahisar Belediyesi’nin de hafta sonları içme suyu kesimleriyle halkı tehdit etmeye çalıştığı düşüncesine saplandıklarını kaydetti. Afyonkarahisarlılar’ın zaman zaman bu tür sorular sorduklarını belirten Demirel şunları söyledi: “Acaba Afyon Belediyesi seçim tehditi mi yapıyor? Bu tür serzenişlerde bulunan vatandaşlarımız var. Umarım Afyon Belediyesi suyu tehdit unsuru olarak kullanmıyordur diye ümit ediyorum.”
“DOĞU DA SAĞLIKLI
SEÇİM YAPAMAYACAKLAR”
MHP Milletvekili aday adaylarına yönelik İl Başkanı olarak gönlünde özel bir beklenti olmadığını belirten Raşit Demirel, en iyi milletvekili aday listesi ile seçim yarışında bulunmak istediğini söyledi. Demirel; “Ben seçime katırlarla, merkeplerle, pat pat diye tabir edilen araçlarla gideceğimiz söyledim. Çünkü 1 Kasım hakikaten bizim beklemediğimiz parti olarak madden çok sıkıntıya düşürecek bir seçim dönemi olacak. 7 Haziran seçimine aday olan bazı isimlere bu nedenle ısrarcı olamadım. Seçim süreci kolay değil. Ama aday adayı olun deseydik, hepsi de hazır askerdi olurlardı. Bunu özellikle belirtiyorum. Biz de insanlarımıza baskı kurmadan inisiyatif kullanmalarını sağladık. Bu seçim AKP ile MHP arasında boks düellosu şeklinde geçecek. Kesinlikle böyle olacak. Doğu da ve güneydoğu da AKP sağlıklı bir seçim yapamayacak. Bunu ısrarla söylüyorum. Görüyorsunuz askerimiz ve polisimiz oraya giremiyor. Siz orada nasıl seçim yapacaksınız? CHP’li bir vatandaşın da AKP’ye oy vermeyeceğini düşünüyorum” dedi.
>> Burcu AYDIN’ın haberi