Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bugün itibariyle uzlaşmak zorundayız – Kocatepe Gazetesi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)
Bugün itibariyle uzlaşmak zorundayız

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Karagöz, il özelinde yüzde 64-70 bandında evet oyu beklentisi olduğunu söyledi.
DANIŞMAN VE BAKANLAR YANILTTI
Referandum öncesi AK Parti içindeki bazı eski bakanların ve danışmanların ettiği laflar sonucu Afyonkarahisar’da evet oylarının düştüğünü belirten Karagöz; “İlçelere baktığımızda 18 ilçemizde benim beklediğim gibi davrandı. Sultandağı’nın böyle oy vereceğini biliyordum. Dinar’dan gelecek oy oranını biliyordum. Merkezde hayır tercihinin baskın köylerde evet tercihinin daha fazla çıkacağını biliyordum. Merkezde ki oylarda aşağı yukarı tahminlerimiz buydu. Beni yanıltan o Cumhurbaşkanı Danışmanının ettiği laflardır. Diğer eski bakanların da ettiği laflardan dolayı Afyon’da aşağı yukarı benim beklentilerimden üç dört puan altındaydı” dedi.
TEŞKİLATA MENSUBİYET GÖRÜLDÜ
MHP teşkilat mensuplarına teşekkür eden Mehmet Karagöz, gerek MHP gerekse AK Parti içerisinde hayır tercihinde bulunanların yanı sıra CHP içerisinden de evet tercihinde bulunanların olduğunu kaydetti. Bağlantılı olduğu tüm MHP İlçe Başkanlarının gerekeni yaptıkları için teşekkür eden Karagöz; “Teşkilata mensubiyetlerini gördük. Genel Başkana güvenlerini gördük. Teşkilatın mensubu gibi hareket ettiler. Onlara bu vesile ile teşekkür ediyorum” diye konuştu.
AK PARTİ İÇİNDE DEĞERLENDİRMELİ
Afyonkarahisar’ın Türkiye genelinde üzerine düşeni yaptığını söyleyen Karagöz; “Genel anlamda bir kritik yaptığımızda İstanbul, Ankara beni yanılttı. Çünkü AKP’nin Belediye Başkanlarınca yerel yönetimlerin hâkim olduğu ve oy anlamında depo olarak kullandığı yerler vardı. Oralarda evet tercihinde büyük düşüşler var. Bunda etkili olan ne var tabii AKP kendi içinde değerlendirmelidir. Ülke genelinde benim evet tercihinde beklentim yüzde 55-58 bandındaydı. İlk başlangıçta bıçak sırtı olarak görüyordum. Daha sonra evet oyları giderek arttı. Dediğim gibi oylama öncesi son viraja girildiğinde danışmanların ve eski bakanların ettiği laflar sıkıntı oluşturdu. Biri kalktı federasyondan bahsetti. Birisi iki parti kalacak diye bahsetti. Ülke genelinde evet oyları 4-5 puan düştü” şeklinde konuştu.
UZLAŞMA DİLİ KULLANILMALI
“Sonuç itibariyle artık bundan sonra uzlaşma dilini kullanmak lazım” diyen Karagöz şöyle konuştu: “Parti Genel Başkanlarının, devleti yönetenlerin birini PKK diye benzetmekle, diğerini vatan haini olmakla itham ettiler. Artık bunlar geçti yarın itibariyle yeni bir güne uyanıyoruz. Bugün itibariyle ülke de normalleşmeye mutlaka girilmeli. Uzlaşma dili kullanılmalı. Uzlaşma kültürü geliştirilmeli. Yeni sistemde yüzde 50 oyu geçerek Cumhurbaşkanı seçilecek. Uzlaşma kültürü olmazsa hiç kimse yüzde 50’yi tek başına aşamayacak. O yüzden insanlar birbiriyle kucaklaşmalı. Ülkemiz ekonomisi zor durumda işadamları, turizmciler, esnaf zorda. Bugün itibariyle uzlaşmak zorundayız” >> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi