Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çakal Ve Tilki Arasındaki Fark Nedir?

Doğada bir çok alanda karşınıza çıkabilecek Çakal ve Tilki arasındaki fark nedir?

Doğada bir çok alanda

Doğada uluma özelliği ile bilinen Tilki ve çakal arasında sizce fark var mıdır. Peki, Çakal ve Tilki arasındaki fark nedir? Detayları haberimizde…

Çakal Ve Tilki Arasındaki Fark Nedir

 

 

 

 

 

ÇAKALLARIN ÖZELLİĞİ NEDİR?

türlerine göre farklı beden uzunluklarına sahiptir. Ortalama bir çakalın baş dahil vücut uzunluğu 70-80 cm, kuyruk uzunluğu ise 30-40 cm’dir. Ağırlıkları 7 ile 15 kg aralığındadır.  İyi bir avcı olmalarının yanı sıra leşçil hayvanlardır.Çakallar ürkek ve vahşi yaradılışlarıyla insanlara pek fazla sokulmaktan hoşlanmazlar. Ancak doğal yaşam alanlarını yerleşim bölgelerine yakın seçtikleri için insanlara aşinadırlar. Kulağa sempatik gelse de bu aşinalık her zaman dostane karşılaşmalar anlamını taşımaz. Pek çok ülkede kampçılar çakal saldırılarına maruz kalmışlardır. Özellikle çiftleşme dönemi ilkbahar mevsimini takip eden aylarda yavrularıyla daha da kalabalıklaşan çakal sürüsü için en büyük düşman İnsanlardır.Çakallar, seri ve atik yapılı hayvanlardır. Saatte yaklaşık 50 km. hızla koşabilirler. Bu nedenle bir çakaldan kaçarak uzaklaşabilme şansınız yok denecek kadar azdır.Çakallar geceleri ulurlar, etrafta bir çakal olup olmadığını anlamanızın en kolay sinyallerinden biri budur.Fare, sıçan gibi kemiricileri yok ettiğinden çiftçiler tarafından faydalı diye tanımlanırken; çok aç kaldıkları zamanlarda kümes hayvanları ile avlandıklarından insanlar tarafından sevilmez.Genellikle sürü halinde gezerler tek gezen çakala rastlamak nadirdir. Bu nedenle tek bir çakal görürseniz bilin ki sürüsü yakın bir yerlerdedir.Türkiye’de çakallar kıyı bölgelerde her mevsim görülebilir. Karadeniz, Marmara, Ege ve Akdeniz kıyıları çakalların en sık karşılaşıldığı bölgelerdir. Ayrıca Güneydoğu Anadolu Bölgesinin alçak kesimlerinde ve buna ek Ankara ve Eskişehir’de de çakal sürüleri ile karşılaşılabilir. Bu bölge ve şehirler dışında iç bölgelerde çakallara rastlamak neredeyse imkansızdır.

ÇAKAL VE TİLKİ ARASINDAKİ FARK NEDİR?

Benzerlik olarak aynı olduğunu düşündüğünüz Kurt, Çakal ve Tilki memeli hayvan olarak 3 farklı hayvan olup birçok özelliği de birbirinden oldukça farklıdır. Genel olarak Kurt, Çakal ve Tilki’nin yaşam alanlarına, renklerine, gözlerine, ve desenlerine göre incelenmektedir.

Memeli hayvanlar arasında yer alan Çakallar benzeri olan tilkilerden daha büyük olup 47 kiloya kadar çıkabilmektedirler. Tilkilerde bu ağırlık 31 kiloya kadar çıkar.

ÇAKALLARIN GÖZ RENGİ

Kahverengi

Gri

Saman

Beyaz

Siyah

TİLKİLERİN GÖZ RENGİ

Kırmızı

Beyaz

ÇAKAL VE TİLKİLER NASIL BESLENİR?

Kendisinden büyük olan Çakallardan daha çok av yakalayan Tilkiler geyikleri, koyunları avlamak için uğraşıp öldürmez. Tilkiler genel olarak kendilerini fareler, kertenkeleler, kurbağalar gibi küçük hayvanlarla beslerken Çakallar büyük hayvanları tercih etmekte olmasına rağmen bazı durumlarda benzeri olan tilkiyi de avlar ve aynı ortamda bulunmamak için uğraşırlar.

ÇAKALLAR VE TİLKİLER NASIL YAŞAR?

Tilkiler yalnız yaşamakta olurken, Çakallarda bu durum farklılık gösterir.

Çakallar çift olarak da yaşamlarını sürdürürler.

Tilki ve Çakalın ortak özellikleri arasında ulumak da yer almaktadır.

Tilkiler üreme evresinde karşısındaki tilki ile farklı bir vokalizasyonlar yayınlayarak iletişime geçmektedir.

Çakalların üreme evresinde karşındaki çakal ile aynı seviyede iletişim ve seslendirme kuramazlar.

Çakallarla aynı düzeyde seslendirmezler.