Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Bu seçimler manipülasyon seçimleri olarak tarihi geçecek”

İYİ Parti Afyonkarahisar Belediye
“Bu seçimler manipülasyon seçimleri olarak tarihi geçecek”

İYİ Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Dr. Mahmut Koçak, seçim bürosunda düzenlediği basın toplantısında 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonrası düşüncelerini açıkladı.
“KARALAMA YAPMAMAYA
ÖZEN GÖSTERDİK”
Dr. Mahmut Koçak, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin Afyonkarahisar’a hayırlı olup güzellikler getirmesini diledi. Yerel seçim sürecinde kendilerinin hep yapıcı olma gayretinde olduklarını belirten Koçak, “Biz hep yapıcı olmaya hep milletimizi kucaklamaya, ötekileştirmemeye ve bir bütünlük içerisinde kalmaya dikkat ettik. Milli ve manevi değerlerimize bağlı kalarak ahlaki değerler içerisinde siyaset yapmaya kimsenin özeliyle uğraşmamaya, algı yönetmemeye, iftiralarla, yalanlarla, karalarla, karalamalarla bir siyasi kampanya yapmamaya özellikle itina gösterdik. Bu bizim gelecek kuşaklara karşı en önemli görevlerimizden birisiydi.” dedi.
“DÜN SIRTINI DÖNENLER İÇİN BÜYÜ ÇÖZÜLECEK”
İYİ Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Dr. Mahmut Koçak, sabır imtihanını iyi şekilde geçtiklerini, sabır etmeleri sonucu Allah’ın herşeyi görüp bildiğini ifade etti. Seçimlerin milli irade seçimi olmaktan çıktığını söyleyen Koçak, “Seçimler milli irade seçimi olmaktan çıkmış. İşler güçler manipülasyon ve algı yönetimi üzerine dönüşmüştür. Yani milletin kendi iradesi değil yönlendirilen iradeler haline nasıl dönüştürebiliriz bunun üzerine çalışıldı. Özellikle 6 Mart’tan sonra her şey hasta ticareti yapmaktan başladılar. Tüm bunlara herkes şahittir. Organ mafyasından girip eroin kaçakçılığına kadar akla gelen herşeyi söylediler. Hâlbuki bu devlet kudretli bir devlettir. Bu devletin yargısı, hâkimi, savcısı var. Böyle suçları yapanların siyasette önemli görevlerde bulunabilmeleri mümkün mü? Ayrıca biz Belediye Başkanı olurken de Belediye ve İl Genel Meclisi Üyeliklerine aday olurken de devletin resmi kurumlarına müracaat ederek temiz kâğıdı almıyor muyuz? Ama milletimizde böyle bir hava oluşturuyorlar. Önceki gün seçim günü sandıklarda bizim elimizi sıkmamak, bizi görmemek için sırtını dönüp giden arkadaşlarımız için birkaç gün sonra bu büyünün çözüldüğünü göreceğiz. Gelip bizimle kucaklaşacaklar işte algı yönetimi dediğimiz budur.” diye konuştu.
“SEÇİMLER MİLLETİN İRADESİNİ YANSITMIYOR”
Afyonkarahisar’da yerel seçimlerin manipule edildiğini iddia eden Koçak, “Seçim bitiminde hızlı şekilde atlı kovalıyormuş gibi sonuçları açıkladılar. Daha ıslak imzalar elimize gelmeden o tutanakla elimize gelmeden açıklama yapıldı. Seçim hâkimliğini arıyoruz en az daha yüz tane sandığın sonucunun girilmediğini yani yüzde 25’lik sonucun ele geçmediğini öğreniyoruz. Ama Afyonkarahisar’da havai fişekler atılarak halen daha sandıklarda sayımı devam eden arkadaşlarımızın sandıkları terk edip evlerine gitmelerine sebebiyet verdiler. Sabahleyin daha 30’a yakın sandığımızın ıslak imzalı tutanakları elimize gelmedi. 30 sandık az değil on bin oy demektir. Birden 9 bin oy fark var gibi açıklama yaptılar. Geceleyin biraz daha sayıyı düşürüp 8 bin sonra 6 bine kadar düşürdüler. Hani yüzde yüz bunu kapatmışlardı. Öğleden sonra 13.30’da yapılan açıklamada aramızda 4 bin fark var. Yüzde yüz kapanıp açıklanmış dedikten sonra sonuçları nereden düştünüz? Ya da 5 bin oyu ilk saatlerde nereden yüklediniz? Böyle bir manipülasyon var. Onun için diyorum ki bu seçimler milli irade seçimleri değil bu seçimler algı seçimleridir, manipülasyon seçimleri olarak tarihe geçecektir. Milletin iradesini yansıtmayan seçimlerdir.” şeklinde konuştu.
“RANT SİYASETİ
MUTLAKA KAYBEDECEK”
Her zaman millet iradesine saygı duyacaklarını ifade eden Koçak şöyle konuştu:
“Biz bu millet ve bu milletin geleceği için zaten bu görevlere talip oluyoruz. Milletimize hizmet edip devletimize sadakatle hizmetten başka bir şey yapmadığımızı da seçim atmosferi boyunca hep söyledik. Biz dostlarımıza biz vefaya güvendik. Biz insanlarımıza güvendik. Biz şirket ortaklıkları, sermayeler biriktirmedik. Hiçbir şirket ortaklığımız yok. Biz sadece bu millete ve devlete hizmet ettik diye bu millete açıkça söyledik. Bu çizgimizi hiç değiştirmeyeceğiz. Siyaseti, devleti rant kapısı olarak görmüyoruz. Biz siyaseti bu millete Allah rızası için hizmet etmek, tarihte yakıştığı o büyük milletlerin mertebesine yeniden yükseltmek için yapıyoruz. Onurlu bir Afyonkarahisar’da insanlarımızın yaşamaları için göreve talip olduk. Biz sabır ettik. Bizim sabrımızdan bu millet kazandı. O kadar gerginliklere o kadar karalamayı yapanları, yaptıranları ve seyredenleri Allah’a havale etmek lazımdır. Biz kavga etmedik milletimiz zarar görmesin diye. Demokratik olgunlukla Müslüman Türk Milletine yakışır ahlaki siyaset tarzını örnek olarak göstermeye süreçte göstermeye çalıştık. Kazanan milletimiz oldu. Temiz siyaset, dürüstlük, hizmet siyaseti kazandı. Göreceksiniz rant siyaseti mutlaka kaybedecek. Bu millet bir gün uyanacak. İnşallah geç olmadan uyansın.”
“HÜSEYİN MEŞREPLİLERLE
 BİRLİKTE OLMALI”
Millet İttifakı kapsamında birlikte yürüdükleri CHP’lilere, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e ve emek sahiplerine teşekkür eden Koçak sözlerine şöyle devam etti: “Afyonkarahisar’da hizmet davasında birbirini kucaklayanlara teşekkür ediyorum. Gerçekten iyi bir takım olmuştuk. Hz. Hüseyin’i şehit verdikten sonra Kerbela’da dövünmenin anlamı yok. İnsanların imtihan oldukları, basiret ve feraset göstermeleri gereken günler vardır. İşte o günlerde millet olarak doğru kararı verip Hüseyin meşreplilerle birlikte olmak önemli ve gereklidir. Bu vatana ve millete sahip çıkmak için dündü, dün geçti. Allah sonuçlarını hayırlı etsin. Hukukçularımız halen daha sonuçlar üzerinde çalışıyorlar. Aradığımız hak Afyonkarahisar’ın hakkıdır. Takipçisiyiz itirazlarımız hukuk çerçevesinde olacaktır.” Koçak, partililer ve ekibinden toplu helallik almasıyla basın toplantısını tamamladı. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

 

İnkaya katılmadı..!

 

İYİ Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Dr. Mahmut Koçak, seçim bürosunda düzenlediği basın toplantısına İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet İnkaya katılmadı. İnkaya’nın toplantıya katılmama nedeni ise açıklanmadı.