Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Büyük zafer dünyaya yön verdi

Bu haberin fotoğrafı yok
Büyük zafer dünyaya yön verdi

Büyük Zafer’in 93’ncü yıldönümü Kütahya Altıntaş Zafertepe Anıtı’nda düzenlenen törenlerle kutlandı. Törende konuşan Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesinin dünyaya yön verdiğini belirterek Cumhuriyetin temellerinin atıldığını söyledi

ÇELENKLER
ANITA SUNULDU
30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, Başkomutanlık Meydan Savaşı’nın kazanıldığı Kütahya’nın Altıntaş ilçesindeki Zafertepe’de, düzenlenen törenlerle kutlandı. Zafer Anıtı’ndaki törenlerde, Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, AK Parti Kütahya milletvekili Vural Kavuncu, Kütahya Garnizon Komutanı Hava Tuğgeneral Celal Başoğlu, Afyonkarahisar Garnizon Komutanı Tuğgeneral İsmet Gökhan Gülmez, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban tarafından anıta çelenk sunuldu. Genelkurmay Başkanlığı, Kara, Hava, Deniz Kuvvetleri Komutanlıkları ile Jandarma Genel Komutanlığı çelenkleri ise askeri yetkililerce sunuldu. Saygı duruşu, saygı atışının akabinde İstiklal Marşı söylenerek anıtta yer alan 96 metrekarelik ay yıldızlı Türk Bayrağı göndere çekildi.
MUHAREBE VAR
OLUŞ MÜCADELESİ
Kütahya Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Celal Başoğlu, törenin açılış konuşmasını yaptı. Tuğgeneral Başoğlu konuşmasına, başta Atatürk olmak üzere büyük zaferin kazanılmasında canını seve seve feda eden bütün ordu mensuplarına, onlara hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen aziz Türk milletine şükranlarını sunarak başladı. Başoğlu; “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına temel teşkil eden 30 Ağustos 1922 tarihinde kazandığımız büyük zaferin 93. yılını milletçe kutlamanın haklı gurur ve heyecanını yaşıyoruz. 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde ki Yüce Türk Milleti’nin işgalci güçlerin ordularını ana vatandan kesin olarak atıp, Türk Milleti’nin ebedi özgürlük ve bağımsızlığına kavuştuğu bir gündür. Milletlerin tarihlerinde öyle günler vardır ki o milletlerin var veya yok oluşlarının kaderini belirler. İşte bu topraklarda, meydanlarda yaşanan 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi de o dönemlerden birisidir. Bu tarihi gün vesilesi ile başta Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını, aziz şehitlerimizi, gazilerimizi, günümüzde terör eylemlerinde şehit olan TSK ve güvenlik güçleri mensuplarımıza, Türk Milleti ve TSK olarak minnettar olduğumuzu belirtiyor aziz hatıraları önünde saygı ile eğiliyoruz” dedi.
30 AĞUSTOS DÜNYA
TARİHİNE YÖN VERDİ
Program kapsamında Hava Piyade Yüzbaşı Selçuk Güzeldağ tarafından arazinin tanıtımı yapılarak harekat anlattıldı. Törene katılan askeri ve mülki erkan, fotoğraf ve silah sergilerini gezildikten sonra tören alanına geçti. Tören alınında Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Hava Er Eğitim ve Garnizon Komutanı Hava Tuğgeneral Celal Başoğlu ve Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu tören birliklerini denetleyerek halkın bayramını kutladılar. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra bayram töreninin açılış konuşmasını Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kütahya Şube Başkanı Asım Okat yaptı. Kütahya Valisi Şerif Yılmaz törende yaptığı konuşmada, 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesinin dünya tarihine yön verdiğini söyledi. Vali Yılmaz; “Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri burada atılmıştır. Türk ordusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde etrafını saran düşman çemberini süngüyle işte bu meydanda kırmıştır. Düşmana kahredici darbesini burada vermiştir.” diye konuştu. Bazı spor karşılaşmalarında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi, mehteran takımının gösterileri ardından askeri birliklerin geçişi ile tören sona erdi.
>> Burcu AYDIN’ın haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti