Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çanakkale tarihin akışını değiştiren zafer

18 Mart Şehitleri Anma
Çanakkale tarihin akışını değiştiren zafer

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103’ncü yıldönümü nedeniyle Osmangazi Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerince anma programı düzenlendi.
ÇANAKKALE AZMİN MÜCADELESİ
Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Devlet büyülerinden gelen mesajların okunmasının ardından programın açılış konuşmasını Okul Müdürü Selami Saltık yaptı. Saltık, Türk savaş tarihine altın harflerle yazılan 18 Mart Çanakkale Zaferinin 103’ncü yıldönümünü ve üzerinde huzurla, güvenle yaşadığımız kutsal vatanımız için canlarını feda eden şehitlerimizin Şehitler Gününü idrak etmenin onurunu yaşadıklarını kaydetti. Çanakkale Zaferinin, dünya tarihinde bir dönüm noktası olduğunun altını çizen Selami Saltık, “Çanakkale Zaferi ile Türk Milleti tarihin akışı üzerinde belirleyici rol oynamıştır. Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasına rağmen zemin hazırlayan bir azmin mücadelesidir. Çanakkale Savaşı’nda milletimiz binlerce evladını şehit vermiştir. Mukaddes vatan toprakları için, canlarını seve seve vererek, bir milletin kaderini değiştiren, vatanımızı, istiklalimizi sarsılmaz imanları, eşsiz cesaretlerine borçlu olduğumuz, aziz şehitlerimiz, dünya da eşi benzeri olmayan bir destan yazmıştır” dedi.
ŞEHİTLER VATAN
 TOPRAĞININ HAMURUNDA
Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimler Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı konuşmasına şehitlerimizin vatanın ve Türk milletinin bölünmez bütünlüğü için canlarını vermekten çekinmeyen, Allah’ın seçilmiş sevgili kulları olduğunu kaydetti. Kumartaşlı, “Bugün bu bayrak özgürce dalgalanıyorsa, vatan dediğimiz bu topraklarda insan olmanın onuru ile yaşıyorsak, bütün bunları aziz şehitlerimize borçluyuz. Bu kahramanlar bu toprakları bağımsız ve bölünmez bir vatan, bu toplumu özgür ve parçalanmaz bir millet yapmak için canlarını ortaya koymuş, bu değerlere sıkılan kurşunlara iman dolu göğüslerini siper etmişlerdir. Aziz şehitlerimizin anne babaları; Doğduğu günden beri üzerine titrediğiniz, büyük güçlükler ve özveri ile büyüttüğünüz, oğlunuzu (evladınızı) kaybetmenin dayanılmaz acısını sizlerle paylaşıyoruz; Ama unutmayınız ki o artık Türk milletinin bağrında, vatan toprağının hamurundadır. Bizler tarihin ve tarihçilerin her Türk asker doğar, asker ölür övgüsüne mazhar olmuş bir milletin evlatlarıyız. Tarih şahittir ki, bu millet damarlarındaki asil kan sayesinde daima hür yasamış asla esaret zinciri onu bağlayamamıştır” diye konuştu.
“İNANÇLI BİLİNÇLİ VE KARARLIYIZ”
Türk askerinin yalnızca vatanın, milletin huzur ve refahı uğruna gerektiğinde canını seve seve feda etmekten çekinmeyen bir kahraman olduğunu kaydeden Kumartaşlı şöyle konuştu: “Siz de vatan ve bayrak sevgisiyle yetiştirdiğiniz ve şehitlik mertebesine ulaşan evladınızla ne kadar gurur duysanız azdır. Aziz şehitlerimiz; TSK’nın bir ferdi olarak, elin kutsal bayrağımızın üzerinde iken, icabında vatan, cumhuriyet ve vazife uğruna seve seve hayatını feda eyleyeceğine dair ettiğin yemine sadık kaldın. Ne mutlu sana ki uğruna şehit olduğun kutsal topraklarda Agâh efendilerle, Reşat beylerle, Yıldırım Kemallerle koyun koyuna yatacaksın. Görev başında can verdiğin vatan toprağında, ay yıldızlı bayrağın gölgesinde sonsuza dek huzur içinde uyu. Yokluğun bir üzüntü ise şahadetin en büyük gururdur. Kanının son damlasına kadar savunmaya and içtiğin emaneti devralıyoruz. Atamızın izinde sizlerin ışığında bizlere bıraktığınız eserleri sonuna kadar yaşatacağımıza yüce Türk milletinin mutluluğu, vatanımızın bütünlüğü ve bağımsızlığı için ölüme koşacağımıza söz veriyoruz. Örneğimizi sizden, gücümüzü Türk ulusundan alacağız. İnançlı, bilinçli ve kararlıyız.”
ZAFERİN ASKERİ
YÖNÜ ANLATILDI
Osmangazi Anadolu Lisesi 1/F sınıfı öğrencilerinden Sahra Çöygün “Bir Yolcuya” isimli şiiri okudu. İkmal ve Garnizon Komutanlığı’ndan İkmal Binbaşı Özgür Ceridhan tarafından Çanakkale Zaferinin askeri yönü değerlendirildi. Bir öğrenci tarafından “Ben bir şehidim” adlı şiirin okunmasından sonra anma programı Çanakkale ile ilgili oratoryo, tiyatro ve koronun gösterisi ile tamamlandı.  Anma programına Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Özdemir Şan, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, daire müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, şehit aileleri, gaziler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti