Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Büyük Taarruz 2. Uluslararası Kısa Film Festivali Başlıyor

Bu yıl 2. kez düzenlenecek olan “Büyük Taarruz Uluslararası Kısa Film Festivali” “29 Ekim’den 15 Temmuz’a Zor Zamanda Direnmek” temasıyla başlıyor.

Bu yıl 2. kez

Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı önderliğinde Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü katkılarıyla, Cumhuriyetin 100. Yıl etkinlikleri kapsamında bu yıl 2. Kez yapılacak olan “Büyük Taarruz 2. Uluslararası Kısa Film Festivali” 24-27 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek. Festivale, 122 ülkeden 2 bin 876 film başvurdu.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi, İl Özel İdaresi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü destek verdiği festival, Büyük Taarruz ‘un ruhunu anlamayı ve şehitlerimizin hatırasına saygıyı ortaya koymayı amaçlıyor. Festivalinin bu yıl ki ana teması “29 Ekim’den 15 Temmuz’a Zor Zamanda Direnmek” olarak belirlendi.

Festival Direktörlüğünü Sevda Dursun’un yaptığı festivalde festival danışmanlığını Hilal Çelenk yapıyor. Festival Düzenleme Kurulunda ise Baran Mayda yer alıyor. Jüri üyeleri ise Şükrü Sim, Özcan Demir, Can Nergiz, Çiçek Dilligil, Kerim Ayyıldız, Hamid Coşkun, Haluk Özenç, Nesrin Kula Demir ve Yavuz Özer’den oluşuyor.

Festivali, 24 Ekim Salı günü saat 14:00’te Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Hattat Ahmet Karahisari Kültür ve Sanat Merkezi’nde Ahmet Yenilmez’in “AKİF” isimli tiyatro gösterimiyle başlayacak. 25-26 Ekim tarihlerindeki gösteriler ve söyleşiler ise Afyon Kocatepe Üniversitesinde devam edecek. 27 Ekim Cuma saat 20:00’de Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Hattat Ahmet Karahisari Kültür ve Sanat Merkezinde yapılacak olan ödül töreniyle festivalin kapanışı gerçekleştirilecek.