Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çanakkale yeni Türkiye’nin önsözü – Kocatepe Gazetesi

Çanakkale yeni Türkiye’nin önsözü – Kocatepe Gazetesi
Çanakkale yeni Türkiye’nin önsözü

Çanakkale Deniz Zaferinin 95. yıldönümünde 18 Mart Şehitleri Anma Günü nedeniyle düzenlenen programa yoğun bir katılım gerçekleşti.

Törende konuşan Atatürk Lisesi Müdürü Muhtar Demirci, Türk Milleti’nin Çanakkale’de, sadece şanlı bir zafer değil aynı zamanda geleceğini de kazandığını Çanakkale Zaferi’nin Yeni Türkiye’nin önsözü olduğunu kaydetti. Demirci, Afyonkarahisar’ın verdiği 176 şehidin de özel birer vatan evladı olduğuna temas etti
Çanakkale savaşını anlatan Piyade Binbaşı Tuncay Timoçin, Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferimizin 95. yılında, tek millet, tek vatan, tek devlet, tek dil, tek bayrak armağan eden başta Atatürk olmak üzere Cumhuriyetimizin kurucularını, bütün şehitlerimiz ve ebediyete intikal etmiş komutanlarımızın saygıyla anıldığını belirtti
Ecdadın mücadele ruhu örnek
18 Mart Şehitler Günü anma programı Afyon Lisesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından törenin açılış konuşmasını Atatürk Lisesi Müdürü Muhtar Demirci yaptı. Çanakkale Zaferimizin 95. yılını kutlamak, şehitlerimizi anmak ve Bütün dünyaya haykırdığımız “Çanakkale geçilmez” sözünü yüreklerde yeniden hissetmek üzere toplanıldığını belirten Okul Müdürü Muhtar Demirci, eğitim ordusunun bir neferi ve bir Çanakkale Şehidinin torunu olarak , “Çanakkale destanının yazılmasında payı olan aziz şehitlerimizin her birinin” bizim yolumuzu aydınlatan birer meşale olduğu bilincinde olduğunun altını çizdi. Çanakkale cephelerinde elde edilen zaferin, neredeyse hiçbir teçhizatı kalmamış bir ordunun dünyanın dört bir yanından takviye sağlayan bir orduya karşı kazandığı zafer olduğunu kaydeden Muhtar Demirci; “Çanakkale Savaşı’nda canını ortaya koyan o şanlı şehitlerimiz. Cumhuriyetimizin temelinde yatan vatan sevgisini temsil etmektedir. Her vatan evladının ecdadımızın ortaya koyduğu bu mücadele ruhundan, bu fedakârlıktan çıkaracağı çok büyük dersler vardır. Bu millet Çanakkale’de, sadece şanlı bir zafer değil aynı zamanda geleceğini de kazanmıştır. Yani Çanakkale Zaferi Yeni Türkiye’nin önsözü olmuştur.”dedi.
Kudret damarlardaki asil kanda
“Şunu asla unutmamalıyız ki; Çanakkale’de elde ettiğimiz zafer, çökmek üzere olan bir imparatorluğun küllerinden yeni bir devletin doğacağının müjdesini vermiştir.”diyen Atatürk Lisesi Müdürü Muhtar Demirci, yokluk içinde verilen mücadeleden, geleceğin dünyasında var olmayı başaran bir Türkiye’nin doğduğunu aynı zamanda bütün dünyanın kabul ettiği, asrımızın en büyük lideri M. Kemal Atatürk’ün bir yıldız gibi parlamaya başladığını söyledi. Çanakkale zaferinin en önemli etkisinin Türk halkına muazzam bir güven duygusu aşılamış olması olduğuna değinen Demirci; “Vatan için el ele verildiği takdirde her türlü zorluğun üstesinden gelineceğinin ispatlamış olmasıdır. Bugün de aynı azmi, aynı sabrı, aynı dayanışmayı gösterdiğimizde istikbal mücadelemizi istiklal mücadelemiz gibi yaptığımız takdirde, bütün kalbimle inanıyorum ki Yüce Türk Milleti’nin önünde hiçbir güç duramayacaktır. Çünkü bunu yapacak kudret Büyük Önder M. Kemal Atatürk’ün söylediği gibi damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur.”diye konuştu.
Afyonkarahisar’ın
176 şehide de özel vatan evladı
Bir öğretmen olarak en öncelikli görevinin vatan, millet ve devlet sevgisiyle yoğrulmuş bireyler yetiştirmek olduğunun bilincinde olduğunu dile getiren Muhtar Demirci, birkaç yıl önce Yozgat-Sorgunlu öğrencisi Şuayip Çalışkan’ın şehit olduğunu öğrendiğinde ki üzüntüsü belirtti. Demirci; “Ne mutlu bize ki şehit olacak kadar cesaretli bir vatan evladı yetiştirmişiz diye de buruk bir gurur hissetim. Yine askerlik görevim esnasında komutanım Binbaşı Bedir Karabıyık’ın, benim takımımda görevli Sivaslı Fuzuli Demir’in şahadetine tanıklık ettim. Bu şehitleri ve kişiliklerini düşündükçe şahadet şerbetinin çok özel insanlara nasip olduğunu anladım. Biliyorum ki Afyonkarahisarımızın verdiği 176 şehit de özel birer vatan evladıydı. Biz Atatürk Lisesi öğretmenleri olarak öğrencilerimize şehitlerimizi asla unutturmayacağız. Çünkü çok iyi biliyoruz ki; şehitler vurulduklarında değil unutulduklarında ölürler. Bu vatan kolay elde edilmemiştir.Bu vatan topraklarının hamurunda en değerli mücevherlerle bile kıyaslanmayacak bir zenginlik, bir ruh yatmaktadır. Bu zenginlik ve ruhta kefensiz yatan şehitlerimizindir. Bir Ozanımızın şiirinde belirttiği gibi: ‘Bedeli sayısız şehit olmuş can. Bedeli bayrağı al eyleyen kan. Ne isterse verdik bizden bu vatan. Bu memleket bizim, bu vatan bizim. Çanakkale Zaferimizin 95. yıldönümü ve Şehitler Günü dolayısıyla; bizlere bu vatanı, bu büyük Cumhuriyet’i emanet eden başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bütün şehitlerimizi rahmetle gazilerimizi minnet ve şükranla yad ediyorum.”ifadelerini kullandı.
Ruhları şad olsun
Piyade Binbaşı Tuncay Timoçin, Türk harp tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferinin 95. yıldönümünü kutlamanın haklı gururun ve üzerinde huzur ve güvenle yaşadığımız kutsal vatanımız için canlarını feda eden şehitlerimizi anma onurunun yaşandığını söyledi. Binbaşı Timoçin, 95 yıl önce cereyan eden Türk Milleti’nin savunma azmini bütün dünyaya göstermiş, Türk Milletinin tarih sahnesinden silinmesi için verilen mücadeleye dur denilen nokta olan Çanakkale Savaşını ve zaferini detaylarıyla anlattı. Binbaşı Tuncay Timoçin, onurdan ve ulusal çıkarlardan ödün vermeden, birlik ve beraberlik içinde Türkiye’nin çağdaş uygarlık düzeyine çıkarılması halinde aziz şehitlerimize ve gazilerimize layık olabileceğimizi söyledi. Binbaşı Timoçin sözlerine şöyle devam etti: “Onlara olan borcumuzu bir nebze olsun ödeyebiliriz. Ulusal dayanışmayı sağlayamazsak, hak ve çıkarlarımızı savunma konusunda irademiz kırılırsa ulusal güvenliğimiz ve 87 yıllık değerlerimiz büyük bir risk altına girebilecektir. Vatanın bölünmez bütünlüğü, milletin birliği uğrunda kendisine verilen her türlü görevi, üstün bir vazife anlayışı ve özveriyle yerine getirmeyi ilke edinen, tarihi şan, şeref ve zaferlerle dolu, gücünü Türk ulusundan alan, kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri, geçmişte olduğu gibi bugünde aynı heyecan ve sarsılmaz disipliniyle Atatürk ilke ve inkılaplarının savunucusu ve takipçisi olarak, Türkiye Cumhuriyetini iç ve dış tehditlere karşı korumaya kararlıdır. Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferimizin 95. yılında, bize tek millet, tek vatan, tek devlet, tek dil, tek bayrak armağan eden başta ulu önderimiz olmak üzere en değerli varlığımız Cumhuriyetimizin kurucuları, bütün şehitlerimiz ve ebediyete intikal etmiş komutanlarımızın aziz ruhları önünde saygıyla eğiliyorum.” Günün anlam ve önemine yönelik duygu yüklü şiirlerin okunması sonrası okul korosu tarafından kahramanlık ve savaş türküleri seslendirildi. Sinevizyon gösterimi ve oratoryo ile program son buldu. Anma programına Vali Haluk İmga, İkmal ve Garnizon Komutan Vekili Piyade Kurmay Albay Hüseyin Örmeci, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Cumhuriyet Başsavcısı Nihat Erol, Hava Meydan Komutanı Albay Cengiz Tatar, İGM Başkan Salih Sel askeri ve mülki erkan, şehit aileleri yakınları, öğrenciler katıldılar. Şehit aileleri ve gazilere Polisevi’nde öğle yemeği verildi. (Kocatepe)