Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çanakkale, basına nasıl yansımıştı? – Kocatepe Gazetesi

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ)
Çanakkale, basına nasıl yansımıştı?

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak’a, Basın İlan Kurumu (BİK) Şube Müdürü Selami Çalışkan tarafından kitap hediye edildi.
Çalışkan, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak’a BİK yayınlarından çıkan “Basın Penceresinden Harb-i Umumi ve Çanakkale” isimli prestij eseri hediye etti. Rektör Solak da nazik ziyareti nedeniyle Çalışkan’a teşekkür etti.
Basın İlan Kurumu Yayınları’ndan çıkan prestij eser, 100 yıl önce Çanakkale’de yaşananların tarihe geçmesini sağlayan mürekkeple yazılan tarihi 100 yıl sonra gün yüzüne çıkartıyor. Gazeteci–Yazar Ergun Hiçyılmaz’ın hazırladığı eserde, dünya savaşına giden yolun taşlarının döşenmesi, savaş yılları, Çanakkale Zaferi ve sonrası yabancı basın, Osmanlı basını, Cumhuriyet basını, yerel basın hatta tek nüshalık duvar gazetelerinin haberlerinden yola çıkılarak anlatılıyor. Çok sayıda belge, bilgi ve fotoğrafın yer aldığı prestij eser, dünyanın ve bölgenin masa başında cetvelle çizildiği döneme ışık tutuyor. (Kocatepe Haber Merkezi)