Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bursa’nın En Güzel Yerleri

Bursa’nın en güzel yerleri sorusu bugün internette ne çok arananlar listesinde yer aldı. Peki, Bursa’nın en güzel yerler nerelerdir? Neden bugün internette en çok arananlar listesinde yer aldı? Kimler neden dolayı Bursa’nın en güzel yerleri? Sorusuyla google de arama yaptı. Tüm bu soruların yanıtı haberimizde.

Bursa’nın en güzel yerleri

Bursa bir çok tarihi, doğal ve kültürel güzelliği mevcut. Tarihi ve doğal zenginlikleri bakımından çok önemli bir konumda olan Bursa’da gezilecek, meşhur yerleri nereler?

Türkiye’nin en gelişmiş kentlerinden birisi olan Bursa, Türkiye’nin nüfus bakımından 4. Büyük şehridir.  Osmanlı Devletinin ilk başkentidir. Bu sebeple Osmanlı İmparatorluğundan bir çok esere sahiptir. Daha çok doğal ve tarihi zenginlikleri ile ön plana çıkan Bursa, alışveriş merkezleri, parkları, müzeleri ve çarşısıyla öne çıkar.

 

İşte Bursa’nın gezilecek en iyi yerleri:

  • Bursa Ulu Camii

Bursa Ulu Camii

Yıldırım Beyazıt döneminde 1400 yılında Niğbolu Zaferi sonrası yaptırılan Ulu Camii, 16 köşeli şadırvanları ve 20 kubbesi, bulunuyor. İhtişamı ve görkemi ile ziyaretçileri mest eden Camii görülmeye değer bir güzelliğe sahip.

 

  • Kozan Han

Kozan Han

1491 yılında 2. Beyazıt döneminde, yaptırılan ve iki katlı kesme mimarisiyle Osmanlı dönemi eserlerinden biri olan Koza Han, yüzlerce yıl boyunca ipek böceği kozası satışının yapıldığı nokta oluyor. İsmini de buradan alıyor.

  • Bursa Tarihi Evler

Bursa Tarihi Evler

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Osmanlı mimarisinin en güzel örneklerinden olan 17, 18 ve 19. Yüzyıllara ait tarihi evler, ahşap ve taş mimarileriyle görenleri hayran bırakıyor.

 

  • Yeşil Camii ve Yeşil Türbe

Yesil Camii ve Yesil Turbe

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Çelebi Sultan Mehmet döneminde 1419 yılında inşa edilen Yeşil Camii, Türkiye’de nadir olan r ters t planlı camilerden biridir.

  • Uzun Çarşı

Uzun Carsi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1340 yılında Orhan Gazi döneminde açılan, tarihi Uzun Çarşı, 15. Yüzyıldan itibaren şehrin en önemli noktalarından bir tanesi.

  • Kapalı Çarşı

Kapali Carsi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Adım attığınız ilk andan itibaren yüzlerce yıllık tarihi dokuyu hissedebileceğiniz Kapalı Çarşı’sa, 130 dükkan ile yöresel tekstil ürünleri, altın, gümüş, antika eserler ve geleneksel lezzetleri bulabilirsiniz.

  • Cumalıkızık Köyü

Kapali Carsi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2014 yılında UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne  kabul edilen Cumalıkızık Köyü, Osmanlı mimarisini en iyi görebileceğiniz yerlerden bir tanesi.

  • Uludağ Kayak Merkezi

uludag kayak merkezi

 

 

 

 

 

2.543 metre yükseklikteki Uludağ’ın eteklerinde yer alan Uludağ Kayak Merkezi, sadece Türkiye’nin değil Avrupa’nın da en popüler kayak merkezleri arasında yer alıyor.

  •  Orhan Gazi Türbesi

Orhan Gazi Turbesi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Osmanlı Devleti’nin kurucusu Osman Gazi’nin oğlu  ve Bursa’yı fethedip başkenti ilan eden Orhan Gazi türbesi, Bursa’nın en önemli ve en çok ziyaret edilen türbelerinden bir tanesidir.