Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Bunu yapanların Allah belasını versin”

“Bunu yapanların Allah belasını versin”
"Bunu yapanların Allah belasını versin”

Şırnak- Uludere karayolu üzerinde bulunan cezaevi yakınlarında yol güvenliğini sağlayan askeri time, önceki gün saat 14.30 sıralarında bir grup PKK’lı terörist tarafından önce roketatar, sonra otomatik silahlarla saldırı düzenlenmişti. Saldırıda şehit düşen 6 kahramandan biri olan Afyonkarahisarlı Jandarma Astsubay Çavuş Yunus Çiçek’in cenazesi kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. PKK’lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan Jandarma Astsubay Çavuş Yunus Çiçek’in cenazesi, dün saat 15.30’da uçakla Afyonkarahisar Askeri Havalimanı’na getirildi. Buradan askerlerin omzunda ambulansa yüklenen şehidin Türk Bayrağı’na sarılı tabutu, Fakıpaşa Mahallesi’ndeki baba evine getirildi. Komşuları ve akrabalarının yanı sıra Afyonkarahisarlıların akın ettiği baba evinde ambulansın kapıları açıldı. İl Müftülüğü’nden bir görevlinin dua ettirip helallik almasından sonra şehidin cenazesi Gedik Ahmet Paşa Camii’ne (İmaret Camii) götürüldüğü sırada teyze Ayfer Sevim, “Yavrum, Yunus’um son kez geldin. Doyamadım yavrum. Yunus gitme, ne olursun gitme teyzeni bırakma annem” diye ağladı.

ŞEHİT ABİSİNİN
ASKER ŞAPKASINI TAKTI
Ambulansa binmeyen şehidin kız kardeşi 17 yaşındaki Hatice Çiçek, bir yakını ve kadın askerin yardımıyla camiye kadar yürüdü. Ağabeyi Yunus Çiçek’in asker şapkasını takarak yürüyen ve yol boyunca ağlayan Hatice Çiçek, “O benim şehidim, nur yüzlüm. O benim kahramanım. O benim şehidim” diye gözyaşı döktü. Hatice Çiçek, “Bunu yapanların Allah belasını versin. Cayır cayır yansınlar. Parçalansın, cesetleri bulunmasın. Nur yüzlüm benim” dedi. Şehidin tabutu askerler tarafından ambulanstan alınarak camiye getirildi. Bu sırada kız kardeş Hatice Çiçek de ağabeyinin tabutunu omuzladı ve tören için hazırlanan masaya kadar askerlere eşlik etti.
GÖZ YAŞLARI
SEL OLDU
Anne Havva Çiçek, oğlunun tabutunun başına gelerek dokundu. “Oğlum, kuzum” diye tabutu okşayan anne Çiçek, eğilerek tabutu öptü. Kız kardeşi ve diğer yakınları da tabuta kapanarak bir süre ağladı. Daha sonra şehidin özgeçmişi okundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman’ın mesajlarının okunduğu cenaze namazı öncesi İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, şehitlerin ölmediğini anlatarak şehadetle ilgili bilgi verdi. Kabukçu’nun helallik istemesi sonrası namaza geçildi. Namaza, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Vali Aziz Yıldırım, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, MHP Milletvekili Mehmet Parsak, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Şahin Kılıçaslan, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve diğer protokol üyeleri katıldı.
ÖZKAL VE KÖKSAL ANNE ÇİÇEK’İ TESELLİ ETMEYE ÇALIŞTI
Şehidin babası Yılmaz Çiçek cenaze namazında Vali Yıldırım’ın yanında saf tuttu. Namaz sırasında AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal ve CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal ise anne Havva Çiçek’i teselli etmeye çalıştı. Namaz sırasında gölge olan cami bahçesinde bir tek şehidin tabutuna güneş ışığı yansıdığı görüldü. Namaz sonrası şehidin tabutunun askerlerin omzunda kaldırılmasının ardından cami dışında bekleyen Afyonkarahisarlılar tabutu aldı.
GÜLLERLE PEŞİNDEN GİTTİ
Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı cenazede caminin önünden Anıtpark’a kadar yaklaşık 2 kilometre boyunca şehidin tabutunu halk taşıdı. Bu sırada Vali Yıldırım tabutu omuzlamak için safa geçerken, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kılıçaslan da safa geçerek tabut önünden geçene kadar yaklaşık 2 dakika boyunca selam durdu. Tabut geçtikten sonra arkadan tabuta el veren Kılıçaslan’ın yanı sıra babasının omzunda kaldırdığı bir kız ��ocuğunun da tabuta dokunduğu görüldü. Cenaze sonrası elinde onlarca gülle ağabeyinin tabutunun peşinden giden Hatice Çiçek, gülleri koklayarak ağladı. Şehidin cenazesi daha sonra Anıtpark’ta ambulansa konularak, Afyonkarahisar Asri Mezarlığı içindeki Hava Şehitliği’nde toprağa verildi. (Kocatepe Haber Merkezi)