Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Burada dükkanım olsa Belediye Başkanı’nın elini öperim”

Bu haberin fotoğrafı yok
"Burada dükkanım olsa Belediye Başkanı'nın elini öperim"

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Bedesten Çarşısı’nı ziyaret etti. Vali Güner, Bedesten Çarşısı’nın yenilenmesinin şehre katkı sağlayacak bir proje olduğunu söyledi

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban Afyonkarahisar Belediyesi tarafından restorasyon çalışmalarına başlanan tarihi Bedesten Çarşısı’nı ziyaret etti.
Devam eden restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyen Vali Güner ve Başkan Burhanettin Çoban, esnafın talep ve önerilerini aldı. Bedesten Çarşısını Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Levent Cantaş, müteahhit firma ve çarşı esnafıyla birlikte bir süre bölgede temaslarda bulunan Vali Güner; restorasyon çalışmalarının başlamasına yönelik olarak “başınıza talih kuşu konmuş” diye konuştu.
80 YILDIR
EL DEĞMEMİŞ
Bu projenin bölge esnafı adına bir şans olduğunu dile getiren Vali Güner; “Başınıza talih kuşu konmuş, benim burada dükkanım olsa belediye başkanının elini öperim. Burayı modern bir hale getiriyorsa “Allah razı olsun” derim. Bu proje esnaf için büyük bir şans. 80 yıldan fazla buraya belki de el değmemiş. Büyük bir fırsat. Hep beraber Belediye Başkanımıza destek olacağız” dedi. Müteahhit firma yetkilisi ise çatıdan başlanan çalışmaları 250 gün içerisinde tamamlamayı planladıklarını söyledi.
Vali Güner ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban; restorasyon çalışmaları doğrultusunda esnafın sıkıntı ve taleplerini de dinledi. 1914 tarihinde, Hacı Bekir Tiryaki tarafından Fransız mimara ve Ermeni bir ustaya yaptırılan Geç Dönem Osmanlı yapılarından olan Tarihi Bedesten Çarşısı içinde 55 dükkan bulunuyor. (Kocatepe Haber Merkezi)