Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Burçin Terzioğlu, Hangi Üniversiteden Mezun?

Ünlü ve güzel oyuncu Burçin Terzioğlu’nun eğitim durumu mezun olduğu üniversite hayranları tarafından araştırılıyor.

Ünlü ve güzel oyuncu

Ünlü Oyuncu, Burçin Terzioğlu, 9 Mart 1980 tarihinde oyuncu Yılmaz Terzioğlu ve Makbule Terzioğlu’nun en küçük kızı olarak İstanbul’da dünyaya geldi. Abisi Bülent Terzioğlu yönetmen, ablası Buket Terzioğlu ise kendisi gibi oyuncudur.

OYUNCULUĞA 5 YAŞINDA BAŞLADI

Burçin Terzioğlu, 5 yaşında sinema dünyasına ilk adımını Patron Duymasın ve Çıplak Vatandaş filmleriyle attı. Perihan Abla dizisinde ve başrollerini Türkan Şoray ile Müşfik Kenter’in paylaştığı Hayallerim, Aşkım ve Sen adlı filmde Rukiye karakteriyle yer almıştır. Dönemin ünlü yapımı Mahallenin Muhtarları dizisinde Simge karakteriyle yer almıştır. 1997 yılında Ali Güven’in aynı adlı albümünde yer alan “Yolcu” şarkısının klibinde oynamıştır. 1999-2001 yılları arasında Azat rolüyle Yılan Hikâyesi adlı dizide, 2001-2002 yılları arasında ise Çiçek Taksi dizisinde Sinem karakteriyle yer almıştır.

YILDIZI KADIN İSTERSE ADLI DİZİ İLE PARLADI

Kadın İsterse dizisindeki “Demet” rolüyle dikkat çeken Burçin Terzioğlu, Fırtına dizisinde “Zeynep” karakteriyle ilk başrolünü oynadı. 20 Haziran 2008’de aynı dizinin setinde tanıştığı Murat Yıldırım ile evlendi. 2010-2011 yılları arasında atv’de yayımlanan Ezel adlı dizide Azad Karaeski karakterini canlandırdı. 2013-2014 yılları arasında Merhamet dizisinde “Deniz” karakterini canlandırdı. 2014 yılında Murat Yıldırım ile boşandıkları açıklandı. Çekimleri Kıbrıs’ta tamamlanan Halam Geldi filminde oynadı. 2015-2017 yılları arasında yayımlanan Poyraz Karayel dizisinde Ayşegül Çilingir (Umman) karakteri ile başrol oynadı. Ayrıca Poyraz Karayel dizisinde tanıştığı İlker Kaleli ile aşk yaşadı ve 2018’de ayrıldı.

MUHAFIZ’DA RÜYA ERDEM KARAKTERİNİ CANLANDIRDI

2018-2020 yılları arasında Netflix’in ilk Türk dizisi olan Hakan: Muhafız’da “Rüya Erdem” rolünü canlandırdı. 2019 yılında ise FOX’ta yayımlanan dönem dizisi Kurşun’da başrol olarak yer alıp gazeteci “Leyla Devrim” karakterini canlandırdı. Aynı yıl içerisinde Güzelliğin Portresi adlı filmde “Nisan” rolünü oynadı. 2021 yılında Hükümsüz dizisinde ve aynı yıl Liar dizisinden uyarlama olan Yalancı adlı dizide Deniz karakteriyle başrolde yer aldı. Terzioğlu, Müjdat Gezen Sanat Merkezi mezunudur.