Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Canımızı seve seve veririz” – Kocatepe Gazetesi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)
“Canımızı seve seve veririz”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanlığı’nın haftalık basın toplantısı dün Çay Belediye Başkanı Hüseyin Çağrı, Karacaören Belediye Başkanı Muhterem Algül ve Çay Pazarağaç Belediye Başkanı Adem Bulut’un katılımı ile yapıldı.
TÜRKİYE’NİN BAŞI SAĞ OLSUN
Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mehmet Karagöz, basın toplantısında Çay ilçesinden Astsubay Ömer Bilal Akpınar’ın şehit olduğunu söyledi. Karagöz; “Malum, bugün bir şehidimiz var. Üzücü haber. Çay ilçemizden Astsubay Ömer Bilal Akpınar. Ailesinin, tüm Çay halkının, Afyon’un ve tüm Türkiye’nin başı sağolsun. İnşallah bu şehitlerimiz artmadan bu şekilde devam etsin. Elbette ülkemizin güvenliği için bu şekilde operasyon yaptığınız zaman şehit ve gazi vermekte doğaldır. Aileler de bir evladım daha olsa onuda askere gönderirdim. Olmazsa ben kendim giderdim diye söylüyorlar. Malum genel başkanımız grup toplantısında “Eğer yeri gelirse ben de her bozkurt gibi, en ön safta Afrin’e gider, gerekirse ihtiyaç hasıl olursa bu vatana bu millete taşıdığım canı seve seve veririm. Bu da millete Devlet sözü olsun” demiştir. Evet bizim genel başkanımızın söylediği gibi, her Bozkurt, her Türk evladı elbette canını seve seve bu millete verir. Zamanında Çanakkale’de atalarımız can vermişler, Kurtuluş Savaşı’nda can vermişler, o canların sayesinde ülkeyi bize emanet etmişler. Bizde hiç çekinmeden canımızı seve seve veririz” dedi.
SUÇ DUYURUSUNDA BULUNUYORUZ
Konuşmasında Türk Tabipler Birliği’nin açıklamalarına da değinen Karagöz; “Bu vesile ile geçtiğimiz hafta Türk Tabipler Birliği gibi bazı sivil toplum örgütlerinin Afrin Operasyonu’nu zedeleyici, incitici, askerlerimizi üzücü ve onları da umutsuzluğa sevk edici, vatandaşlarımızın arasında da birlik ve beraberliği bozucu konuşmalar oldu. Savcıları ve Türk adaletini, bunların yakasından tutup Türk Milleti’nin arasındaki birlik ve beraberliği bozma çalışmalarından dolayı gerekenin yapılmasını rica ediyoruz ve onlara suç duyurusunda bulunuyoruz. İnşallah bir daha bu olaylar tekrarlanmasın, herkeste bulunduğu sivil toplum örgütünde yanlış yapanlara hesabını sorsun. Onun üyelerinin tamamı da mutlaka vatan haini değildir veya bu minvalde hareket eden insanlar değildir. Onların hesaplarının mutlaka sorulması lazım” dedi.
ÇOCUKLARIMIZ KORKUYOR
Karagöz, Afyonkarahisar gündemi ile ilgili olarak da kendilerine sıkça gelen sorunlara değinerek; “Afyonkarahisar gündeminden kısaca bahsedelim. Şehrimizde öğrencilerimiz malum sabah erken saatlerde okullara gitmekte. Afyon’un kenar mahallelerinde, hatta şehrin merkezi Dumlupınar Mahallesi’nde sabahın erken saatlerinde küçük çocuklar evlerinden çıktıklarında bir sürü köpek ordusu ile karşılaşıyor. Bunlara dikkat çekmek lazım, bunları belediyemizin ve yetkililerin gerekli şekilde toparlayıp hayvan barınaklarına götürerek küçük çocuklarımızın da korkusunun önüne geçilmesi lazım. Bu konuda bize de çok aşırı derecede şikayetler geliyor. Ayrıca Afyon’da kırk civarında metruk binanın varlığını biliyorum. Bu metruk binalar Maalesef uyuşturucu müptelalarının veya serserilerin mekanı haline gelmiş durumda. Bu mekanları mutlaka ya yıkarak yada gerekli önlemleri alarak uyuşturucu müptelalarının yada sokak serserilerinin buralara girmelerinin engellenmesi veya yıkıldığında birilerinin canının yanmaması için gerekenin yapılması için Belediye Başkanı’ndan rica ediyorum” şeklinde konuştu.
SONDAJ ÇALIŞMALARI BAŞLADI
MHP İl Başkanlığı’nın haftalık basın toplantısına katılarak beldelerindeki çalışmalara değinen Çay Pazarağaç Belediye Başkanı Adem Bulut; “Öncelikle ülkemize gelen şehitlerden dolayı tüm ülkemizin başı sağolsun. Şehit haberlerinin gelmesini istemiyoruz artık. Şuanda Pazarağaç kasabamızda projelerimiz devam etmekte. Şuan için DSİ Sondaj Şube 200 bin TL değerindeki bir yatırımla içme suyu sondaj çalışmasını dün itibariyle fiilen başlatmış durumdadır. Bunun akabinde 750 tonluk bir içme suyu deposu ve 8,5 kilometrelik içme suyu ek şebeke ağı projelerimizle ilgili protokollerimiz yapıldı. Bu sondajın devamında beklenmektedir. Ayrıca arkadaşlar malum güneş enerjisinden elektrik üretme. Bu iki yıldır devam eden, süre gelen bir çalışmamızdı. Allah’a şükür protokolleri yaptık. Hibe başvurularına dosyalarımız hazırlanıyor. Mayıs gibi sonuçlanacak. Sayın Valimizin de yardımıyla, il başkanımızın destekleri ile Sayın Bakan Bey’le yaptığımız konuşmalarda iki konudan bahsetmiştim. Bunlardan bir tanesi DSİ sondajıydı. İkincisi de Afyon Konya karayolu üzerindeki Pazarağaç sahası içerisinde kalan karayolunun iki tane alt geçit ve iki tane U dönüşleri vardı. Bunların da sözünü aldık. İnşallah önümüzdeki ikinci yarı yıla hazır olur dediler. İl Özel İdaresi, İl Genel Meclisi üyelerimiz ve tekrar Afyonkarahisar Valimizin girişimleri ile yaklaşık 4 kilometrelik stabilize yolumuzun asfaltlanması sözünü aldık” dedi.
ARAÇ PARKURUMUZDA SIKINTI KALMADI
Toplantıda konuşan Karacaören Belediye Başkanı Muhterem Algül; “Ben de Türkiye’nin hassas dönemden geçtiği bu günlerde, Çay’ımızdan bugün itibariyle vermiş olduğumuz şehidimize Allah’tan rahmet, ailesine sabırlar diliyorum. Gerçekten çok büyük sabır ve metanet gerektiren günlerdeyiz. İnşallah her zaman olduğu gibi bundan da başarıyla çıkacağız. Bende kasabamıza yapmış olduğumuz hizmetlerden kısaca bahsetmek istiyorum. Şuan kasabamıza 50 yıl öncesi yapılmış olan elektrik tesisatları direkleri, trafolar son aşamasına gelmiştir. Bir ay içerisinde teslim etme aşamasında. Elektrik direklerinde kapalı sistem köy merkezlerinde yeraltına alınan yerlerde yollarımızda tahribatlar oluştu. Teslim aldıktan sonra en kısa sürede yollardaki çalışmaları da yapacağız. Şuan taş ihalemizi yapmış durumdayız. Taşımızı aldık. Direkleri bize teslim ettikten sonra yol çalışmalarına başlayacağız. Biz araç parkurumuza üç tane otobüs aldık. Dört cenaze taşıma kapasiteli soğutuculu bir cenaze aracı aldık. Bir tane hizmet aracı aldık. Bunlar kasabamızda hizmet vermeye başladı. Araç parkurumuzda hiçbir sıkıntımız kalmadı. Geçen yıl bir park ihtiyacımız vardı. Kasabamızın üzerinde arsasını satın alarak bu parkı bitirdik. Bu sene parkımızın yeşillendirmelerini yapacağız. Ağaçları dikilecektir” şeklinde konuştu.
YOLUN YÜZDE 70’İNİ YENİDEN YAPTIK
Basın toplantısında son olarak konuşan Çay Belediye Başkanı Hüseyin Çağrı; “Şuan ülkemizde savaş dolayısıyla gelen şehitlerimiz var. Tüm gelen şehitlerimizin yaralı askerlerimiz ailelerine sabır ve başsağlığı diliyorum. 2014 yılında ilçeyi devir aldıktan sonra, bize vatandaşlarımız belediye başkanlığını layık gördükten sonra çalışmalarla yüzde yirmilerde olan doğalgaz çalışmalarını yüzde 90’lara çıkardık. 40 kilometreye yakın ilçemizde bir doğalgaz çalışması oldu. Akabinde ilçemizin yolunun yüzde 70’ini yeniden yaptık. Araç gereç amirliğimize 36 adet araç tahsis ederek illerle yarışır bir araç gereç amirliği haline getirdik. Bunun yanı sıra ilçemiz Konya Afyon güzergahında olduğu için geçiş güzergahındaki ilçelerin daha gelişebilmesi için yol kenarını ticarete açarak ilçemize 10’a yakın yeni işyeri kazandırılıp, 100’e yakın kişiye istihdam sağlanmıştır” dedi.
BÜYÜK GEÇİM KAYNAĞI OLACAK
İnşaat çalışmaları başlayan enerji santraline de değinen Çağrı; “Şu an Afyonkarahisar merkezde dahi bulunmayan kütle enerji santralinin ilçemizde inşaatı başlamıştır. 25 megawattlık Türkiye’nin en büyük enerji santralidir. Bu enerji santralindeki ham madde kullanımı 200 bin tona yakın bir ham madde kullanımı olacak. Bunun için Eber ve Karamık Gölü’ndeki kamış ihtiyacı için tahsisinde bize yardımını esirgemeyen İl Başkanı’mıza da teşekkür ediyorum. Bu kurulacak Bio Kütle Enerji Santrali çevre illerimize de büyük bir geçim kaynağı olacak. İlçemizdeki Seka Kağıt Fabrikası’nın özelleştirilmesinden sonra çevre köy ve kasabalarımız dahil 10-15 bin gibi bir nüfus kaybımız oldu. Bu nüfus kaybından sonra ilçelerdeki bizden daha önce gelen belediye başkanları göçü önleyebilmek amacıyla ilçemize hiç birşey yapmamışlar. Biz yatırımcılarla irtibata geçtikten sonra ilçemize katkısının yıllık 20 milyon liradan aşağı olmayacak bir fabrika kazandırdık. Pazartesi günü hammadde alımı başlayacak. Civar köy ve kasabalarımızda da bununla ilgili toplantılar yapacağız. Bu çalışma ilçemizin önünü büyük ölçüde açtı. Aynı zamanda birde soğuk hava tesisi var. Orada da yüze yakın kişi istihdam olacak. Bio Kütle Enerji Santrali ve 50 bin metre kare serayla birlikte 120 kişi istihdam olacak. Yani ilçemizdeki işsizlik oranını 2018’de tamamen çözmüş olacağız. Görevimizi layıkıyla yerine getirmeye çalışıyoruz” dedi.
GÜN BİRLİK BERABERLİK GÜNÜ
Toplantının sonunda diğer siyasi parti temsilcilerinin söylemlerine de değinen MHP İl Başkanı Karagöz; “Türk milleti şuanda Afrin’de mücadele veriyor. Sadece o bölgedeki güvenlik değil, bakın o bölgede betonlar kuleler gördük. 90 santim kalınlığındaki o betonların mimarisi Alman mühendisliği. Betonlar Fransız malı. 5 bine yakın tır Amerikan malı. Biz kiminle savaşıyoruz orada. Peşmerge ile mi? Yoksa NATO ülkeleri ile mi? Türkiye’nin NATO ile ile ilişkilerini tekrar gözden geçirmesi lazım. Bizim etrafımıza yapılıyor o beton sığınaklar beton kuleler. Ne için yapılıyor bunlar? Biz dünya ile savaş ederken kendi içimizde de böyle ağır dillerle eleştirmemek lazım. Gün birlik beraberlik günü, herkesin ağzından çıkana dikkat etmesi lazım” şeklinde konuştu. >> Ş. Cüneyt BURSALIOĞLU’nun Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti