Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Çanakkale’de bizi Allah korudu” – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
"Çanakkale'de bizi Allah korudu"

Tarihçi yazar Oktay Fakıoğlu, Çanakkale savaşında Türklerin zehirli gaz topluca öldürülmek istendiğini, rüzgarın ters esmesi ile bunun gerçekleştirilemediğini söyledi. Fakıoğlu; “Çanakkale’de bizi Allah korudu.” dedi

Millet Derneği Afyonkarahisar Şubesi’nce 23 Mart Cumartesi akşamı RAM salonunda Çanakkale Şehitlerini Anma programı düzenlendi. Programda tarihçi yazar Oktay Fakıoğlu konuştu.
Afyonkarahisar’ın iki defa Yunan işgaline uğradığını belirten Tarihçi yazar Oktay Fakıoğlu, Türk milletinin düşman işgali altında üç kış geçirdiğini belirtti. Karahisar kalesinin Selçuklu Devleti tarafından önemli bir yer olarak kullanıldığından söz eden Fakıoğlu; “Büyük Selçuklu Karahisar kalesini darphane olarakda kullanırmış. Afyonkarahisar ilçe ve köyleri ile bölge olarak en çok Türkmen, Oğuz boy, kabile ismi taşıyan yerlerimizden bir tanesidir. Düşman işgalinden ilk kurtulan şehir Afyonkarahisar’dır. 27 Ağustos tarihinde kurtuldu. Yunan ordusu kaçıyor. Kaçan düşman askerlerine ekmek, su verecek kadar asil bir milletiz. Oysa onlar bizi öldürmeye geliyorlar. Çanakkale’de de pekçok benzer olay yaşanıyor. Çanakkale savaşında zehirli gaz kullanımı gündeme geliyor. Kimi bunun olamayacağını insan haklarına aykırı bir durum olacağını söylüyor. Kimileride bunun devletler hukukuna aykırı olacağını belirtiyor. Winston Churchill ‘Türkler insanmı ki.’ diyor. Zehirli gazları varillerle getiriyorlar. Onlar Gelibolu der biz Çanakkale diyoruz. Çanakkale’ye varillerle getirdikleri zehirli gazla hava akımı sayesinde Türkleri zehirlemek istiyorlar. İnanın Çanakkale’de bizi Allah korudu. O zehirli gazlar aynı Hendek savaşındaki gibi rüzgarın ters esmesi ile Türklere gitmedi. Tıpkı Hendek savaşında olduğu gibi. Koruyan Allah koruyor. Siz yeterki neye, kime inandığınızı çok iyi bilin.” dedi.

Burcu Aydın

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti