Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Büyük Atatürk’ün en büyük armağanı: Cumhuriyetimiz

Kocatepe Parkı Atatürk Anıtı
Büyük Atatürk’ün en büyük armağanı: Cumhuriyetimiz

Kocatepe Parkı Atatürk Anıtı önünde yapılan çelenk töreninden sonra, Afyonkarahisar Güzel Sanatlar Lisesi tarafından hazırlanan Büyük Önder Atatürk’ün Ebediyete İntikalinin 80. yıldönümü Anma Programı Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM) Salonunda gerçekleştirildi.
“DEVRİMLERİ MİLLETE ÇAĞ ATLATTI”
Program saygı duruşu akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Afyonkarahisar Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Yalçın Balkan günün anlam ve önemine yönelik bir konuşma yaptı. Atatürk’ün, yenilikçi ve ileriyi görebilen özellikleri yanında büyük bir komutan olduğunu hatırlatan Balkan, “Türk Kurtuluş Savaşına yön veren Atatürk, milleti ile birlikte ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ parolası ile hareket ederek, zaferin kazanılmasında büyük pay sahibi olmuştur. Büyük Önder Atatürk; Kurtuluş Savaşı sonrası elde edilen başarının yeterli olmadığını düşünerek yapılması çok zor olan birçok devrimler gerçekleştirmiştir. O’nun Türk Milletine en büyük armağanı Türkiye Cumhuriyetini kurmak olmuştur. Gerçekleştirdiği devrimler ile Türk Milletine çağ atlatmış, Türkiye Cumhuriyeti’nin dünya ülkeleri arasında saygın bir hale gelmesini sağlamıştır.” dedi.
“DAHA İYİSİ HAYATA GEÇİRİLMELİ”
Okul Müdürü Yalçın Balkan, 10 Kasımların bu yüzden Atatürk’ün fikirlerinin daha iyi anlaşılarak tatbik edileceği günler olması gerektiğini belirterek, “Günümüzde biz onu her zamankinden daha iyi anlayarak, düşüncelerinden istifade ederek, bilimin ışığında ülkemiz ve milletimiz için daha iyi neler yapabiliriz onu düşünmeli ve zaman geçirmeden işe koyulmalıyız. Bu düşüncelerle Büyük Atatürk’ün ebediyete intikalinin 80’nci yıldönümü bir kez daha rahmetle anıyorum.” diye konuştu.
Binbaşı Özgür Ceridhan tarafından “Atatürk’ün Hayatı” slayt eşliğinde anlatıldı. Daha sonra Afyonkarahisar Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinden Melike Karademir “Atatürk’ten Son Mektup” adlı şiiri okudu.
ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ
Afyonkarahisar Güzel Sanatlar Lisesi resim bölümü öğrencilerinin “Atatürk Oratoryosu”nu seslendirmesinin ardından müzik bölümü öğrencileri tarafından Atatürk’ün sevdiği türküler söylendi. Programın son bölümünde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 10 Kasım Atatürk’ü Anma Haftası münasebetiyle düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren ilk, orta ve lise öğrencilerine ödülleri verildi. Ödüller; Vali Mustafa Tutulmaz, CHP Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Özdemir Şan ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban tarafından verildi.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi