Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

BU SÖYLEMLER KOCATEPE YOLUNU AÇAR MI?

Sezer Küçükkurt 13 Kasım 2017 Pazartesi 13:47:53
 

Büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefat yıldönümü nedeniyle yeni tartışmalar içerisine girdik ülke olarak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 10 Kasım nedeniyle yaptığı konuşmada Atatürk’e sahip çıkması, eski söylemlerinin aksine yol alması tartışmaları alevlendirdi.
Günümüzde görüyoruz ki merhum Atatürk’ün hemen hemen her alandaki fikirleri, görüşleri her geçen gün, yeniden değer kazanıyor. Arabistan’da olan bitenden Nato-Avrasya çekişmesine kadar, uğradığımız ihanetlerden, ekonomideki başarılara kadar Türkiye’nin içinde bulunduğu her soruna bakın, geçmişte Atatürk’ün politikalarının haklılığına çıkıyor yol. Hal böyle iken Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk’le ilgili olarak “Onu Kurtuluş Savaşımızın Gazisi, milletimizin Mustafa Kemal’i, Cumhuriyetimizin Atatürk’ü olarak tüm yönleriyle kucaklayacağız.” sözleri son derece önemli… “Atatürk’ü eleştiren” söylemlerden bu günlere gelmek memnuniyet verici. Hatadan dönmek erdemdir.
Afyonkarahisar’da yönetim kademelerinin Atatürk’le ilgili tutum ve davranışları hep saygı çerçevesinde oldu ne mutlu ki. Mesela AK Partili Belediye Atatürk Hatıra Ormanı kurdu, Atatürkçü Düşünce Derneği ile Belediye Başkanı Çoban hep dayanışma içinde oldu. Bu durum hem ADD yönetimi için, hem Çoban için bazı eleştirileri de beraberinde getirdi ama eleştiriler bir yanda, yapılan çalışmalar diğer yanda kaldı.
Son gelişmelerin ardından bizim için yeni bir umut doğdu. Yıllardır yaptığımız bir çağrı artık ülke yönetiminin zirvesinden yankı bulacak gibi geliyor bize. Yıllardır “Kocatepe’ye bekliyoruz. Kocatepe zirvesi ve Büyük Zafer en az Çanakkale kadar ilgiyi, övgüyü hak ediyor. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Devletimizin zirvesini Zafer Haftası’nda Kocatepe zirvesinde görmek istiyoruz” diye yırtınıp duruyoruz. Ne yazık ki bugüne kadar bu çağrımız Ankara’dan bir yankı bulmadı. Bu tartışmaları izledikçe “Tamamdır, bu yıl Zafer Haftası’nda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Devletin zirve kadrosu Kocatepe’de olurlar” demek geliyor içimizden. Haydi hayırlısı…
Sonuç itibariyle ülkemizin, milletimizin ve Devlet ricalimizin Atatürk hassasiyeti son derece sevindiricidir. Ortak paydalarımızın bizleri ayrıştırıcı, tartıştırıcı değil, kaynaştırıcı, birleştirici olması gerekir. Büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk Türk Milleti’nin en önemli ortak paydalarından birisidir. Ruhu şad olsun…

 

SPORDA BÜTÇE BÜYÜK, YARA DERİN

 

AFJET Afyonspor’un içinde bulunduğu ekonomik tablo ile ilgili birkaç satır yazınca yaranın ne kadar büyük ve derin olduğunu anladık.
Afjet Afyonspor yönetiminden bir ses çıkmasa da Afyonlular bu konuda bizim tahmin ettiğimizden daha endişeliymiş meğer. Fazla söze gerek yok, takıma, kulübe, elini taşın altına koyanlara zarar vermek istemiyoruz. O nedenle kısa kesiyoruz meseleyi.
Lakin şu bilinmeli ki AFJET gibi dev bir kurumun milyonlarca lira desteği varken hala ekonomik krizden söz edilmesini Afyonkarahisarlı vatandaşa kabul ettirmek çok zor. Bu bilinmeli, ona göre hareket edilmeli, strateji ona göre belirlenmeli.
Dedik ya, söylenen, söylenecek olan çok. Ama zarar vermek istemiyoruz. Revaçta olan bir söylentiyi yazalım, olayın boyutunu birazcık ortaya koyalım. AFJET abonesi olmayan ve yakın gelecekte abone olma şansı bulunmayan bir kesim Afyonlu diyor ki, “Spora verilen destek az bile. Konforlu ısınanlar spora daha çok destek versinler. AFJET’in sponsorluk payı artırılsın. Gerekirse ısınma bedellerine zam yapılsın…”
AFJET abonesi olup, fatura bedeli ödeyenler diyorlar ki “Sponsorluktan vazgeçilsin, AFJET’in hizmet bedelleri düşürülsün. Elde edilen kar varsa vatandaşa ucuz hizmet sağlansın…”
AFJET yöneticilerinin “Spora sağlanan desteğin abonelere zararı yok” beyanlarını biliyoruz. Ama bunu vatandaşa anlatmak imkansız gibi görünüyor.
Afjet Afyonspor ile ilgili bütçe meselesi uzarsa bunun faturasının yerel siyasete çıkacağı görülüyor. Yerel siyasetin etkin unsurları ise böyle bir duruma müsaade etmez gibi geliyor bize. O nedenle merak etmeyin, çıkış yolu kısa sürede bulunacaktır.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER