Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Büyük Önder’i rahmet ve minnetle anıyoruz

Bu haberin fotoğrafı yok
Büyük Önder’i rahmet ve minnetle anıyoruz

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 75. ölüm yıldönümü nedeniyle bugün bir dizi anma töreni düzenlenecek

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin 75. yıldönümü nedeniyle bugün saat 09.00’da Kocatepe Parkı Atatürk Anıtı’nda düzenlenecek törende, ilk olarak Vali İrfan Balkanlıoğlu, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral İsmet Gökhan Gülmez, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban tarafından anıta çelenkler sunulacak. Törende; mülki ve askeri erkân, kamu, özel kurum ve kuruluşların temsilcileri, öğrenciler okullarının bayrak ve flamaları ile hazır bulunacaklar.
Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) salonunda saat 09.30’da anma programı gerçekleştirilecek. Programın açılış konuşmasını Kocatepe Anadolu Lisesi Müdürü Nihat Selek yapacak. Program Atatürk’ün Gençliğe hitabı ve gençliğin Ata’ya cevabı ile devam edecek. Piyade Yarbay Tuncay Timoçin tarafından Atatürk’ün askeri kişiliği ile ilgili konuşma yapılacak. Oratoryo, şiirler, müzik, Atatürk’ün sevdiği şarkılar ve dramatizasyon ile devam edecek olan program 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü konulu resim, şiir, kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile sona erecek. (Kocatepe Haber Merkezi)

Atatürk 75. ölüm yılında saygı ve rahmetle anılıyor

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 75. yıldönümü dolayısıyla rahmet, saygı ve özlemle anıldı

ÇOBAN: SAYGI VE RAHMETLE ANIYORUM
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 75. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Çoban 10 Kasım mesajında şu görüşlere yer verdi: “Büyük devlet adamı Atatürk’ü, sonsuzluğa uğurladığımız günün 75. yıldönümünde onu bir kez daha özlemle, saygıyla, sevgiyle ve rahmetle anıyorum. Bugün gelinen noktada, Türkiye’miz sanayi tesisleriyle, üniversiteleriyle, otoyollarıyla, eğitim ve sağlık alanındaki devasa gelişmeleriyle, tarım ve turizmdeki başarılarıyla, modern şehircilik uygulamalarıyla, her alanda standartlarını yükselterek, yarınlara güven ve umutla bakan bir ülke konumundadır. Bu duygu ve düşüncelerle; Atatürk’ü, O’nun şahsında silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yaparak bize emanet eden şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.” dedi.
TOPTAŞ: HATIRALARI
ÖNÜNDE EĞİLİYORUM
CHP Milletvekili Ahmet Toptaş, Atatürk’ün ebediyete intikalinin 75’inci yılı nedeniyle yaptığı açıklamada, Mustafa Kemal’in kurduğu Cumhuriyet’in herhangi bir şekilde zaafa uğratılması konusunda Cumhuriyetin nesillerine büyük sorumluluk düştüğünü vurguladı. Toptaş; “Son zamanlarda Atatürk’e, silah arkadaşlarına ve Cumhuriyet’in değerlerine karşı saldırıların yapıldığını bundan sonra devam edeceğinin farkındayız. Cumhuriyet düşmanlarının, Cumhuriyet kurulduğundan bu yana düşmanlıklarını hiç azaltmadan sürdürdükleri görülmektedir. İç ve dış düşmanlar; Cumhuriyet’in bütün kazanımlarını yok edip, Türkiye’yi, Amerikan projelerine teslim ederek, Türk insanını çağdaş, uygar, bağımsız bir ulus olarak yaşamasına neredeyse bir hançer vurma sevdasındadırlar. Atatürk resimlerinin Devlet Övünç Madalyalarından kaldırıldığı, Bakanlıkların tabelalarından T.C kelimesini çıkartıldığı, Ne mutlu Türküm diyene yazan tabelaların indirildiği, Valilerin Türk bayrağı rozeti dağıtılmasından rahatsız olduğu bir dönemi yaşıyoruz. Bu dönemi yaşayan halkımız bunun cevabını verecek güç ve kudrete sahiptir. Cumhuriyetin nasıl kazanıldığını en iyi Afyonkarahisarlı hemşerilerimiz bilir. Bunun için bizlere daha büyük sorumluluk düşmektedir. Bu duyu ve düşüncelerle Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum.” dedi.
YILMAZ: ATATÜRK
DÜNYAYA ÖRNEK LİDER
MHP Milletvekili Kemalettin Yılmaz’ın 10 Kasım Atatürk’ü Anma günü dolayısıyla yayınladığı mesajda; Cumhuriyetimizin kurucusu, Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 75. yıl dönümünde saygı, rahmet ve minnetle andığını ifade etti. Yılmaz; “Atatürk, hayatını aziz Türk milletine adamış, bağımsızlık ve hürriyet yolunda karşısına çıkan bütün engellere karşı göğüs gererek büyük başarılarla başka dünyaya örnek olmuş, milletimizin her alanda yükselmesi için yılmadan çaba göstermiş tarihi ve önemli bir kişidir. Atatürk’ün istiklal mücadelesini verdiği o zorlu dönemde yaşananlar, Türkiye’yi her taraftan kuşatan düşmanlarıyla, ihanetleriyle, isyanlarıyla ve bunlara karşı verilen mücadelelerle, her Türk vatandaşının çok iyi öğrenmesi ve ibret alması gereken bir dönemdir. Şüphesiz Onun en büyük eseri milli irade, milli devlet ve tam bağımsızlık ilkeleri üzerine kurulu olan Türkiye Cumhuriyetidir. Bu düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük komutan Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve bu vatan uğruna can veren aziz şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyor. Allah’tan rahmet diliyorum.” ifadelerini kullandı.
ZEYBEK: RAHMET VE
ŞÜKRANLA ANIYORUZ
AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, Atatürk’ün göstermiş olduğu muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkma hedefine Türkiye’nin her geçen gün daha fazla yaklaştığını kaydetti. Atatürk’ün ebediyete intikalinin 75. yılı nedeniyle açıklama yapan Zeybek şu ifadelere yer verdi: “Atatürk kendisini milletine adamış, bağımsızlık ve özgürlük yolunda karşısına çıkan tüm güçlüklere direnmiş, yaşamına sığdırdığı büyük başarılarla başka milletlere örnek olmuş bir liderdir. Eğitimden sağlığa, bilim ve teknolojiden ekonomiye, adaletten insan haklarına kadar hayatın her alanında gerçekleştirilen reformlarla muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkma hedefimize bugün her zamankinden daha yakın olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle ölümünün 75. yıl dönümünde; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’le birlikte Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını, vatanı uğruna canlarını feda etmiş şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet, minnet, şükran ve saygıyla anıyoruz.”
ASLAN: GÖREVİMİZ
CUMHURİYETİ KORUMAK
MHP İl Başkanı Aziz Aslan, Atatürk’ün vefatının 75. yıldönümünde O’nu bir kez daha Fatihalar ve hayranlıkla yâd edildiğini kaydetti. Aslan; “Türk milletini hak ettiği onurlu ve bağımsız yaşama seviyesine çıkarma konusunda, üstün bir çaba ve mücadele azmi gösteren Atatürk’e büyük bir vefa ve gönül borcumuz olduğu şüphesizdir. Elbette o’nun eserleri ve öğütleri Türk milleti yaşadığı sürece var olacaktır. Unutulmasın ki Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet payidar yaşaması ve egemenliğini muhafaza ederek küresel alanda cazibe ve güç merkezi olması kuruluş yıllarındaki muazzam birliktelik ruhunun tekrar gösterilmesinden ve milletin kendi kaderine hâkim olmasından geçecektir.” Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümsüzlüğe uğurladığımız günün yıldönümünde hepimize düşen görev; O’nu ve en büyük eseri Cumhuriyet´i anlamak, Cumhuriyet´in getirdiği değerleri korumak, Türkiye’yi aydınlık yarınlara taşımaktır.” dedi.
DEMİRKIRKAN: TÜRK ULUSU
ONUN YOLUNDA YÜRÜYECEK
CHP Merkez İlçe Başkanı Dr. M. Kemal Demirkırkan, Atatürk’ü ölümünün 75. yılında, yaşadığı yıllardan daha da güçlü olarak zihinlerde yaşandığını belirtti. Demirkırkan mesajında şu ifadelere yer verdi: “Bugün bizlere düşen görev; O’nu ve en büyük eseri olan Cumhuriyet’i anlamak, Cumhuriyet’in değerlerini her koşulda korumak, onun ideallerini, en ileri bir demokrasi bilinciyle hayata geçirmek ve böylece ülkemizi aydınlık yarınlara taşımaktır. O’na ve düşüncelerine her zamankinden fazla sarılan Türk Ulusu yükselmek ve ileri gitmek için, O’nun açtığı yolda, gösterdiği hedefe hiç durmadan yürüyecektir. CHP mensupları olarak bu 10 Kasım gününde Büyük Ata’mızı minnet ve şükranla anarken, Atamızın bize bıraktığı mirasa ne pahasına olursa olsun sahip çıkacağımızı bir kez ifade ediyoruz. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti.”
ELİBOL: TARİH ADINI
ALTIN HARFLERLE YAZDI
Sandıklı Belediye Başkanı İsmail Elibol, Atatürk’ün 75. ölüm yıldönümü nedeniyle bir anma mesajı yayınladı. Elibol mesajında; “Yaratılışımızın gereği bütün canlılar, doğar, yaşar ve ölürler. Ancak aradaki tek fark kimileri kayda değer bir şey yapmadan yaşayıp bu dünyayı terk ederken, kimileri ise tarihe adını altın harflerle yazdırarak ölümsüzleşirler. Atatürk işte böyle bir insandı. Doğdu, yaşadı ve ebediyete intikal etmesine rağmen milyonların kalbinde yaşamaya devam ediyor. Yaşadığı süre içerisinde âşık olduğu vatanı için elinden geleni yaptı. Bizlerde onun ölümüne her ne kadar üzülsek de onun emanetine sahip çıkabilmek adına onun sağladığı birlik beraberliği bozmadan canla başla çalışıp mücadele etmeliyiz. Atatürk’ün ölümünün 75. yıldönümünde başta o büyük başkomutan olmak üzere tüm şehitlerimizi saygıyla anıyorum.” İfadelerini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti