Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Çalışıyoruz” – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin
“Çalışıyoruz”

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Kocatepe Gazetesi muhabiri Burcu Aydın’a şehre dair merak edilenleri anlattı.
BÜYÜKŞEHİR MESELESİ 2018
 MARTI’NDAN ÖNCE NETLEŞECEK
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, 2014 yılı öncesi nüfusu 750 bini geçen illerin büyükşehir yapıldığını, 2019 yılı sonrası için kimine göre 400 bin, kimine göre 500 bin nüfusa sahip illerin büyük şehir ya da bütün şehir yapılacağı ile ilgili bir takım gelişmeler ve çalışmalardan bahsedildiğini kaydetti. Çoban, “Ancak bu konuda somut bir şey yok. Geçen ay Ankara’da Genel Başkan Yardımcımız ve partimizin yerel yönetimlerine bakan Erol Kaya’ya bu konuyu biz Belediye Başkanları olarak toplantıda sorduk. Aldığımız cevap, ‘Arkadaşlar henüz netleşen bir konu yok. Ancak bu çalışmanın Anayasa gereği 2018 yılının Mart ayından önce tamamlanması gerekiyor’ cevabını vermiştir. Çünkü Anayasa diyor ki seçimle ilgili kanunların en az seçimden bir yıl önce yasalaşması gerekiyor” dedi.
“BU KONUYU VATANDAŞ
KADAR BİLİYORUZ”
Mart ayından önce Afyonkarahisar’ın bütün şehir büyük şehir ya da mevcut yapının devamı durumunun netleşeceğini söyleyen Çoban, “Konu ile ilgili çalışma netleşip yasa tasarısı gelecekse Bakanlar Kurulu’ndan geçmesi, Meclis Komisyonu’na gelmesi, Meclis’te görüşülmesi, Cumhurbaşkanlığın onay sürecinin tamamlanıp Resmi Gazete’de yayınlanması için son tarih 30 Mart’tır. 29 Mart’tan önce bunun bitmesi gerekiyor. Demek ki en geç Ocak ya da Şubat ayında biz de bütün şehir mi olacağız, büyük şehir mi olacağız ya da mevcut yapı devam mı edecek hep beraber göreceğiz. Bizim de inanın vatandaştan fazla bir bildiğimiz konu yok” diye konuştu.
PAŞA CAMİİ’Nİ HAYIRSEVER
AHMET ÇELİKÖRS YAPACAK
Paşa Camii’nin son durumu hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, 2014 yılı seçimlerinde gündeme getirdiği bu vaadi üzerine hayırsever bir işadamının camii yaptırmak istediğini kaydetti. Paşa Camii’ni yeniden inşa etme vaadini verdiği televizyon programını izleyen hayırsever işadamı Ahmet Çelikörs’ün ‘Müsaade ederseniz bu camiyi ben yapayım’ dediğini aktaran Çoban, “Sağ olsun çok değerli hayırsever işadamı Ahmet Çelikörs şu an çalışmalara başladı. İnşaatın başladığı görülmektedir. Hayırseverimiz yaklaşık 800 bin TL tutarında ormandan keresteleri satın aldı. Kerestelerin nakli şu anda devam ediyor. Zeminde dolgular bitti. Jet-grout denilen sistemle zemin iyileştirmesi yapılıyor. Bu arada tüm projeler; mimari, statik, elektrik, tesisat onlar da bitti. Müteahhit çalışmaya başladı. Bizim amacımız 2018 yılı içerisinde bu camiinin bitip ibadete alınması. Belediye olarak camiinin çevre düzenlemesini camiinin alt kısmında otopark yapımı, gasilhanelerin yapımını gerçekleştireceğiz. Aynı zamanda etrafındaki yeşil alanları da yapacağız. Bunların tamamını 2018 yılı içerisinde bitirmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.
GARNİZON YERİNDE KALIYOR
Burhanettin Çoban, şehir merkezinde bulanan askeri alanların yeniden değerlendirilmesiyle ilgili olarak, öncesinde Türk Silahlı Kuvvetleri’nin DSİ karşısında yer alan Şehit Teğmen Uğur Acar Kışlasında faaliyet gösteren İkmal ve Garnizon Komutanlığını Askeri Fabrika’ya taşıma kararı aldığını dile getirdi. Çoban, “Bu sene TSK bu kararından vazgeçti. Şehit Teğmen Uğur Acar Kışlası’nda yani Garnizon Komutanlığımız mevcut yerinde faaliyetine devam edecek. Taşınma ile ilgili tüm işlemler iptal edildi. Faaliyet mevcut yerinde devam edeceğinden bu konu ile ilgili bir açıklama yapma ihtiyacı duymadık” ifadelerine yer verdik.
TSK MÜHİMMAT DEPOSUNU TAŞIMADA GAYRETLİ
Ataköy Kışlacık’taki mühimmat deposu ilgili olarak Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ilgili birimlerince bir arazi beğenildiğini aktaran Çoban, “Ataköy Kışlacık’taki mühimmat depomuzla ilgili de Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından muhtemelen İstanbul yolunda Bayramgazi hudutları civarında bir araziyi beğendiler. Orası ile ilgili işlemlere devam ediyorlar. Ancak arazinin tahsisi, projelerin yapılması ve inşaata başlanması ne kadar bir zaman alacak bunu benim bilmem mümkün değil. Bildiğim tek şey var, Silahlı Kuvvetlerimiz kesinlikle Kışlacık bölgesinden bu mühimmat deposunun taşınması noktasında azami bir gayret sahibi” ifadelerini kullandı.
YÜNTAŞ’IN YENİ FABRİKASINI GERİ ÇEKME İMKANI YOK
Afyonkarahisar Belediyesi şirketi Yüntaş A.Ş’ye 2009 yılı sonrasında üç tane benzinlik üç tane fabrika yaptıklarını belirten Çoban şunları söyledi: “Bunların yanında dördüncü bir fabrikamız bitmek üzere. Bu fabrika da beton parke, bordür üretilecek. Bir beşinci fabrikamızda sağlıklı ekmek ve unlu mamuller üretecek bir fabrika olacak. Bu fabrikayı Devlet Hastanemizin yanında kalan Belediyemize ait bir arsada yapıyoruz. Bu arsanın yola yakın olduğu gibi noktalar var. Yola sıfır yapılmadı. Kaldırıma sıfır yapıldı. Arsamız 480 metrekare fazla bir arsamız yok. Etrafı bize ait bir arsa değil. Otopark olarak gözüken bir alandır. Bizim de imar planlarında otopark alanlarını iptal etme yetkimiz yok. Aynı bölgeden eşdeğer bir alan bulmamız gerekiyor. Aynı alanda eşdeğer alan bulamadığımız için imar tadilatı yapma imkânımız yok. Yolumuzun etrafındaki binalar iki katlı olacağı için binanın ömrünü tamamlama sürecinde bir sıkıntı olacağını düşünmüyoruz. İnşaatı devam eden fabrikamızı inşallah Ocak ayı itibariyle bitirmeyi planlıyoruz.”
KELTEPE HAVA
KORİDORU İKİ YILI AŞACAK
Keltepe’de uzun yıllardan itibaren kendisinin çocukluğundan beri bir hava koridoru açılmasının konuşulduğunu söyleyen Çoban şöyle konuştu: “Keltepe’de açılacak bir hava koridorunun şehrimize müspet anlamda katkı yapacağı hep söylenir. Geçen yıl Çevre Şehircilik Müdürlüğü teknik elamanlarınca bize bir sunum yapıldı. O sunum içerisinde bu bölgede bir hava koridorunun açılması bize önerilmişti. Biz de geçen yıl hemen ihalemizi yaptık. Çalışmalarımız devam ediyor. Çalışmalar hiçbir zaman durmadı. Şu anda bile çalışmamız orada devam ediyor. Ama bu çalışma sanıyorum 2 yılı aşacak bir çalışma. Biz burada hava koridoru açarken o tepeyi yok ederken aynı zamanda Belediyemizin yeni açacağı yollarda kullanacağı alt temel malzemesini ya da taş duvar yapacağımızda malzemeyi buradan sağlıyoruz. Bu çalışmayla tabiri caiz ise bir taşla iki kuş vurmuş oluyoruz. Çalışmanın inşallah iki yılda bitirilmesi hedefleniyor.”
“RAYLI SİSTEM
 BİZE UYGUN DEĞİL”
Şehir içi trafikle ilgili yeni değişiklikler anlamında Maliye kavşağının 29 Ekim Pazar günü trafiğe açılacağını belirten Çoban, “İnşallah tamamı olmasa da Maliye kavşağının büyük bir bölümü 29 Ekim Pazar günü trafiğe açılacak. Hemen Park Afyon kavşağımıza başladık. Bunlar yıllardır hep konuşulan ancak yapması bize nasip olan hizmetlerdir. Her biri de en az 8-10 milyon TL’lik yatırımlardır. Bunları devam ettiriyoruz. Raylı sistemle ilgili ben 8,5 yıldır açıklama yapıyorum. Bu sistemler bizim gibi illere uygun sistemler değil. Bunun yerine yeni zamanlarda lastik tekerlekli ancak yüksek taşıma kapasiteli araçların kullanılması gündemde. Bununla ilgili de Belediyemizin çalışma içerisinde olduğunu açıklamıştım” dedi.
RİXOS GRUBU
YATIRIMDAN VAZGEÇTİ
Yeni yatırımlar anlamında Rixos grubuna mevcut Polisevi yanında Akrones Otel ile Polisevi arasında Polisevinin içerisinde olduğu arsa dâhil bir alan tahsis edildiğini kaydeden Çoban, “Konu ile ilgili tüm işlemler yapılmıştı. Ama bu yatırımcı şirket bana bir sene önce telefon açarak bu yatırımdan vazgeçtiğini ifade etti. Burada bir çalışma yapmayacaklarını söylediler” diye konuştu.
HİLTON’UN ŞARTLARI AĞIR
Hilton grubu ile ilgili düşünülen yatırımla ilgili bir işadamının şehir merkezindeki arsasını otel yapma noktasında Hilton grubu ile anlaşabileceğini söylediğini anlatan Çoban, “Hilton ile ilgili de şehrimizdeki bir işadamı şehir merkezindeki arsasını otel yapma noktasında Hilton ile anlaşabileceğini söylemişti. Ancak sonra bu grubun şartlarının ağır olması nedeniyle işadamımız yine arsasına aynı oteli yapıyor. Ancak ismini Hilton olarak değil de başka bir isimle yapacak. O inşaatta süratle bizim Yüntaş benzinliğimiz yanında devam ediyor” şeklinde konuştu.
3. SANAYİ SİTESİ 2018’E YETİŞİR
Birinci Sanayi Sitesi’nin taşınmasıyla ilgili olarak kendilerine henüz yasal bir yetki verilmediğini belirten Burhanettin Çoban, ancak buna rağmen Konya yolunda Hazine’ye ait bir arsada geçen yıl tüm planlama ve parselizasyon işlemlerinin yapıldığını kaydetti. Bir kooperatif kurulduğunu söyleyen Çoban, “Sayın Defterdarımızın, Milli Emlak Genel Müdürümüzün, Maliye Bakanımızın çok büyük destekleriyle bu arsanın kooperatife devri sağlandı. Şu an projeleri de bitmek üzere. Üye kaydı da bildiğim kadarıyla devam ediyor. İnşallah 2018 yılı içerisinde çok güzel bir sanayi sitesine daha kavuşacağız. Şehir merkezinde kalan sanayi sitesinin taşınmasıyla ilgili biz yasal yetkilerin arttırılması noktasında Sanayi Bakanlığımıza müracaat ettik. Bize bu konuda yetki verilmesini bekliyoruz” dedi.
EMNİYET BİNA İHALESİ YAPILDI
İl Emniyet Müdürlüğü hizmet binası ihalesinin eski PMYO’nun bulunduğu alana yapıldığını belirten Çoban şu ifadeleri kullandı: “Şu an müteahhit firma çalışmalarını devam ettiriyor. Ancak şehir içerisinde kalan Emniyet Müdürlüğü’ne ait binaların ne olacağı sorusuna cevap verebilecek durumda değilim. Çünkü bu alan Hazine’ye ait İçişleri Bakanlığı’na tahsisli bir alandır.”
YENİSİ YAPILSA DA
ESKİ CEZAEVİ KAPATILMAYACAK
Burhanettin Çoban, cezaevi yapım işi için 2009 yılında Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı görevinde bulunan Nihat Erol ile birlikte bir çalışma yürüttüklerini kaydetti. Bu çalışma kapsamında Konya yolu üzerinde Hazine’ye ait bir arsanın imar planlama işleri ve parselizasyon işlerini bitirdiklerini söyleyen Çoban, “Beş yüz bin metrekarelik bir alan cezaevi alanı olarak ayrılmıştı. Hazinemiz bu arsayı Adalet Bakanlığı’na tahsis etmişti. Adalet Bakanlığı da geçen yıl ihalesini yaparak yeni ve modern bir cezaevi inşaatına başladı. Şehir merkezinde kalacak cezaevi ne olacak sorusunu biz de sizler gibi yetkililere soruyoruz. Türkiye’de çok ciddi bir cezaevi sıkıntısı var. Mahkûmlar cezaevlerinde iki katı kapasiteli yerlerde kalmak zorunda kalıyorlar. Yeni cezaevi yapılsa bile şehir merkezindeki cezaevinin kapatılmayacağı, en azından mahkûmlar azalana kadar buranın hala cezaevi olarak kullanılacağını bize ifade ediyorlar” şeklinde konuştu.
ERENLER’E ÜÇ KEZ
SICAK ASFALT YAPILDI
Erenler bölgesinin Afyonkarahisar Belediyesi 1 Nisan 2014 tarihi itibariyle bağlandığını dile getiren Çoban şöyle konuştu: “Erenler bölgemiz bize 1 Nisan 2014 tarihi itibariyle bağlanmış eski bir köyümüz, yeni bir mahallemizdir. Biz burada süratle imar plan çalışmasını geçen dönem yapmıştık. Ancak burada yoğun bir talep olduğu için sürekli inşaat yapılıyor. Ancak inşaat sahipleri de gerçekten inşaatı bir şehir gibi değil bir köy gibi yapmaktadır. İnşaat atıkları gelişi güzel bırakılırken inşaat yaparken çevreye hiç önem verilmemektedir. Biz Erenler’e üç kez sıcak asfalt çalışması yaptık. 2010 yılında Güvenevler’e, Örnekevler’e, Zafer ve İstiklal Mahallelerine yaptığımız asfaltlar gül gibi dururken burada üç defa sıcak asfalt çalışması yaptığımız halde inşaatlar sürekli alt yapı kazıları nedeniyle maalesef buradaki yaptığımız yollar çok kısa bir süre içerisinde bozuldu.”
ERENLER’E 2018 DE
YENİ ASFALT YAPILACAK
“Biz izin vermiyoruz. Ama maalesef vatandaş geceleri asfalt yollarımızı kazarak kendi kafalarına göre işlem yapıyorlar” diyen Burhanettin Çoban şunları söyledi: “Bu sene Erenler’in tamamına doğal gaz çalışması girdi. Doğal gaz girince de bilindiği üzere hem ara hem de ana hatlardan binalara yapılan bağlantılar yollarımızı mahvediyor. Biz buna rağmen şu an Erenler’de iki ekip olarak Erenler’de inşallah 2018 yılı itibariyle orada komple bir asfalt çalışmasına gireceğiz.”
“UYARI LEVHALARINA UYULMADI!”
Yönlendirme ve uyarı levhalarındaki eksikler olduğu eleştirisine cevap veren Burhanettin Çoban, vatandaşın haklı bulunduğu noktaların yanında yanlış bilinenlerin de bulunduğunu belirtti. Yeni yapılan jandarma kavşağındaki çalışma öncesi bilgi verildiğinin altını çizen Çoban, “Jandarma kavşağındaki çalışma başlamadan bir gün önce sitemizden çalışma yapılacağını yayınladık. Facebook, twitter gibi sosyal medya hesaplarından da konuyu duyurduk. Levha da çalışma başlamadan oraya dikildi. Nitekim soruyu cevaplandırmadan ilgili arkadaşlarımı da aradığımda çalışma öncesi ilgili levhaların yerine konulduğu bilgisini aldım. Ancak orada normalde Kamil Miras Caddesinden yapılması gereken alternatif güzergâh maalesef Süleyman Çavuş Caddesine vatandaş ‘o bölgeye girilmez’ levhası olduğu halde giriyorlar. Bundan dolayı bir sıkışıklık oluşuyor. Elbette sıkışıklık olacak ama vatandaşımız uyarı levhalarına uysalardı bu kadar sıkışıklık olmayacaktı” dedi.
JANDARMA KAVŞAĞINI 4 AYDA BİTİRECEĞİZ VATANDAŞTAN ANLAYIŞ BEKLİYORUZ
Uyarı ve yönlendirme levhalarının yerinde incelenmesini tavsiye eden Çoban, “Levhaların yerinde incelenmesini tavsiye ediyorum. Bu çalışmalar zor çalışmalar. Vatandaşlarımızdan da destek ve anlayış beklediğimiz çalışmalar. Bir Özdilek bir Güral Otel kavşağında kavşak yapmak çok kolay. Çünkü şehir içi değil. Alternatif yollar daha iyi durumda olduğundan vatandaşımız daha sabırlı oluyor. Ancak şehir içerisinde sıkıntılı olan yollarımızda bir de bu şekilde fazla yüklenme olunca bir takım rahatsızlıklar oluşabiliyor. Söz verdik elhamdülillah Maliye kavşağı bitti. İnşallah 4 ayda da Park Afyon kavşağı bitirilecek. Orada daha tam çalışmamız başlamadı” diye konuştu.
Burhanettin Çoban, Kent Meydanı müteahhidinin işi bıraktığı iddiasının tamamen yalan olduğunu sözlerine ekledi. >> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti