Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Burası 5 değil, 7 yıldızlı

Bu haberin fotoğrafı yok
Burası 5 değil, 7 yıldızlı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İzmir Karayolu’nda yapımı devam eden Güral Otel’i ziyaret etti. Bakan Eroğlu, tesisten övgüyle söz ederek “Burası 5 yıldızlı değil, 7 yıldızlı” dedi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar-İzmir Karayolu’nda iç mimari çalışmaları devam eden Güral Otel’i ziyaret etti. Otelin Afyonkarahisar için önemli bir merkez olacağına dikkat çeken Eroğlu, “Ben bütün dünyayı değişik şekillerde gezen, konferansları kongreleri üniversitede hocayken takip eden Brezilya’dan Kanada’ya, Amira’dan Japonya’ya kadar gezen birisiyim. Buradaki oteller, Avrupa’da 7 yıldızlı oteller ayarında. 5 yıldız az geliyor. Ben bazen Paris’te kaldığım zaman otele 5 yıldızlı deniyor. Ama ben olsam 3 yıldız vermem, 2 yıldız veririm. Artık Türkiye termal turizmde şahlanışa geçti. Bu oteller de Afyonkarahisar için büyük kazanç” dedi.
Teşvik ile tahsis
büyük atılım sağladı
Eroğlu, Güral Otel’in inşaatında yaz aylarında 1500 kişinin çalıştığına dikkat çekerek “Şu anda bile 350 kişi var. Ayrıca burada çalışacak insan sayısı açısından 300’ün üzerinde insan sürekli çalışacak. Bu büyük bir fabrika demektir. Aynı zamanda her gelen mutlaka Afyonkarahisar’a bir şeyler bırakacaktır. Bu, dünyaya hizmet edecektir. Netice itibariyle 15 dakika uzaklıktaki Zafer Havaalanı da açılınca dünyaya da entegre olacak. Ben oteli çok beğendim. Umduğumdan daha güzel buldum. Tebrik ediyoruz. Böyle bir imkanı hükümetimiz sağladı. Burada teşvik yoktu. Afyonkarahisar’ın teşvik kapsamında olması ve kongre turizminin, sağlık turizminin ve kaplıca turizminin merkezi haline gelmesinde bu otellerin çok büyük rolü var. Ben çocukluğumda bilirim, 4 tane kaplıca vardı. Sıra almak bile meseleydi. Bir yıl önceden sıraya yazılırdınız. Anlayış değişti. Nafi Güral’ı ve burada çalışan herkesi tebrik ediyorum. Bu otel, Afyon’a büyük bir değer kattı. Bunu tarif etmek mümkün değil. Afyonkarahisar için çok büyük bir kazançtır. Burada verilen hizmetin güzel olacağına inanıyorum. Hizmet veren kişiler de sabırlı ve güleryüzlü olacaktır” ifadelerini kullandı.
Tamamıyla turizm bölgesi olmalı
Güral Otel’in Afyonkarahisar’da bir cazibe merkezi olacağını hatırlatan Bakan Eroğlu, İzmir Karayolu’ndaki alanların tu-rizme açılması gerektiğini bildirdi. İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli’nin de hazır bulunduğu ziyarette Bakan Eroğlu, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Polisevi’nin bulunduğu mekanı kastederek “Bizim de burada DSİ Genel Müdürü iken bir alanımız vardı. Ben hatta ‘Böyle bir saçmalık olamaz’ dedim. Bu alanları ben dahi turizme tahsis ettim. Burada kamuya ait başka alanlar varsa, endişe edenler olabilir, ama endişe etmesin. Yerler buluruz. Burası tamamıyla turizm alanı olacak. Keşke burada AFAD kurulmasaydı” diye konuştu. (Kocatepe)