Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Büyük Zafer ve Malazgirt Zaferi için 100’üncü yıla özel kutlama

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr.

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı Büyük Zafer’in 100’üncü yıl kutlamaları ile ilgili önemli bir açıklamada bulundu. Vali Yiğitbaşı, “Büyük Zafer ve Malazgirt Zaferi’nin kutlamaları bir arada yapılacak” dedi.

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle düzenlenen proframda alınan yeni kararları açıkladı.

Vali Yiğitbaşı şunları söyledi:

“Büyük Zaferimizin 100’üncü yılını kutluyoruz. Bu yıl Büyük Zafer kutlamalarımızı Malazgirt Zaferimizin kutlamaları ile birlikte yapacağız. BU kutlamalara üst düzey devlet erkanımız da katılacak.Bugün öğleden sonra online bir toplantıya katıldık, bu sevindirici haberi de orada aldım. Şimdi siz basın mensuplarımızla sıcağı sıcağına paylaşmak istiyorum. 18 Ağustos’ta başlayacak olan Malazgirt Zaferi’nin kutlama etkinliklerini Afyonkarahisarımızdan başlatacağız. Her yıl Okçular Vakfı tarafından düzenlenen Malazgirt kutlamalarının startı Afyonkarahisr’dan verilecek. Bu kutlamaların Türk tarihinin büyük yürüyüşünün 951 yıldır bu coğrafyada devam ettiğinin bir fotoğrafı olacağına inanıyorum.”

Okçular Vakfı; kültürel etkileşimin geliştirilmesi adına uluslararası etkileşime katkı sağlamak ve Türk Gençliğinin tarihi değerlerinin daha iyi anlaması, milletimizin birlik ve beraberliğini perçinlemesi gayesiyle 2017 yılından itibaren her yıl 23 – 26 Ağustos tarihleri arasında Muş/Malazgirt ve Bitlis/Ahlat merkezli olmak üzere “Anadolu’nun Fethi, 1071 Malazgirt Anma Programı”’nı düzenliyor.

Türk – İslâm kültürüne ait geleneksel sanatlara, geleneksel sporlara, geleneksel Türk mutfağına ait ögelerin ziyaretçilere sunulduğu programa, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin farklı bölgelerinden ve uluslararası düzeyde ziyaretçiler katılıyor. Yerli ve yabancı basında oldukça geniş yer bulan, Doğu Anadolu ve Güney Doğu Anadolu Kültür Turizmine katkı sağlayan, Malazgirt Zaferi etkinliklerine; her yaştan ziyaretçi, her geçen yıl daha yüksek oranla katılım gerçekleşiyor.

Bu yıl kutlamaların 100’üncü yıla özel olarak Afyonkarahisar’dan başlatılması Afyonkarahisar açısından da büyük önem taşıyor.

 

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti