Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Çanakkale’de Afyonkarahisar’dan da çok kahramanlar var”

Çanakkale Zaferi’nin 104’üncü yıldönümü
“Çanakkale’de Afyonkarahisar’dan da çok kahramanlar var”

Çanakkale Zaferi’nin 104’üncü yıldönümü nedeniyle İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı’nca 18 Mart akşamı Afyon Lisesi Salonu’nda Anma Programı düzenlendi.
KUNDAKÇI PAŞA
KONFERANS VERDİ
Program kapsamında Afyonkarahisar’lı Emekli Korgeneral Hasan Kundakçı Çanakkale Zaferi’nin askeri yönü ile ilgili konferans verdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Ali Koçak tarafından Kur’an-ı Kerim tilavetinde bulunuldu. Şehitler için yapılan toplu duadan sonra Çanakkale Destanı şiir klibi izlendi. Programda İYİ Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Dr. Mahmut Koçak “Bayrak” şiirini okudu. Program canlandırmalar, şiirlerin okunması, Zeybek Gösterisi, Çanakkale Marşı klibi ile tamamlandı.
DEVRE ARKADAŞLARI
DUYGU DOLU ANLAR YAŞADI
Yazar-Şair Ali Galip Leblebicioğlu Afyon Lisesi’nde devre arkadaşı olan namı diğer Tamburalı Paşa Emekli Korgeneral Hasan Kundakçı’ya yazdığı şiiri okuyarak ona duyduğu sevgi ve hürmeti dile getirdi. Afyonkarahisar’ın köklü, tarihi okulu olan Afyon Lisesi salonunda birçok tiyatro, konser gibi etkinliklere imza attıklarını belirten Leblebicioğlu ve Kundakçı anılarını tazeleyerek duygu dolu anlar yaşadı. Emekli Korgeneral Hasan Kundakçı, 1953-54 yıllarında Afyon Lisesi salonunda bazı tiyatro oyunları sahnelediklerini, Çanakkale Zaferi’nin 104’üncü yıldönümünde memleketi ve okulunda bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Afyon Lisesi Salonuna yabancı olmadığını dile getiren Kundakçı, “Ben Afyon Lisesi’nden ayrılıp Harp Okuluna gittim. Ali Galip Leblebicioğlu arkadaşımla ayrılışımız çok zor oldu. Ama yine de zaman zaman bir araya geldik. İnsanın çocukluktan itibaren okul ve sınıf arkadaşı bir başka oluyor. Birkaç saat içerisinde geçmişi konuşuverdik.” dedi.
“ÇANAKKALE’DE MEHMETÇİK
ÖLÜMÜ GÖZE ALDI”
Çanakkale denildiğinde içlerin kan ağladığını belirten Emekli Korgeneral Hasan Kundakçı, Çanakkale’nin çok büyük bir zafer olduğunun altını çizdi. Kundakçı, “Çanakkale, Türkiye’nin, Türk Milletinin, Çılgın Türkler’in direnişidir. Mehmetçik dünyanın en güçlü donanması Çanakkale’ye süzülerek gelirken aynen şöyle söylemiştir, ‘Çanakkale geçilmez uğraşmayın’ Çünkü o genç insanlar o yiğit Mehmetçikler herşeyi göze almıştır. En tehlikeli asker ölümü göze alan askerdir. İşte bizim Mehmetçikler ölümü çoktan göze almışlardır. Bol bol kanlarını döktüler, canlarını verdiler. Çanakkale’de 250 bin insanımızı kaybettik. Ama bu Mehmetler dünyanın en güçlü yenilmez denilen donanmasına, dünyanın en güçlü ordularına Çanakkale geçilmez dedi. Albay Mustafa Kemal’in yıldızı burada parladı. Çanakkale’de gerçekten büyük kahramanlar var. Afyon’dan da çok fazla kahramanlar ve şehitler var.” diye konuştu. >> Burcu AYDIN’ın Haberi