Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Bu Zihniyetin Adayı Belediye Kapılarını LGBT Derneklerine De Açacak Mı?”

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Av. Ferda Ertürk, CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Av. Burcu Köksal’ı eleştirdi. Başkan Ertürk, “Bugünlerde ilimizde de malum cenahın Belediye Başkan adayı ‘Bu şehre kadın eli değecek.’ diyor. Acaba dün belediye kapılarını DEM Partililer dışında herkese açan, bugün çark eden bu zihniyetin adayı, aynı şekilde LGBT derneklerine de belediyenin kapılarını açacak mıdır?” dedi.

AK Parti Kadın Kolları

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar Kadın Kolları Başkanlığı tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla program düzenlendi. Programa; AK Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Hüseyin Ceylan Uluçay ve eşi Leyla Uluçay, İl Başkanı Hüseyin Menteş, Kadın Kolları Başkanı Av. Ferda Ertürk, Gençlik Kolları Başkanı Ethem Karahan ve teşkilat mensupları katıldılar.

“LGBT DERNEKLERİNEDE BELEDİYE KAPILARINI AÇACAK MI?”

Program açışında konuşan AK Parti Afyonkarahisar Kadın Kolları Başkanı Av. Ferda Ertürk, CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Av. Burcu Köksal’ı sert bir dille eleştirdi. Ertürk, “Muhaliflere sorsanız kadın haklarını savunuyoruz derler. Fakat 28 Şubat ve diğer vesayet dönemlerinde kadınların eğitim, çalışma ve siyasi temsil haklarının gasp edilmesine aleni destek verirler. Şiddet, taciz kendi mahallelerinden olunca sağır dilsiz kesilirler. Kadın hakları diye ortalığı ayağa kaldıranların 7 Ekim 2023 tarihinden beri Filistin’de katledilen kadın çocuk ve 32 bini aşkın masum için seslerini yükselttiklerini duydunuz mu? Bugünlerde ilimizde de bu malum cenahın Belediye Başkan adayı ‘Bu şehre kadın eli değecek.’ diyor. Biz Afyonkarahisarlılar olarak o eli İstanbul’da, Ankara’da DEM’lilerle tokalaşıp Afyonkarahisar’a gelince DEM Parti’ye parmak sallamasından tanırız. Yine o eli HDP’li vekillerin milletvekilliklerinin düşürülmesi oylamasında hayır oyu vermelerine rağmen Yüce Meclisin aldığı milletvekilliklerinin düşürülmesi kararını meclis kürsüsünde saygısızca yırtıp öfkeyle parçalamasından tanırız. Biz o eli TBMM’de LGBT derneklerinin temsilcilerinin ellerini sıkmasından, onlara CHP adına ev sahipliği yapmasından tanırız. Genel Başkanlarını da LGBT derneklerine destek sözleşmesi imzalamasından ve tüm CHP belediyelerini de teşvik edeceğine söz vermesinden tanırız. Acaba dün belediye kapılarını DEM Partililer dışında herkese açan, bugün çark eden bu zihniyetin adayı, aynı şekilde LGBT derneklerine de belediyenin kapılarını açacak mıdır?” dedi.

 

“TÜRKİYE YÜZYILI VİZYONUNU BİRLİKTE HAYATA GEÇİRECEĞİZ”

“Modernleşme ve batılılaşma iddiasıyla aile mefhumuna karşı adeta savaş ilan etmiş durumda olan bu kirli ellere Türk aile yapısını dimdik ayakta tutan Afyonkarahisar halkı, geleceğini, evlatlarını, ailelerini asla teslim etmeyecektir.” diyen Başkan Ertürk, şunları söyledi: “Biz milletçe şunu bilir şuna inanırız ki kadın ne kadar güçlüyse aile ve toplum o kadar güçlüdür. Güçlü kadın ve güçlü aile sadece millet ve devlet olarak bekamızın değil aynı zamanda geleceğimizin de garantisidir. Hal böyleyken aile ile kadını ayıran kadını ailenin karşısına yerleştiren kadın ve aile arasında duvarlar ören, aile yapısını bozan her türlü yaklaşımı reddediyoruz ve destekleyenleri de telin ediyoruz. Muhalefet yalnızca kendi mahallelerinden olan sözde aydınlarıyla övünmekle yetinirken biz ‘Nerede kalmıştık’ ‘Haydi Kızlar Okula’ ‘Anne Kız Okuldayız’ gibi kampanyalarla var gücümüzle çalışıp kız çocuklarının ilkokullarda okullaşma oranını yüzed 97’ye çıkardık. Yükseköğretimde ise 2002 yılında yüzde 13 iken şu anda yüzde 52’ye yükselttik. Dönemimizde kadınların işgücüne katılma oranı %-yüzde 36 kamuda istihdam edilme oranı yüzde 42 düzeyine ulaştı. İstihdam edilen kadın sayısını 6 milyondan 10 buçuk milyona çıkardık. Mecliste kadın temsil oranı 2002’de yüzde 4 iken şu anda yüzde 20’lere ulaştı. Türkiye Yüzyılı vizyonunu kadın erkek omuz omuza hep birlikte hayata geçireceğiz. Hazırız Kararlıyız. Bu vesileyle Dünya Emekçi Kadınlar Günümüzü bir kez daha tebrik ediyorum.”

“Bu Zihniyetin Adayı Belediye Kapılarını LGBT Derneklerine De Açacak Mı”

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti