Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Çanakkale’de dünyada eşi benzeri olmayan bir destan yazıldı”

Bu haberin fotoğrafı yok
"Çanakkale'de dünyada eşi benzeri olmayan bir destan yazıldı"

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Çanakkale Deniz Zaferi’nin yıl dönümü ve 18 Mart Şehitler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı

18 Mart 1915 Çanakkale Zaferinin, askeri stratejik dehanın ve bu dehaya layık neferlerin eseri olduğunu vurgulayan Başkan Çoban; “Bu zafer, Türk ve dünya tarihinde büyük bir başarı olmaktan öte; inanç, azim ve yiğitlikle örülmüş bir destanın da yaradılış tarihidir. 97. yıl dönümünü yaşadığımız bu anlamlı gün, başarılarla dolup taşan Türk kahramanlık tarihinin en gurur verici ve en parlak sayfalarından biridir.” dedi.
Başkan Çoban mesajında şu ifadelere yer verdi; “Mukaddes vatan toprakları için, canlarını seve seve vererek; bir ulusun kaderini değiştiren aziz şehitlerimiz, Çanakkale’de dünyada eşi benzeri olmayan bir destan yazmıştır. Elde edilen zafer, dünya tarihinde bir dönüm noktası olmuş, tarihin akışı üzerinde Türk Ulusu, belirleyici bir rol oynamıştır. Bu zafer, Türk Milletinin, yokluk, yoksulluk ve umutsuzluğun en acı günlerinde dahi dünyaya başkaldırdığı, Vatanımızın bütünlüğünü ve bağımsızlığını Dünyaya kanıtladığı en güzel örnektir. Bu duygularla, Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünü kutluyor; bugünlere ulaşmamızı sağlayan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanın bölünmez bütünlüğü ve Türk milletinin huzur ve güvenliği için hayatlarını feda etmekten çekinmeyen aziz şehitlerimizi minnet ve saygıyla anıyorum” dedi. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti