Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Canlı Hayvan Borsası, elektrik üretiyor

Bu haberin fotoğrafı yok
Canlı Hayvan Borsası, elektrik üretiyor

Afyonkarahisar Ticaret Borsası tarafından yaptırılan Canlı Hayvan Borsası’nın güneş enerjisinden elektrik üreteceği belirtildi

Afyonkarahisar Ticaret Borsası tarafından hazırlanan ve Zafer Kalkınma Ajansı, Turizm, Enerji ve Çevre Altyapı Mali Destek Programı kapsamında yüzde 50 destek alınan “ATB Canlı Hayvan Borsası Kendi Elektriğini Üretiyor” isimli proje son protokollerin imzalanmasıyla tamamlandı. Yaklaşık 6’ncı aydan bu yana montajı tamamlanan ATB Canlı Hayvan Borsası GES tesisinde deneme üretimleri başarıyla tamamlanarak, tesisin verimliliği test edildi. TEDAŞ yetkililerince yapılan kabul ziyaretleri neticesinde, projenin en modern sistemle yapıldığı, layıkıyla güneş enerjisinin elektrik enerjisine dönüştürüldüğü, üretilen elektriğin de şebekeye bağlantısının yapılarak satışa hazır hale geldiği belirtildi.
ATB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mühbürler, konu ile alakalı yaptığı açıklamada “Afyonkarahisar Ticaret Borsası olarak bizler de bu temiz enerji kaynağından elektrik üreterek, yarınlarımıza daha temiz bir dünya bırakabilmek adına gerekli hassasiyeti gösterdiğimizi ve bu konuda örnek olduğumuzu düşünüyoruz. Canlı Hayvan Borsamızdaki mevcut trafomuzun kapasitesi göz önüne alındığında, meclisimizin almış olduğu karara istinaden ilave 150 kWe gücünde Güneş Enerji Santrali kurulması için müracaatımız da yapılmıştır. Gerekli izinler alındıktan sonra ilave GES yatırımımızı da gerçekleştirmeyi planlıyoruz” ifadelerini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika