Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çalınan aracını sosyal medyada buldu

Bu haberin fotoğrafı yok
Çalınan aracını sosyal medyada buldu

Didim’den gelerek Afyonkarahisar’da elektrikli bisiklet çaldığı iddia edilen 16 yaşındaki zanlı, elektrikli bisikleti sosyal medya sahibi üzerinden satışa çıkardı. Durumu fark eden elektrikli bisikletin sahibi polisi olaydan haberdar etti. Sosyal medya satışıyla ortaya çıkan elektrikli bisiklet hırsızlığı güvenlik kameralarına da anbean yansıdı.

Afyonkarahisar Hattat Karahisari Mahallesi’ndeki bir sitenin garajından Murat Çukur’a ait elektrikli bisiklet çalındı. 16 Ağustos Pazar günü bir arkadaşının yanına giden Çukur’u arayan eşi, elektrikli bisikletinin garajda olmadığını söyledi. Eve gelerek elektrikli bisikletinin yerinde olmadığını fark eden Murat Çukur, sitenin güvenlik kameralarını izledi. Kayıtlarda bir kişinin bisikletle, motosiklet ve bisikletlerin olduğunu bölüme geldiğini fark eden Çukur, durumu polise bildirdi. Olayla ilgili inceleme yapan emniyet ekipleri, güvenlik kamerasında görülen şahsı aramak bulmak için çalışma başlattı.
Güvenlik kameralarına yansıyan olayda, L.C.’nin elektrikli bisikleti çalmadan önce güvenlik kamerasının kablolarını kestiği de öğrenildi. Görüntülerde bisikletle, çalınan elektrikli bisikletin bulunduğu yere geldiği görülen L.C., bisiklet ve motosikletleri inceledi. Çevresini kontrol eden L.C., bir ara kendisini kaydeden güvenlik kamerasına da baktı. Kayıtlarda siteye geldiği bisikleti duvara dayadığı görülen L.C., elektrikli bisikletin yanına gitti. Elektrikli bisikletin üzerine oturarak bir süre sigara içtiği de görülen L.C. oturduğu yerden güvenlik kamerasına baktı. Kameranın kayıtları burada kesilirken, kameranın kablonun kesilmesi sonrası son bir iki dakikayı da kaydetmediği tespit edildi. Yapılan incelemede, kablosu kesilen güvenlik kamerasının üzerinde de L. C.’nin parmak izinin bulunduğu öğrenildi.
ÇALINAN MOTOSİKLETİNİ SOSYAL MEDYADA BULDU
Elektrikli bisikletinin bulunmasını bekleyen Murat Çukur, bir yakının kendisinin elektrikli bisikletine çok benzeyen bir aracın sosyal medya üzerinden satıldığını söylemesi üzerine satışın yapıldığı hesaba girdi. Sosyal medyadan satışı yapılan elektrikli bisikletin kendisine ait olduğunu fark eden Çukur, durumu polise bildirdi. Yapılan inceleme sonucu sosyal medyada satışı yapan 16 yaşındaki L.C.’ye ulaşan polis, elektrikli bisikleti de L.C.’nin bıraktığını söylediği yerde buldu. Elektrikli bisikletin motor numarası ve satış belgelerinde yapılan kontrollerin ardından Murat Çukur’a ait olduğu tespit edilen elektrikli bisiklet, Çukur’a teslim edildi. L.C. ise hırsızlık zanlısı olarak gözaltına alındı. Aydın’ın Didim İlçesinde yaşadığı öğrenilen L.C.’nin her gittiği şehirde motosiklet ve bisiklet çaldığı iddia edildi. Afyonkarahisar’a da bu amaçla geldiği öğrenilen zanlının, sosyal medyadan satışa çıkardığı elektrikli bisikleti satamayınca, parçalamaya çalıştığı kaydedildi. Gözaltına alınan zanlı L.C., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. (Kocatepe Haber Merkezi)