Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Bu ülkede aydın olmak zordur”

Araştırmacı gazeteciliğin öncüsü Uğur
“Bu ülkede aydın olmak zordur”

Araştırmacı gazeteciliğin öncüsü Uğur Mumcu’nun katledilişinin 25’inci yıldönümü nedeniyle CHP İl Başkanlığı tarafından anma etkinliği düzenlendi.  Etkinlik mumlarla aydınlatılan ve Uğur Mumcu adına düzenlenen köşeye karanfiller bırakılmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından CHP İl Yönetim Kurulu Üyesi Çiğdem Özdemir 25 yıl önce evinin önünde aracına konulan bombanın infilak etmesiyle katledilen Uğur Mumcu’nun yanı sıra devrim şehidi Kubilay, Ahmet Taner Kışlalı, Necip Hablemitoğlu, Abdi İpekçi, Çetin Emeç, Bahriye Üçok, Muammer Aksoy ve Gaffar Okan’ın hayat hikayelerinden kesitler sundu.
CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal yaptığı konuşmada, “Uğur Mumcu öldürüldüğünden beri içimiz yanarak anıyoruz Onu. Bir türlü faili meçhul cinayetler listesinden çıkamıyor. Ben Onu hayatı boyunca gericilerin, yobazların, emperyalistlerin, cumhuriyet karşıtlarının karşısında olarak tanıdım. Bugün Uğur Mumcu yaşasaydı ne olurdu. Üzülerek söylüyorum cezaevinde olurdu.  Bu ülkenin Uğur Mumcu gibi aydınlara, cesur yüreklere ihtiyacı var. Bugün hepimiz birer Mumcu olmak zorundayız” dedi.
CHP İl Başkanı Dr. Kemal Demirkırkan bu ülkede aydın olmanın zor olduğunu, aydınların bedel ödediğini ifade ederek, “Bu ülkede aydın olmak zordur. Uğur Mumcu’lar, Bahriye Üçok’lar, Çetin Emeç’ler, Abdi İpekçi’ler, Gaffar Okan’lar ve daha nice aydınlarımız bildikleri doğruları söylemenin bedelini canlarıyla ödediler. Konfüçyus; “Karanlıktan şikayet edeceğine, sen de birer mum yak” demiş. Evet bugün ülkemizin aydınlığa ulaşmasını isteyen, yobazlardan, gericilerden şikayet etmek yerine ülkemizin aydınlığı için birer mum yakacağız. Önce evimizde yakacağız, sokağımızda, mahallemizde yakılmasını sağlayacağız. Bu aydınlık, mahallemizi, şehrimizi ve sonunda ülkemizi aydınlatacaktır. Atatürk devrimlerinin aydınlığı tüm ülkeye yayılacaktır. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından yakılan çağdaşlık meşalesinin, andığımız aydınlar tarafından en iyi şekilde taşındığını biliyoruz. Şimdi sıra bizde. Korkmuyoruz” ifadelerini kullandı.