Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bu yılın sloganı: Evim Güvenli Evim

İl Afet ve Acil
Bu yılın sloganı: Evim Güvenli Evim

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Buldan, Uluslararası Afetlerin Azaltılması Günü dolayısıyla açıklama yaptı. Buldan, “Uluslararası Afetlerin Azaltılması Günü risk azaltma ve risk farkındalığı küresel kültürünü destekleme yöntemi olarak, afet önleme, zarar azaltma ve hazırlığı içermektedir” dedi.
Buldan, “Bu yılın amacı, koruma, önleme ve afetlerden etkilenmiş insan sayısını azaltmak, özellikle ölüm riskinin, yaralanmanın, hastalıkların, yaşam kaybının, yer değiştirmenin ve afet olaylarından sonra temel hizmetlere erişimin eksikliğinin artması, kadınlar, çocuklar, engelliler ve yaşlıların dahil edilmesidir. Tüm bunlar göz önüne alınarak afetlerden etkilenme ve yer değiştirme oranını önemli ölçüde azaltarak Evim Güzel Evim sloganı esas alınmıştır” diye konuştu.
AFETTEN ÖNCESİ DE ÖNEMLİ
AFAD İl Müdürü Mehmet Buldan, şöyle devam etti:
“Afetlerden çok fazla etkilenen ve yüksek derecede riskli bir coğrafyada yaşıyoruz. Afetlere yol açan tehlikeleri tamamen önleyemeyeceğimizi, ancak zararlarını azaltma imkanına sahip olduğumuzu da bilmekteyiz. Bunun için AFAD olarak afet olduktan sonra ne yapacağız sorusu yerine afet olmadan neler yapacağız, sorusuna özel önem veriyoruz.”